Disco 3 - Suspension fault

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
batezip
Příspěvky: 8
Registrován: 22 črc 2014 10:30

Re: Disco 3 - Suspension fault

#81 Příspěvek od batezip » 26 črc 2014 23:25

Kupoval jsem ho tady: http://lr.brau.cz/3345-vub504700-susicka-vzduchu.html. Skladem a hned jsem si ho vyzvedl.

Uživatelský avatar
Lafi
Příspěvky: 45
Registrován: 17 čer 2012 16:55
tel.: Iphone
auto: DIII
Bydliště: Jihlava

Re: Disco 3 - Suspension fault

#82 Příspěvek od Lafi » 27 srp 2014 19:05

Zdravím, dneska mi v Jihlavě diagnostika řekla, že mě umřel kompresor. Co s tím? Rozebrat, zkontrolovat těsnost, vyměnit sušič nebo koupit nový kompresor ? A ještě jeden dotaz, koupit celou sadu nebo stačí jen samotný kompresor. Děkuji všem za rady. Omlouvám se, jsem úplný laik, díky.

MadTom
Příspěvky: 12556
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Disco 3 - Suspension fault

#83 Příspěvek od MadTom » 27 srp 2014 19:49

Osobně bych to rozdělal a kompresor otestoval, jestli je doopravdy KO. A podle výsledku teprve sháněl náhradní díly.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
Lafi
Příspěvky: 45
Registrován: 17 čer 2012 16:55
tel.: Iphone
auto: DIII
Bydliště: Jihlava

Re: Disco 3 - Suspension fault

#84 Příspěvek od Lafi » 27 srp 2014 20:36

MadTom píše:Osobně bych to rozdělal a kompresor otestoval, jestli je doopravdy KO. A podle výsledku teprve sháněl náhradní díly.
Díky, zkusím to

Uživatelský avatar
xxx
Příspěvky: 2153
Registrován: 25 bře 2013 09:51
tel.: 777 945 9jedna4
auto: D3 ex, D4
Bydliště: Severní Morava

Re: Disco 3 - Suspension fault

#85 Příspěvek od xxx » 27 srp 2014 20:59

já měl problém, že mi kompresor "tlačil" pomalu. Chlapi v servisu to zkoušeli repasovat, ale když jsem uviděl v jakém byl kompresor stavu a nejistota, že se mi to podělá zase třeba po dalších 5000km, tak jsem koupil raději rovnou nový a je na další 150 000km klid.

Pokud nemáš uhnilé šrouby a popraskaný kryt, tak nemusíš kupovat celou sadu.

Uživatelský avatar
xxx
Příspěvky: 2153
Registrován: 25 bře 2013 09:51
tel.: 777 945 9jedna4
auto: D3 ex, D4
Bydliště: Severní Morava

Re: Disco 3 - Suspension fault

#86 Příspěvek od xxx » 27 srp 2014 21:06

pokud ti nejede kompresor, tak měnit sušičku nic neřeší. Krom toho, právě stará náplň sušičky se začne drolit a zadře kompresor.
Součástí nového kompresoru je samozřejmě i sušička.

edit: ale jak psal madtom, nejdříve rozdělat a potom kupovat. Může to být třeba jen ulomený konektor.

Uživatelský avatar
Lafi
Příspěvky: 45
Registrován: 17 čer 2012 16:55
tel.: Iphone
auto: DIII
Bydliště: Jihlava

Re: Disco 3 - Suspension fault

#87 Příspěvek od Lafi » 27 srp 2014 21:11

Díky, mám najeto 110000 km

MadTom
Příspěvky: 12556
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Disco 3 - Suspension fault

#88 Příspěvek od MadTom » 28 srp 2014 07:46

Nevím jak na D3, ale na D2 jsem kompresor otevřel a byly tam dva problémy, které oba souvisely s vysoušečem. U D2 je integrovaný s kompresorem. Tak jsem kuličky vysypal, vysušil na sporáku, kompresor vysušil a nově namazal a už 2 roky je bez problému.
Dál jsem z bedny kompresoru odstranil asi 3kg písku z ježdění na Slovenské sahaře, a potom jsem se velmi divil, proč to dělá takovej rachot. Písek vemi dobře tlumil hluk.
Takže rozebrat, zkusit kompresor jako takovej, jestli tlačí, zjistit, zda to není jenom nějaké prasklina a tím pádem i únik vzduchu. V tom vzduchovém pérování je docela slušnej tlak - 10At a více.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
HST
Příspěvky: 972
Registrován: 14 črc 2012 09:02
auto: Disco 3
Bydliště: Praha 8

Re: Disco 3 - Suspension fault

#89 Příspěvek od HST » 28 srp 2014 08:26

Přidávám své zkušenosti - kompresor mi sice odešel na "klasickou" prasklinu vysoušeče, nicméně asi i proto, že celý housing byl komplet uvnitř vyplněný blátem. Ano, tlumí zvuk, ale kompresor se pak i adekvatně blbějš chladí atd. Chce to občas vysypat, jihlavské tekuté blátíčko se tam prostě dostane.

