Chci si letos pořídit LR Discovery (rok výroby ideálně kolem roku 2010), tak jsem začal nasávat informace ohledně neduhů tohoto auta. Bohužel jsem se dost zarazil u problému s kroucením bloku z důvodu nerovnoměrného zahřívání a následného přetržení klikovky. Nicméně se snažím být aspoň trochu optimistický a najít cestu k tomu, aby se mi tohle nestalo....
Auto bych chtěl koupit max. za 350 000. Nájezdy v těchto cenových relacích se pohybují od 150 000 do 300 000km. A já mám teda pár otázek...
1. Je lepší koupit auto s nižším nájezdem, kde se ten problém s klikou nejspíš ještě neprojevil a udělat hned prohlídku? tzn.: rozebrat, zkontrolovat klikovou hřídel atd. a popřípadě rovnou vyměnit? Nebo je naopak lepší spíš koupit auto, co má najeto už přes 250 000 a je pravděpodobné, že má už buďto tenhle problém za sebou a nebo má to štěstí, že majitel dal autu to, co potřebuje (tzn.: žádný long life servis a výměny oleje po 30ti tisících a podobné prasečiny).
2. Je vůbec možné poznat při kontrole opotřebení, že se problém blíží a včas to vyřešit? Ten blok se kroutí postupem času a nevratně a nebo je to prostě tak, že k tomu zkrutu dojde jednou tak moc, že se to stane lusknutím prstu? Jde mi o to, že pokud k tomu dochází postupně, dalo by se to poznat právě při kontrole a přeměřením bloku motoru.
Nechci auto asi kupovat v Čechách (maximálně od někoho, kdo se LR zabývá) - hlavně proto, že mi jde o co nejvyšší výbavu. Budu ho nejspíš kupovat v Německu, protože Němci se o svoje auta přece jen starají dobře. Nebo se v tomhle případě pletu?
Viděl jsem tady vlákno o tomhle problému, ale bohužel už to nemůžu najít, abych to k němu připsal, takže bych chtěl admina poprosit, aby můj příspěvek případně zařadil tam, kam patří

Díky!