Hlavní vypínač světel - kdo to proboha vyrábí???
Hlavní vypínač světel - kdo to proboha vyrábí???
Už jste někdo slyšel o rozbitém vypínači světel??? Je to naštěstí kategorie do 400,- ovšem rozum zůstává stát stejně.
Začala se mi samovolně za jízdy zhasínat světla. Když jsem zakvrdlal páčkou světel k sobě a od sebe, šla najít poloha, kdy se světla opět rozsvítila. Nouzově mi posloužila gumička zavěšená za blinkrovou páčku, která udržovala páčku světel v poloze, kdy světla svítila. Po pár dnech světla zhasla úplně.
Zkontroloval jsem pojistky (jenom zoufalý pokus namluvit si, že není možné, aby se rozbil tak jednoduchý, ještě k tomu jenom 6let starý vypínač), pojistky OK.
Vymontoval jsem vypínač ven, abych záhy zjistil, jak neskutečně debilně je zkonstruovaný. Kontakty jsou nanýtovány na kousku plastové destičky. Jeden z kontaktů se "protavil" plastem níž a jezdec vypínače už na něj nedosáhl.
Plán: nejdřív vyzkouším jestli vydží, když pájkou nahřeju kontakt a protlačím ho zpět plastem do původní polohy (viz foto). Pakliže se to bude opakovat, nanýtuji kontakty na pertinaxovou izolační destičku tak, jak to mělo být od začátku!
Začala se mi samovolně za jízdy zhasínat světla. Když jsem zakvrdlal páčkou světel k sobě a od sebe, šla najít poloha, kdy se světla opět rozsvítila. Nouzově mi posloužila gumička zavěšená za blinkrovou páčku, která udržovala páčku světel v poloze, kdy světla svítila. Po pár dnech světla zhasla úplně.
Zkontroloval jsem pojistky (jenom zoufalý pokus namluvit si, že není možné, aby se rozbil tak jednoduchý, ještě k tomu jenom 6let starý vypínač), pojistky OK.
Vymontoval jsem vypínač ven, abych záhy zjistil, jak neskutečně debilně je zkonstruovaný. Kontakty jsou nanýtovány na kousku plastové destičky. Jeden z kontaktů se "protavil" plastem níž a jezdec vypínače už na něj nedosáhl.
Plán: nejdřív vyzkouším jestli vydží, když pájkou nahřeju kontakt a protlačím ho zpět plastem do původní polohy (viz foto). Pakliže se to bude opakovat, nanýtuji kontakty na pertinaxovou izolační destičku tak, jak to mělo být od začátku!
Re: Hlavní vypínač světel - kdo to proboha vyrábí???
jedna z najklasickejsich vlastnosti defendra
preto ho milujeme
si zvyknes. kup si nejaku do zasoby alebo si to prerob na rele nech ti cez tie kontakty netecie tolko stavy
mato

si zvyknes. kup si nejaku do zasoby alebo si to prerob na rele nech ti cez tie kontakty netecie tolko stavy

... a hlavne si skontroluj ci nemas "silnejsie" ziarovky v hlavnych svetlach. Najucinnejsie je to rele. 

LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
Jestli Ti vydržel až 6 let, tak to byl ještě hodně povedený kousek...
Country boy...
Když jsme u těch světel, májí dálkové svojí kontrolku? 300Tdi.
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.

hneď nad kontrolkou obrysových svetiel...

Dík za povzbudivá slova, už jsem si skoro zoufal...Rover píše:Jestli Ti vydržel až 6 let, tak to byl ještě hodně povedený kousek...
problem je to nitovanie. Ak sa malicko uvolni alebo zoxiduje, zvysi sa prechodovy odpor a zacne sa to nadmerne zohrievat. Potom to vlezie dnu cez ten roztopeny plast. Stalo sa mi to toto leto. Pajkovackou som ten kontakt vratil spat ale hlavne treba spravit cinovy mostik medzi tym nitovanym kontaktom a plieskom. Obrusit a preletovat. Aspon mne to zatial drzi a vobec sa neprehrieva 

