Free 2 prodleva na startu po repasu automatu

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
RobertPlant
Příspěvky: 20
Registrován: 12 úno 2012 22:36

Free 2 prodleva na startu po repasu automatu

#1 Příspěvek od RobertPlant » 19 říj 2020 11:31

Ahoj,

Bohuzel me potkala repase automatu v 170t. km za nemaly peniz.

Od te doby, kdyz vlozim klicek do zapalovani, tak mi zablikne radio, atd., proste tak jak to ma byt. Pak slapnu na brzdu, zmacknu tlacitko start a nic se nedeje nebo se rozviti svetla a spusti radio (takze jakoby poloha 2 normalniho klicku bez zmacknuti brzdy). Poslechne to trebas az na potreti a pekne nastartuju. Prekontroval servis, ze diagnostika nic divneho neukazuje. Prosly vsechny kontakty az ke starteru. Kdyz auto po zmacknuti tlacitka start nenastartuje, tak u starteru cvakne. Klicky jsou s novou baterkou. Nemysli si, ze by to delala brzda (ja mel tip, ze po zmacknuti start tlacitka, auto nevi, ze stojim na brzde, a proto zapne ty svetla - je to ta funkce, kdy jako s obyc klickem v normalnim aute jste v poloze 2 pro spusteni radia atd.). Laboruju, jestli pomaha proslapavat brzdu nebo vytahovat/zandavat klicek, ale uz jsem pomalu bezradny. Nekdo nemate tip? Furt si myslim, ze to muze byt ten snimac brzdy. Ale brzda jinak brzdi a kdyz auto neni nastartovane a ma klicek a slapnu na brzdu, tak se brzdova svetla rozsviti..

MadTom
Příspěvky: 12552
Registrován: 06 lis 2008 23:15
tel.: 608 600 360
Bydliště: Olomouc

Re: Free 2 prodleva na startu po repasu automatu

#2 Příspěvek od MadTom » 19 říj 2020 12:03

A určitě to není přímo ve startéru? Mám dojem že je to podobmé Delphi jako u aut s motory TD5 a tam se umí opálit kontakty na cívce tak, že to prostě přestane postupně startovat. Existuje na to opravná sada. Odpovídalo by to mu to cvaknutí a zkontrolovaná kabeláž - ve startéru sice přitáhne cívka, ale kontakty prostě nesepnout.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Uživatelský avatar
Hubert
Příspěvky: 2239
Registrován: 28 čer 2009 19:13
tel.: 724878985
auto: Discovery 300 TDI
Bydliště: Kousek do Třebíče
Kontaktovat uživatele:

Re: Free 2 prodleva na startu po repasu automatu

#3 Příspěvek od Hubert » 19 říj 2020 12:33

Taky bych prvně kouknul primo po starteru pokud v něm cvaknea nic.

Odesláno z mého Mi A1 pomocí Tapatalk

Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB,
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.

RobertPlant
Příspěvky: 20
Registrován: 12 úno 2012 22:36

Re: Free 2 prodleva na startu po repasu automatu

#4 Příspěvek od RobertPlant » 19 říj 2020 13:27

Moc dekuju za odpovedi. Ja uz si to zacinam myslet taky. Mne uz rekli, ze za ne, kdyz to neodezni (protoze kdyz jsem odjizdel, tak se to uracilo a startovalo pekne), tak ze by objednali novy starter. Mne je jenom divny, ze se to dodelalo behem toho mesicniho stani v servisu, kdy se sundavala pevodovka a hodne veci v motorovym prostoru kvuli ty repasy. Ale asi to s tim nema nic spolecnyho a bude to ten starter. Jinak samozrejme overili i kostru, že to nedela. Proste 2 hodiny prochazeli vsechny ukostreni a ocistili to od rzi a vse je za ne v poradku na ceste ke starteru. Ale samozrejme nejsou to autoelektrikari.

Uživatelský avatar
pojir
Příspěvky: 2134
Registrován: 20 zář 2013 12:29
tel.: 602727915
auto: D2
Bydliště: u Blanska
Kontaktovat uživatele:

Re: Free 2 prodleva na startu po repasu automatu

#5 Příspěvek od pojir » 19 říj 2020 13:32

Jestli je to kontaktama, tak netreba objednavat cely novy starter... https://www.ebay.co.uk/itm/LAND-ROVER-F ... 2801868656
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.

RobertPlant
Příspěvky: 20
Registrován: 12 úno 2012 22:36

Re: Free 2 prodleva na startu po repasu automatu

#6 Příspěvek od RobertPlant » 19 říj 2020 13:44

Tak bych to zkusil. Nevite o rozumnem servisu, ktery by to po Praze/nebo v blizkosti Prahy na pockani vymenil, kdyz si to na te ebay objednam? Podle internetu to je prace na chvili, ale ja jsem nemehlo. :) Klidne do SZ.

Odpovědět