Exekuce
Moderátor: stan
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
Exekuce
Hele kluci potřebuji poradit ,máme barák který je napsaný na mojí manželku .Momentálně v něm bydlí její maminka která to má na dožití a její syn s prvního manželství. Není to žádný parchant ale přesto má nějaké dluhy .Aby je mohl splácet odjel do Skotska makat ,ale potřeboval bych vědět ,zda se dá sepsat nějaká notářem ověřená listina kde bude sepsáno v případě nedej bože kdyby přišla exekuce co je jeho .Nerad bych přišel o veškerý strojový park a nářadí které jsem si pracně posháněl a nakoupil.
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Re: Exekuce
Ahoj. Řešil jsem něco podobného a vlastně stále řeším. Pokud je dům psaný na Tvou ženu, nemá tam exekutor co dělat, protože exekuce se přenáší jen v rámci svazku manželskeho a tudíž kdokoliv jiný příbuzný s tím vlastně nemá nic společného. Nevím, jak přesně to zákon řeší ale právník mi to řekl takto. Pokud má v tom domě trvalé bydliště, měl by exekutor zabavit jen to co je prokazatelně jeho. Protože vybavení bytu/domu patří majiteli. Takto mi to bylo řečeno tak snad nekecal. Ať to dobře dopadne. Jirka
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:
prave ze je pruser, ze oni zabavej vsechno a ty pak musis dokazovat co je tvoje, coz uz je tak nejak ku hovnu, kdyz je to prodane. ale Gobey urcite poradi, nicmene za nejakou dobu az, jelikoz si ode mne vcera bral satelitni telefonTim píše:Pokud má v tom domě trvalé bydliště, měl by exekutor zabavit jen to co je prokazatelně jeho. Protože vybavení bytu/domu patří majiteli. Takto mi to bylo řečeno tak snad nekecal. Ať to dobře dopadne. Jirka

http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jenom doplním, ono je jedno, jestli tam má trvalé bydliště, pokud si exekutor bude myslet, že tam bydlí, tak si tam prostě přijde. A pak je to na tobě a vylučovací žalobě.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Taky záleží na dotyčném exekutorovi.
Asi bych mu vyhradil jednu mistnost, tam dal postel a skriň na dveře zámek. Ta je jeho a co tam bydlí. Nejlepe se samostatnym vchodem. Držim palce
Asi bych mu vyhradil jednu mistnost, tam dal postel a skriň na dveře zámek. Ta je jeho a co tam bydlí. Nejlepe se samostatnym vchodem. Držim palce
Problem ?
No, Land Rover
No, Land Rover
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Přesně, záleží na exekutorovi. Návrh s vlastní místností není špatnej, ale exekutor to nemusí respektovat. Docela by mě zajímalo, jak se exekuce bude řešit v případě domu s více byty, kdy nikde není dané (v přihlášce k trvalému bydlišti), ve kterém bytě má exekuovaný bydlet. Mám dojem, že exekutor by prošel všechny byty, co kdyby z toho něco káplo. 

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Obávám se že má pravdu Low. Vlastní místnost imho nestačí, pokud není oficiálně provedeno rozdělení bytových/nebytových jednotek, bo bez tohoto úkonu, se v kontextu jednoho č. popisného jedná stále o tutéž bytovou jednotku. Rozdělení musí být posvěceno katastrem.
Něco podobnýho jsem řešil s právníkem před vánocema u firemního baráku.
Ale třeba má Gobey nějakou cestu, kterou ten můj právník nezná.
Něco podobnýho jsem řešil s právníkem před vánocema u firemního baráku.
Ale třeba má Gobey nějakou cestu, kterou ten můj právník nezná.
To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že Tě nesledují.
Ono je to tak, pri vykonávaní súpisu hnuteľných vecí povinného sa spravidla vykonáva tam, kde má trvalý pobyt a aj tam kde má povinný svoj majetok...Najlepšie je mať, vydokladované, / bločky o kúpe, kúpno predajné zmluvy poprípade iné doklady /, ktoré hnuteľné veci sú tretej osoby / nie osoby povinnej / a dokladovať ich exekútorovi pred samotným vykonaním súpisu hnuteľných vecí, nakoľko keď budú veci do súpisu poňaté, bude treba dať na príslušný súd návrh na vylúčenie vecí z exekúcie, čo jednak dlho trvá a niekedy sa to ani nemusí stihnúť a veci budú predané na dražbe. V prípade úspechu návrhu na vylúčenie vecí z exekúcie bude vyplatená len cena za ktorú sa predali.....
- dodooff
- tel.: +421 915 965 965
- auto: SII, Def, LR4, HZJ76
- Kontaktovat uživatele:
def110 ma pravdu. este pred tym ako budete ocakavat navstevu zo statnej moci poslanu, priprav su urcite doklady ku vsetkemu hnutelnemu majetku. Inac ich zablombuju a ty im budes musiet dokazovat cije su. Tiez som raz kamaratovi pomahal v tejto veci, ale ja som mu dal vsetky drahe veci kt.mal v byte do prenajmu na 10rokov a on mi papierovo platil symbolicku cenu raz rocne. t.j. vestky veci boli moje, eln on ich akoze uzival. A preslo to a ma ich {mam ichDef110 píše:
Přehled tématu - Exekuce

- Štorky
- tel.: +420602303705
- auto: Def 110Td4
- Kontaktovat uživatele:
Napiš mi k tomu ještě další podrobnosti na mojí pracovní adresu judr.storkan@storkan.cz a něco s tím vymyslíme.Allan píše:Hele kluci potřebuji poradit ,máme barák který je napsaný na mojí manželku .Momentálně v něm bydlí její maminka která to má na dožití a její syn s prvního manželství. Není to žádný parchant ale přesto má nějaké dluhy .Aby je mohl splácet odjel do Skotska makat ,ale potřeboval bych vědět ,zda se dá sepsat nějaká notářem ověřená listina kde bude sepsáno v případě nedej bože kdyby přišla exekuce co je jeho .Nerad bych přišel o veškerý strojový park a nářadí které jsem si pracně posháněl a nakoupil.
Zdrávec Mirek
H-D Electra Glide Ultra Classic, BMW R 1200 GS LC Adventure, "Defík" 110 Td4, Austin Gipsy (r.v.1964), RR Classic, MB Vito 4x4, VW T5 4motion, MB G 350 BT, Porsche Cayenne; http://www.storkan.cz