Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
TimotejejnaP
Příspěvky: 9
Registrován: 23 lis 2020 09:35
auto: Discovery 2 td5

Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#1 Příspěvek od TimotejejnaP » 23 lis 2020 09:48

Dobrý den chcel by som sa spýtať či sa už nikomu nestalo, alebo by nevedel niekto poradiť čo by mohlo robiť že diskoška (td5) nechce ísť odspodu, do nejakých 3000-3500 otáčok ide ako keby bez turba, potom už ide vcelku dobre, ide ťažko do otáčok aj na mieste je cítiť ako keby turbo zapalo až pri nejakých 3000-3500 otáčkach ďakujem za rady čím by to mohlo byť robí to už od kúpi kedy predchádzajúci majiteľ dával turbo aj na repas ale pri kúpe auto šlo vytočiť len do 3500 otacok a začalo cukat aj tak, po výmene regulátoru tlaku turba z ktorého idu myslím 3 hadičky to prestalo ale auto je stále lenivé, hluché odspodu, tiahlo na turbe sa hýbe. Ďakujem za rady

Uživatelský avatar
habakuk
Příspěvky: 2078
Registrován: 10 črc 2011 20:45
auto: Discovery II
Bydliště: Blansko

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#2 Příspěvek od habakuk » 23 lis 2020 10:11

Sériová Td5 je dole vlastně hrozně tupý motor který opravdu zabera až úplně nahoře v kombinaci třeba se standardním automatem je to vyloženě lenoch.
Pokud jsi měnil ventil turba a jde ti vytočit při jízdě nad 3000rmp tak to do nouzáku to nepadá ještě bych podíval na čerpadlo zda dává dost nafty.
Pokud to budeš mít projíte a víš, že je to ok, tak provést zvýšení výkonu ten motor se neskutečně probere. Dnes nemám vůbec potřebu hnát motor nad 3000rpm protože mám dost výkonu mez 1500-3000rpm.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy

MadTom
Příspěvky: 12556
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#3 Příspěvek od MadTom » 23 lis 2020 11:35

Bych to nejdřív napíchnul na diagnostiku a potom se uvidí. Jak už to bylo napsáno - pokud je to automat, tak to auto je od přírody líné, a manuálem to tak hrozné není. Další možnost je dát auto do rukou někomu, kdo tyhle auta zná, ať se projede, nebo prostě porovnat s jiným, které je v pořádku. Aby se nehonilo něco, co je prostě vlastnost.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

TimotejejnaP
Příspěvky: 9
Registrován: 23 lis 2020 09:35
auto: Discovery 2 td5

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#4 Příspěvek od TimotejejnaP » 23 lis 2020 15:30

je to manuál,a to palivové čerpadlo sa dá ako vyskúšať najjednoduchšie či ide ako má?

Uživatelský avatar
Miklosxxx
Příspěvky: 726
Registrován: 27 říj 2016 15:20
tel.: +421908968832
auto: P38V8,L322V8
Bydliště: Dolný Kubín

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#5 Příspěvek od Miklosxxx » 23 lis 2020 15:34

Tak ako prve po zapnuti klucov ci je pocut cerpadlo v okoli filtra.
Pri zapnutych klucoch by malo bezat cca1min.
Ono sice bezat moze ale moze byt bordel usadeny a ma slaby prietok cize dava slaby tlak.
EX-Discovery 2 Facelift TD5 -do kostola-predaná tak dokostola už nechodím :)
Range Rover P38 4,6 HSE+mierna uprava do terenu ;)
Range Rover L322 3,6 Autobiography-na obcasne vylety
NANOCOM All P38 or All Discovery 2,Launch X431 Pro3 EUROPE,GAB-Diagnostic

TimotejejnaP
Příspěvky: 9
Registrován: 23 lis 2020 09:35
auto: Discovery 2 td5

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#6 Příspěvek od TimotejejnaP » 23 lis 2020 15:40

Čerpadlo počuť je aj zvnútra, takže jedine asi ten bordel v sitku alebo niekde?

Uživatelský avatar
peppino
Příspěvky: 601
Registrován: 04 zář 2011 23:29
tel.: 606486252
auto: LR DII Td5
Bydliště: Chotěboř

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#7 Příspěvek od peppino » 23 lis 2020 16:40

Kdyby byl problém s čerpadlem tak nepůjde hlavně při vyšších otáčkách. Tam bych problém nehledal. Spíš bych šel po dodávce vzduchu. Od turba, sání,hadice,intercouler, EGR,pokud ho máš. A jak říká Madtom,diagnostika.
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!

MadTom
Příspěvky: 12556
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#8 Příspěvek od MadTom » 23 lis 2020 17:19

Tak se to postupně vyjasňuje - diagnostiku, a to nejenom vyčtení chyb, ale i za jízdy (pod výkonem) zkontrolovat live-data z jednotlivých čidel, jestli někde něco neustřeluje.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

TimotejejnaP
Příspěvky: 9
Registrován: 23 lis 2020 09:35
auto: Discovery 2 td5

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#9 Příspěvek od TimotejejnaP » 23 lis 2020 18:26

Ten Map sensor ktorý je na sáni sme dávali nový, váha vzduchu je tiež nová, egr ventil tam je, ten bol čistý takže diagnostika asi moc už neukáže ešte pozriem tie hadice od turba a intercooler a dám vedieť či pomohlo. A ten egr ventil môže byť nejakým spôsobom poškodený alebo niečo že by bol napr zaseknuty a robilo by to problém? Pretože ten motor napr na 2ke do kopca veelmi pomaly zrýchľuje až skoro vôbec aj na mieste keď napríklad pridám plyn tak ide celkom pomaly do otacok až pri nejakých 3500 otáčkach "vystreli" ručička otáčkomera ako keby zapínalo turbo až vtedy

