Příspěvek
od MadTom » 03 říj 2018 21:32
Pro začátek si stáhnout servisní manuál - je to tam docela pěkně popsané - alespoň pro Webasto, včetně časů, jak dlouho to co zhruba dělá. To cvakání je naftová pumpička a může to znamenat, že nenatáhla pořádně naftu, nebo je tam někde bublinka. Ono první start nově namontovaného čerpadla může být docela zábava, než se to celé odvzdušní.
Jinak je v topení žhavící svíčka - kdyby byla úplně KO, tak topení nezačne ani cvakat, a dále čidlo "plamene", podle které topení pozná, že hoří a má dál dávkovat naftu. A poslední je čidlo přehřátí, které taky umí odejít. U Webasta jsou pro všechno orientační hodnoty odporu, aby se jednotlivé části daly alespoň nějak otestovat - měřit odpor a ohřívat plamenem nad zapalovačem.
Já jsem Webasto zkoušel o víkendu a napoprvé chytlo, napodruhé ne, tak mě napadlo se podívat, jak horkej vzduch z něj fouká při druhém zapnutí a byl hodně horkej, takže topení si myslelo, že je mu teplo a nezaplo se, stačilo to zkusit napotřetí, nebo počkat déle a jelo opět v pohodě. Každopádně už jsem koukal, odkud objednat díly, topení půjde ven na vyčištění, mám totiž dojem, že dřív fungovalo lépe.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo