Spotřeba
Moderátor: Miky_CZ
Re: Spotřeba
když jsme u těch rychlostí, mě DII točí 3000 ot/min a jedu 130 km/h, manual na petku, mam tam přídavku z automatu, je to normální?
- hokulia
- auto: RR S'charged, 2x110
Exxxxxekutore, cim jsi byl v te Italii? Golfem?exxekutor píše:zdravim, včera jsem se vrátil z itálie, 900 km tam a 920 zpět. spotřeba tam, tedy na českou naftu 9,9 a zpět 8,8. stejny styl jízdy, tedy dálnice 140 při 2500 ot. a v horách jsem se taky necoural, velká spokojenost. mám nokiany 255-60-18
Všechno je jinak.
- zdenek666
- tel.: +420722074098
jet 140 za 8,8, to já nemám ani nejmenší šanci ( s tím golfem i za míň)hokulia píše:Exxxxxekutore, cim jsi byl v te Italii? Golfem?exxekutor píše:zdravim, včera jsem se vrátil z itálie, 900 km tam a 920 zpět. spotřeba tam, tedy na českou naftu 9,9 a zpět 8,8. stejny styl jízdy, tedy dálnice 140 při 2500 ot. a v horách jsem se taky necoural, velká spokojenost. mám nokiany 255-60-18
LR Disco II TD5 auto
Takže dnes cesta BA - Praha - BA tam prázdny s prívesom 100 - 120km naspäť plný 70-100km spotreba od tankovania po tankovanie do plna (okraj hrdla) 12L/100km
- Přílohy
-
- Land Rover oco 014.jpg (58.15 KiB) Zobrazeno 6171 x
LAND ROVER DISCOVERY ESQUIRE 300TDI automat
- Rosi
- tel.: +420-608-084004
- auto: LR 110SW Def Td5
Taky to zveřejním, třeba udělám někomu radost, že mu to zas tolik nechlastá 
Defík v původním základním provedení s EGR, na 235/85/16, jako holátko jezdil od 9,0 do 10,5/100 km kombinovaná spotřeba, žádná extra pomalá jízda. Prostě mimo dálnici nikoho nebrzdil.
Současná podoba, bez EGR, bez tlumiče,zvedlý, zahrádka, krámy navíc, na stejnejch gumách jezdím 12,5-14,0 při stejném režimu jízdy.
Vždy se skládá z ježdění po městě do 5 km, jěždění v terénu a sem tam nějaká delší cesta.
Fakticky ale mám subj. pocit že po městě, když s tím jezdí mladá, tak to chlastá nějak míň

Defík v původním základním provedení s EGR, na 235/85/16, jako holátko jezdil od 9,0 do 10,5/100 km kombinovaná spotřeba, žádná extra pomalá jízda. Prostě mimo dálnici nikoho nebrzdil.
Současná podoba, bez EGR, bez tlumiče,zvedlý, zahrádka, krámy navíc, na stejnejch gumách jezdím 12,5-14,0 při stejném režimu jízdy.
Vždy se skládá z ježdění po městě do 5 km, jěždění v terénu a sem tam nějaká delší cesta.
Fakticky ale mám subj. pocit že po městě, když s tím jezdí mladá, tak to chlastá nějak míň

Def 110 Td5 SW
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- tel.: 604704422
- auto: D3 2,7TDV6SE
Kdysi jsem jezdil s 613, ta měla normu kolem 16/100. Při rychlostech do 140 brala kolem 8 a když jsem dělával Brno-Praha za hodinu a 5 minut /roky 1994-6, tenkrát to provoz umožňoval/, i tehdy jsem se vešel pod 12. S manželčinou fábkou /benzin 1.2/, pokud se držím do 100, jezdím pod 5, zatímco ona nezná menší spotřebu než 8,5... Je to o tom cítit to auto, nevím, jak to přesně popsat, lehká noha není ten pravej výraz.hokulia píše:Exxxxxekutore, cim jsi byl v te Italii? Golfem?exxekutor píše:zdravim, včera jsem se vrátil z itálie, 900 km tam a 920 zpět. spotřeba tam, tedy na českou naftu 9,9 a zpět 8,8. stejny styl jízdy, tedy dálnice 140 při 2500 ot. a v horách jsem se taky necoural, velká spokojenost. mám nokiany 255-60-18
od pumpy k hladovýmu světýlku (80 litrů) to mam 700 km... takže skoro 11,5litru....
o dva míň by to bylo víc veselé... na druhou stranu samuraj co váží půlku a má poloviční motor mi jezdí za 12, tak jsem si alespon nepohoršil 

Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
[/quote]
S manželčinou fábkou /benzin 1.2/, pokud se držím do 100, jezdím pod 5, zatímco ona nezná menší spotřebu než 8,5... Je to o tom cítit to auto, nevím, jak to přesně popsat, lehká noha není ten pravej výraz.[/quote]
ten škodovackej třivalec 1,2 HTP je na spotřebu vubec zajimavej motor nejezdi to špatně ale v městskym provozu to žere i přes deset a to mi přijde na ten obsah celkem dost a když sem se ptal kamarada co dela ve skodovackym servisu jestli je to normalni tak se mě zeptal jestli vim co znamenaj ty pismena HTP neduvěřivě sem po nem pokukoval ale protože je to takovej "DOBRÁK"ale nevěděl sem tak sem mu na to jako blbec skočil odpověd zněla Honem To Prodej
)
S manželčinou fábkou /benzin 1.2/, pokud se držím do 100, jezdím pod 5, zatímco ona nezná menší spotřebu než 8,5... Je to o tom cítit to auto, nevím, jak to přesně popsat, lehká noha není ten pravej výraz.[/quote]
ten škodovackej třivalec 1,2 HTP je na spotřebu vubec zajimavej motor nejezdi to špatně ale v městskym provozu to žere i přes deset a to mi přijde na ten obsah celkem dost a když sem se ptal kamarada co dela ve skodovackym servisu jestli je to normalni tak se mě zeptal jestli vim co znamenaj ty pismena HTP neduvěřivě sem po nem pokukoval ale protože je to takovej "DOBRÁK"ale nevěděl sem tak sem mu na to jako blbec skočil odpověd zněla Honem To Prodej

-
- tel.: 604704422
- auto: D3 2,7TDV6SE
S manželčinou fábkou /benzin 1.2/, pokud se držím do 100, jezdím pod 5, zatímco ona nezná menší spotřebu než 8,5... Je to o tom cítit to auto, nevím, jak to přesně popsat, lehká noha není ten pravej výraz.[/quote]lojzabobr píše:

já to slyšel trochu jinak "Hovno To Pojede"...

- hokulia
- auto: RR S'charged, 2x110
obecne jsem zvedavy a rad se neco naucim - poucim, ale vymeny prispevku o spotrebe trivalcove Fabie jsou mi u ......
Autori techto prispevku jiste reknou - tak je necti ( debile)! Bohuzel, nebo spis bohudik ma tohle forum funkce ktere jiste mnozi ocenujeme - jako napriklad upozorneni na soukr mailu na nove prispevky ve sledovanych tematech. A tak je cist musim.
Prosim, zvazujte vzdy co napisete a zda to sem patri.
Diky
Autori techto prispevku jiste reknou - tak je necti ( debile)! Bohuzel, nebo spis bohudik ma tohle forum funkce ktere jiste mnozi ocenujeme - jako napriklad upozorneni na soukr mailu na nove prispevky ve sledovanych tematech. A tak je cist musim.
Prosim, zvazujte vzdy co napisete a zda to sem patri.
Diky
Všechno je jinak.
ukazuje D3 aktualni spotrebu?
pokud ano, ma nekdo odkoukane kolik to tak zere (rekneme na silnicnich gumach) po dalnici pri klasicke povolene 130-140ce?
dik, snazim si zduvodnit D3ku na bezne jezdeni
jo a samozrejme me zajima diesel
(automat, do D3 uz se asi manual nehodi..)
pokud ano, ma nekdo odkoukane kolik to tak zere (rekneme na silnicnich gumach) po dalnici pri klasicke povolene 130-140ce?
dik, snazim si zduvodnit D3ku na bezne jezdeni

jo a samozrejme me zajima diesel

Ta moje neukazuje (SE) , ukazuje prumernou, ktera je podle meření km na tachometru na plnou nadrz nizsi. Ukazuje kolem 9l/100km, ale na ujetý km to vychází kolem 10l/100km.
Problem ?
No, Land Rover
No, Land Rover
- ROMOMAN
- tel.: 0907081468
- auto: Momentálne bez...ale
TERÉN NEVIEM TO SA MI ŤAŽKO ODHADUJE......ALE CESTA TAK 18-22L PLYNU........ALE KEĎ MI VYRAZILO POISTKU NA RIADIACEJ JEDNOTKE PLYNU TAK 25L BENZÍNU SO ZAPNUTÝM PRÍVESOM MI VYDRŽALO LEDVA 80km.ALE JE PRAVDA,ŽE JA SI MOC HLAVU S RÝCHLOSŤOU NELÁMEM 

Bolo P38 4.6 HSE+LPG a P38 4.6 LPG Autobiography....momentálne bez miláčika
D1 300 zimáky 255/70/16 pošusty do 15 km, nějakej ten sprint (po okreskách od nás do PHY jsem stáhul 10min oproti navigaci
), na redukci hore dole polňačka 11,5l/100 km, cesta do Beskyd a zpět hodně dálnice většinou 110 - 120 podle navigace max rychlost při předjíždění 133 km/h
9,1l/100 km. Vždy tankováno do plné (to je ale kwa doba než to nateče
) zohledněny malinko větší gumy (momentálně souhlasí to co je na tacho s tím co říka strejda Garmin )

