Moderátor: Miky_CZ
vycistit elektromagnet na kladke kompresora pri Econ spina striedavo pri vypnutej klime je rozpojeny pri zapnuti klimy ho spoji cize bud je preklz v kladke kvoli bordelu na magnete alebo je v prdeli cele cerpadlo castejsie vidavam problem s magnetom a loziskom pod nim (Lozisko 30BG5222-2DSE Nachi 30x52x22) . Napln klimy to nijak neovplyvni,rozobrat to ide priamo na aute.pojir píše: ↑18 srp 2020 19:25Moje diso (D2a TD5) ma takovy chronicky problem - kdyz nastartuju a je zapnuta klima, tak neco straslive pisti. Dela to hned po nastartovani, kdyz auto stalo aspon chvili, nebo i hodne dlouho. Tedy se studenym i horkym motorem. Bez plynu skoro nic, cim vic plynu tomu dam, tim vic pisti. Jakmile zapnu ECON, tak zvuk zmizi. Jakmile vypnu ECON, tak je zpet. Staci chvili jet (s ECONem nebo bez) a nejak se to ustali a pisteni zmizi na furt (tedy dokud auto aspon na chvili neodstavim). Zni to jak cerpadlo posilovace, kdyz ma malo kapaliny. Dela to uz par let, cerpadlo posilovace mam mezitim nove. Stejne tak meneny plochy remen. Klimatizace pres zimu vypustena (odpojeny kompresor kvuli vymene svodu a odvrtavani steftu) a nove naplnena. V techto dnech mi to uz celkem zacina vadit. Jesli to nekomu neco rika, uvitam jakykoliv tip, jak se toho zbavit.
Dělá mi to samé, co ji mám ... naučil jsem vždy vypnout klimu/větrák na panelu ... a zapínám až po ujetí cca 100mpojir píše: ↑18 srp 2020 19:25Moje diso (D2a TD5) ma takovy chronicky problem - kdyz nastartuju a je zapnuta klima, tak neco straslive pisti. Dela to hned po nastartovani, kdyz auto stalo aspon chvili, nebo i hodne dlouho. Tedy se studenym i horkym motorem. Bez plynu skoro nic, cim vic plynu tomu dam, tim vic pisti. Jakmile zapnu ECON, tak zvuk zmizi. Jakmile vypnu ECON, tak je zpet. Staci chvili jet (s ECONem nebo bez) a nejak se to ustali a pisteni zmizi na furt (tedy dokud auto aspon na chvili neodstavim). Zni to jak cerpadlo posilovace, kdyz ma malo kapaliny. Dela to uz par let, cerpadlo posilovace mam mezitim nove. Stejne tak meneny plochy remen. Klimatizace pres zimu vypustena (odpojeny kompresor kvuli vymene svodu a odvrtavani steftu) a nove naplnena. V techto dnech mi to uz celkem zacina vadit. Jesli to nekomu neco rika, uvitam jakykoliv tip, jak se toho zbavit.
Pěkná podložka
Přední kardan to nevydržel. Takže uzavřít mezinápravu a 1000km domů na zadokolku. Ja a podložku vozím jako součást povinné výbavy