MadTom
Příspěvky: 12556
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#10 Příspěvek od MadTom » 23 lis 2020 18:49

Je sice hezké, že jste dali nová čidla, ale to ještě neznamená, že tam někde není třeba problém v drátech mezi čidlem a řídící jednotkou, a ta potom dostává zkreslené údaje. Proto diagnostika.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

TimotejejnaP
Příspěvky: 9
Registrován: 23 lis 2020 09:35
auto: Discovery 2 td5

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#11 Příspěvek od TimotejejnaP » 29 lis 2020 11:43

To si nemyslím keďže to vyzerá, ako keby bol problém s, turbom, že neskoro začína zapínať alebo také čosi a to nieje riadené elektronický

Uživatelský avatar
pojir
Příspěvky: 2134
Registrován: 20 zář 2013 12:29
tel.: 602727915
auto: D2
Bydliště: u Blanska
Kontaktovat uživatele:

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#12 Příspěvek od pojir » 29 lis 2020 11:51

TimotejejnaP píše:
29 lis 2020 11:43
a to nieje riadené elektronický
Takze to ma vyrazeny modulator turba?
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.

MadTom
Příspěvky: 12556
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#13 Příspěvek od MadTom » 29 lis 2020 13:01

A jste si jití, že wastegate (obtoková klapka) přímo v turbu nezůstává pootevřená - potom se to chová tak, že auto prostě nechce jet v "nízkých" otáčkách, protože turbo prostě nemá z čeho foukat.
Jinak turbo se u D2 ničím nezapíná - točí se furt, ale tlak na výstupu dává až ve chvíli, kdy ho má na straně výfuku z motoru co roztočit, a aby se při velkých otáčkách motoru turbo nepřetočilo nebo nenafouklo do motoru moc vzduchu, tak je tam obtoková klapka, která část výfukových plynů pošle mimo turbo a tím mu omezí výkon. Ovládané je to od přetlaku za turbem, u Defa TD5 přímo, u D2 je tam ještě modulátor - elektromagnetický ventil, který umí regulaci zpřesnit a zrychlit její nástup, proto má D2 sériově větší výkon než Def, i když mají jinak stejný motor.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

TimotejejnaP
Příspěvky: 9
Registrován: 23 lis 2020 09:35
auto: Discovery 2 td5

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#14 Příspěvek od TimotejejnaP » 30 lis 2020 00:16

Nie modulátor nieje vyradený ten sme tam dávali nový (auto nechcelo nad nejakých 3000 otacok ísť, trhalo) pp výmene to bolo pohode myslel som tým, že turbo sa na tom ne zapína elektronický ale, že ho elektronika len omedzuje ako hovoril Madtom

TimotejejnaP
Příspěvky: 9
Registrován: 23 lis 2020 09:35
auto: Discovery 2 td5

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#15 Příspěvek od TimotejejnaP » 30 lis 2020 00:24

O tej klapke neviem, keď som skúsil pohybat s wastegate na turbe tak to išlo hladko aj keď pridám tak sa pri cca 3-4 tisíc pohne ale či v turbe nezostáva po otvorená neviem myslíte, že sa to da nejak zistiť alebo pozrieť bez rozoberania turba?

TimotejejnaP
Příspěvky: 9
Registrován: 23 lis 2020 09:35
auto: Discovery 2 td5

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#16 Příspěvek od TimotejejnaP » 16 pro 2020 01:12

MadTom píše:
23 lis 2020 11:35
Bych to nejdřív napíchnul na diagnostiku a potom se uvidí. Jak už to bylo napsáno - pokud je to automat, tak to auto je od přírody líné, a manuálem to tak hrozné není. Další možnost je dát auto do rukou někomu, kdo tyhle auta zná, ať se projede, nebo prostě porovnat s jiným, které je v pořádku. Aby se nehonilo něco, co je prostě vlastnost.
Prekomtorolovane mam všetko a hadice turbo všetko vyzerá byť pohode (po vybratí stredového tlmiču ide auto aj celkom normalne do otacok o dosť ožilo) Chcem sa ešte spýtať je možné, že by to bolo predsa len ta td5 tak moc lenivé odspodu kvôli tomu, že tam mam 265/75 r16 ale protektory takže reálna výška nejakých 83cm?

TimotejejnaP
Příspěvky: 9
Registrován: 23 lis 2020 09:35
auto: Discovery 2 td5

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#17 Příspěvek od TimotejejnaP » 16 pro 2020 01:16

Poprípade by vedel niekto z členov skupiny urobiť chip to by mohlo asi pomôcť tomu?

Uživatelský avatar
Kokesek
Příspěvky: 3510
Registrován: 26 črc 2010 18:53
tel.: 00420774290683
auto: D2,D3,L322,P38,Sport
Bydliště: Frydek Mistek
Kontaktovat uživatele:

Re: Discovery 2 Td5 nemá výkon nejde odspodu

#18 Příspěvek od Kokesek » 16 pro 2020 07:37

TimotejejnaP píše:Poprípade by vedel niekto z členov skupiny urobiť chip to by mohlo asi pomôcť tomu?
To nebude zadny problem....


Sent from my iPhone using Tapatalk
Diagnostika, chipovani, OPRAVY A SERVIS LR
774290683 MORAVA, OSTRAVA, FM
http://www.car-prestiz.cz

Odpovědět