Jinak dle manuálu elektronika u D3 fouká rezervoár na nominál 16,8 Bar, maximální provozní je 23 Bar a rezervoar má být testován na 35 Barů. Jak mi prdla ta hadička od měchů tak náhradní byla do 10 atm a to fakt nešlo. Museli jsme jí vyměnit za 20atm a to se ještě řešilo, že rating hadice je při normální teplotě a o dost nižší v tom vedru v motoru.
Vyrábím XLifter (https://www.xlifter.com) = ovladač vzduchového pérovaní pro D3,4,RRS. (Plus zdejší vlákno na fóru viewtopic.php?f=6&t=28825).
Diskoška 3 ve verzi "HST" - předělaná na výletování.

Uživatelský avatar
Lafi
Příspěvky: 45
Registrován: 17 čer 2012 16:55
tel.: Iphone
auto: DIII
Bydliště: Jihlava

Re: Disco 3 - Suspension fault

#90 Příspěvek od Lafi » 10 zář 2014 18:23

Tak pánové, kompresor vyměněný a chyba se stále objevuje a co teď. Je to kompresor Hitachi, musí se nějak aktivovat v systému ?
Díky za vaše rady.

Uživatelský avatar
evo828
Příspěvky: 364
Registrován: 02 úno 2009 14:11
tel.: ifoon
auto: mam
Bydliště: Bratislava

Re: Disco 3 - Suspension fault

#91 Příspěvek od evo828 » 10 zář 2014 21:55

Ake presne chybove kody to vypisuje? Aktivovat nic netreba-ale pri novych AMC kompresoroch to chcelo update software (len pri niektorych autach)
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

Uživatelský avatar
Lafi
Příspěvky: 45
Registrován: 17 čer 2012 16:55
tel.: Iphone
auto: DIII
Bydliště: Jihlava

Re: Disco 3 - Suspension fault

#92 Příspěvek od Lafi » 10 zář 2014 21:59

to právě nevím, v Jihlavě u Hose mi řekli, je to vadný kompresor. Více nevím.

Uživatelský avatar
xxx
Příspěvky: 2153
Registrován: 25 bře 2013 09:51
tel.: 777 945 9jedna4
auto: D3 ex, D4
Bydliště: Severní Morava

Re: Disco 3 - Suspension fault

#93 Příspěvek od xxx » 10 zář 2014 22:27

Lafi píše:Tak pánové, kompresor vyměněný a chyba se stále objevuje a co teď. Je to kompresor Hitachi, musí se nějak aktivovat v systému ?
Díky za vaše rady.
jestli se nepletu, tak Hitachi je tam i originál z výroby

Uživatelský avatar
Lafi
Příspěvky: 45
Registrován: 17 čer 2012 16:55
tel.: Iphone
auto: DIII
Bydliště: Jihlava

Re: Disco 3 - Suspension fault

#94 Příspěvek od Lafi » 10 zář 2014 22:30

xxx píše:
Lafi píše:Tak pánové, kompresor vyměněný a chyba se stále objevuje a co teď. Je to kompresor Hitachi, musí se nějak aktivovat v systému ?
Díky za vaše rady.
jestli se nepletu, tak Hitachi je tam i originál z výroby
No právě, tak nevím nic

Uživatelský avatar
evo828
Příspěvky: 364
Registrován: 02 úno 2009 14:11
tel.: ifoon
auto: mam
Bydliště: Bratislava

Re: Disco 3 - Suspension fault

#95 Příspěvek od evo828 » 10 zář 2014 22:38

Kratke obdobie bolo nieco ine namiesto Hitachi. Potom znova dodavali Hitachi a potom zmenili na AMC.