LR D2 Td5
Ahoj. D3, zimní pneu, mám ji teprve chvilku, ale byl jsem potěšen - počítač ukazoval 9,5 l/100km. Toto nadšení vydrželo pouze do výpočtu spotřeby podle skutečnosti ( plná - plná ) - 82 litrů - najeto 706 km. Takže skutečná spotřeba - 11,6!!! To už mi přijde jako hodně velkej rozdíl proti počítači - 2,1 l/100 km. Máme taky takové zkušenosti?
D3 2.7 SE manual
ja som to prepočital podla kilometov a mne to sedi 9.3-9.5 ma sto . toto je priemer na 4 nadrže .martin.cz píše:Ahoj. D3, zimní pneu, mám ji teprve chvilku, ale byl jsem potěšen - počítač ukazoval 9,5 l/100km. Toto nadšení vydrželo pouze do výpočtu spotřeby podle skutečnosti ( plná - plná ) - 82 litrů - najeto 706 km. Takže skutečná spotřeba - 11,6!!! To už mi přijde jako hodně velkej rozdíl proti počítači - 2,1 l/100 km. Máme taky takové zkušenosti?
. tel 0905532342 bratislavsky kraj mail info@atlascamper.sk
300 TDi Disko, 245/70 R 16 zimáky, dlouhodobe za 9,5 kombinovana 

Nežli čekat na šediny, lepší je dělat kraviny
- Tomas K (tkala)
D3 - záleží na tom odkud fouká vítr.
Ale fakt.
Letos cesta z jihu... v chorvatsku silnej vítr do zad, spotřeba 8,5l při tempomatu na 130km/h, zbytek cesty ta samá
rychlost ale bezvětří - 10l.
Dlouhodobě se stanem a markýzou na střeše, plně naloženo
- normální silnice, 90km/h, vesnice... 9,5l
- dálnice, rychlost cca 130 km/h = 11,5l a každých + 10 km / h = + 1 litr na spotřebě.
Dlouhodobě s holou střechou, plně naloženo
- normální silnice, 90km/h, vesnice... 9l
- dálnice, rychlost cca 130 km/h = 10l a s každým + 10 km / h = + 0,5 litr na spotřebě.
Se na těch dálnicích nudím, tak měřím no.
Tom

Letos cesta z jihu... v chorvatsku silnej vítr do zad, spotřeba 8,5l při tempomatu na 130km/h, zbytek cesty ta samá
rychlost ale bezvětří - 10l.
Dlouhodobě se stanem a markýzou na střeše, plně naloženo
- normální silnice, 90km/h, vesnice... 9,5l
- dálnice, rychlost cca 130 km/h = 11,5l a každých + 10 km / h = + 1 litr na spotřebě.
Dlouhodobě s holou střechou, plně naloženo
- normální silnice, 90km/h, vesnice... 9l
- dálnice, rychlost cca 130 km/h = 10l a s každým + 10 km / h = + 0,5 litr na spotřebě.
Se na těch dálnicích nudím, tak měřím no.

Tom
Mám podobnou zkušenost, mě ten rozdíl dělá 1litr. Docela se směju nad zde a jinde uveřejňovanými hodnotami spotřeby u D3martin.cz píše:Ahoj. D3, zimní pneu, mám ji teprve chvilku, ale byl jsem potěšen - počítač ukazoval 9,5 l/100km. Toto nadšení vydrželo pouze do výpočtu spotřeby podle skutečnosti ( plná - plná ) - 82 litrů - najeto 706 km. Takže skutečná spotřeba - 11,6!!! To už mi přijde jako hodně velkej rozdíl proti počítači - 2,1 l/100 km. Máme taky takové zkušenosti?

- marek sk,lm
- tel.: +421908162506
- auto: discovery 1 300tdi
spotrebu momentalne meriam, no mam taku inu otazku.je mozne ze spotrebu ukazuju auta aj realnu
,len by som chcel vediet ci sa vojde do D1 104 litrov nafty ako sa mi posledne podarilo natankovat
, fundovany isto vedia kolko sa tam vojde! No ? kolko?to by ma fakt zaujimalo ...bavil som sa s tipkom co vzdy vazi auta pred a po tankovani a nejak mu to nesedi....samozrejme ze liter nevazi kilo ,to vie

http://www.drevotuning.sk,www.retrowood.sk
D1 300tdi , HONDA CIVIC 1,6i aerodeck ,"hnisan"almera 1,8i , ford tranzit 2,5 hladky
D1 300tdi , HONDA CIVIC 1,6i aerodeck ,"hnisan"almera 1,8i , ford tranzit 2,5 hladky