začínám si zvykat, ale jde to jenom pozvolně... zatím se ze mě stal pouze automechanik-amatér, elektrikář, čalouník, podlahář, truhlář, taky jsem se kvůli Defovi přihlásil na kytaru (abych piloval sluch na všechny ty různé zvuky), lakýrník atd.
Teď mám takový velký sen, a sice že bych si s ním chtěl i trochu zajezdit...http://landroverforum.klape.cz/forum/po ... e=post&f=1#" onclick="window.open(this.href);return false;
Teď mám takový velký sen, a sice že bych si s ním chtěl i trochu zajezdit...http://landroverforum.klape.cz/forum/po ... e=post&f=1#" onclick="window.open(this.href);return false;
... neboj nie si sam kto si to takto upravil.meresjev píše:Aspon mne to zatial drzi a vobec sa neprehrieva

LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
Díky za typ. Trochu to prosím popiš, jaké relé, kam ho umístit, kudy kabeláž, atd.matooo píše:jedna z najklasickejsich vlastnosti defendrapreto ho milujeme
![]()
![]()
si zvyknes. kup si nejaku do zasoby alebo si to prerob na rele nech ti cez tie kontakty netecie tolko stavymato
Právě jsem vymyslel motto do mého profilu: Bez fóra nepřežiješ tenhle rok, nebo Bez fóra si nezajezdíš...
- Kawa12
- auto: rezinka 88,LC V8
- Kontaktovat uživatele:
rozpas píše:...zakvrdlal páčkou světel k sobě a od sebe, šla najít poloha, kdy se světla opět rozsvítila.
...tak to já kvrdlám už přes rok,nová páčka je v regálu,ale nejsou lidi.Ale taky mě to dost překvapilo večer na silnici..... a najednou tma.
- lumberjack
- tel.: 732 808 469
- auto: Defender TD5 110 HT
Já jsem defa koupil s origo přepínačem světel Š105 a mám klid. I Eliott, když mi ho prodával, řikal, s tim nemám nic společného, to už tam bylo, to tam namontovali elektrikáři z čezu 

lumberjack píše:Já jsem defa koupil s origo přepínačem světel Š105 a mám klid. I Eliott, když mi ho prodával, řikal, s tim nemám nic společného, to už tam bylo, to tam namontovali elektrikáři z čezu
Jj,pasujou tam obeze skodovky,jak na svetla tak na sterace,akorat se musy pretunit konektory

tel:604422529
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
Konečně jsem zjistil proč mi nesvítí kontrolka na dálkové. Nějakej šikula natřikrát provrtal hlavní kabelovej svazek. 

- alux
- tel.: 0904911119
- auto: Defender, Disco III
- Kontaktovat uživatele:
ja uz som ju vymienal 2x a teraz uz mam zasa jednu kupenu nakolko to zasa blbne, packa a ten prepinac co je v spinacke by mali davat ku kazdemu vozu ako povinnu vybavu 

Defender 130 - hydraulicka plošina, Discovery III, Defender 130 - Zebra
http://www.alux.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alux.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobré ráno, pánové,
nemáte někdo nějaký tip na nouzovou a dočasnou opravu, resp. vyřešení problému nefunkční páčky světel a tedy nesvítících světel. Příští týden jsme objednán do servisu, ale dnes večer bych dost urgentně potřeboval odjet.
Pojistky, relátko a žárovky jsem kontroloval, tam vada bohužel není.
Dík moc,
R.
nemáte někdo nějaký tip na nouzovou a dočasnou opravu, resp. vyřešení problému nefunkční páčky světel a tedy nesvítících světel. Příští týden jsme objednán do servisu, ale dnes večer bych dost urgentně potřeboval odjet.
Pojistky, relátko a žárovky jsem kontroloval, tam vada bohužel není.
Dík moc,
R.
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Jestli budes dnes kolem kulataku v dejvicich tak do peti odpo, tak zavolej, cislo v podpisu, neco snad vymyslime - aspon docasne. Hanys