Ked nemas chyby tak tazko zisti niekto na dialku co tomu este moze byt. Bol ten kompresor fungl novy? Menil si aj spinacie rele? To sa odpruca menit tiez ked sa meni kompresor-ciste preventivne kvoli spalenym kontaktom ak stary kompresor skratoval.
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

Uživatelský avatar
Kokesek
Příspěvky: 3510
Registrován: 26 črc 2010 18:53
tel.: 00420774290683
auto: D2,D3,L322,P38,Sport
Bydliště: Frydek Mistek
Kontaktovat uživatele:

Re: Disco 3 - Suspension fault

#96 Příspěvek od Kokesek » 11 zář 2014 14:49

S kompresory hitachi je maximalni tlak 15,5atm vypinaci. kompresor tedy musi dat o neco vice v dostatecnem objemu. To ze eas skace do nouze muze byt zpusobeno vice vecma (jako vzdy), jedna z pricin je pomale nebo zadne odpusteni retencniho tlaku. to je takovy tlak ktery zustava v pateri pri prepinani z jednotlivych stavu (mereni tlaku, tlakovani zasobniku, vypousteni mechu) Podle techto udaju mereneho tlaku v urcitem sledu udalosti dokaze jednotka poznat vadu jednotlivych casti systemu. Napr. unik solenoidu vepredu, vzadu apod. Velmi casto se stava ze je ucpany filtr a vysousec na kompresoru porp. odfuk. potom stabilne skace chyba C1A13 ktera prave ukazuje na spatny retencni tlak tedy nemoznost odfouknuti. U kompresoru AMK ja jiz bylo napsano je zapotrebi prehrat soft jednotky kvuli snizeni tlaku, a jinemu algoritmu mereni tlaku kompresor ma trosku jinou konstrukci a vyuziva o jeden solenoid mene.

Nekdy se stava ze cely system je v poradku a chyba je na strane jednotky. Rikam tomu ze je prilis citliva. Da se to zjistit pouze zamenou, kdyz uz opravdu nic nepomaha.

Dulezita je take presna kalibrace auta na absolutne rovnem podkladu. Kalibrace se resi v radu mm oproti stare koncepsi eas (P38) centimetry nehrali zadnou roli.
Diagnostika, chipovani, OPRAVY A SERVIS LR
774290683 MORAVA, OSTRAVA, FM
http://www.car-prestiz.cz

Uživatelský avatar
Lafi
Příspěvky: 45
Registrován: 17 čer 2012 16:55
tel.: Iphone
auto: DIII
Bydliště: Jihlava

Re: Disco 3 - Suspension fault

#97 Příspěvek od Lafi » 12 zář 2014 16:14

Tak opraveno :dance , vyměněn kompresor, ale tří hodinová práce s diagnostikou, nešel přihlásit do systému :Ja blb: a všem díky za rady :clap

Uživatelský avatar
evo828
Příspěvky: 364
Registrován: 02 úno 2009 14:11
tel.: ifoon
auto: mam
Bydliště: Bratislava

Re: Disco 3 - Suspension fault

#98 Příspěvek od evo828 » 12 zář 2014 20:58

:hand

To by ma inak zaujimalo co tam "prihlasoval". Take tam totizto nie je-mozno hladal akurat spravnu verziu softu.
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896

Uživatelský avatar
Lafi
Příspěvky: 45
Registrován: 17 čer 2012 16:55
tel.: Iphone
auto: DIII
Bydliště: Jihlava

Re: Disco 3 - Suspension fault

#99 Příspěvek od Lafi » 12 zář 2014 21:14

Nechtěl jsem to dávat k Hosovi, protože mě říkali: jo, to je kompresor, máme na skladě 18 tisíc bez dph + montáž a diagnostika.
Tak jsem to dal k známému do servisu,kompresor vyměnili, ale nešlo jim to rozchodit, tak museli k Hosovi a tam to dodělali.
Jak jsem nakoupil tak prodávám :grin: . To mě bylo řečeno, tak nevím.Berte to, že jsem úplný laik. A vyšlo to o hodně méně.

Uživatelský avatar
RudaK
Příspěvky: 8484
Registrován: 24 lis 2006 18:09
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1
Bydliště: Raygern - Sud mahren

Re: Disco 3 - Suspension fault

#100 Příspěvek od RudaK » 13 zář 2014 04:51

No a mě jako by zajímalo todle :Sorry: vždyť o peníze jde v první řadě :coze: dík za info ( pokud je to tajné,tak třeba do SZ ) :)

Lafi píše: A vyšlo to o hodně méně.

Odpovím si sám : Už jsem se dočet,žes ho kupoval u Litep 4x4 :mrgreen:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Odpovědět