Kardan
Moderátoři: Miky_CZ, Acon, Sláma Karel
- peppino
- tel.: 606486252
- auto: LR DII Td5
Re: Kardan
Nikdo kardan třeba z D1 s malejma křížema?
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Možná starší mám, zítra se podívám.
Novej mám určitě
Novej mám určitě

Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Mám klasický na hardynu, několik - nikdo to nechce, jestli máš nějakou kardarárnu, tak ti tam napíchnou dozadu, co budeš chtít. Ale mám pocit, že cena úkonů kardaráren se dostala na takovou uroveň, že za repas kardanu si řeknou víc, než za dva nový kardany z anglie, tak je to možná blbej nápad...
- peppino
Na hardynu nechci. Za poslední dva roky jsem vyzkoušel několik hardygum a žádná nepřežila 1000km. Některá ani 100. Bohužel už věřím máločemu. Viděl jsem nový přední kardan za cca 12000,co vydržel cestu z Prahy do Maďarska. Takže bych chtěl kardan s dobrýma drážkama a kříže si dodám.Hanys_a_Kaca píše: 04 črc 2024 17:22 Mám klasický na hardynu, několik - nikdo to nechce, jestli máš nějakou kardarárnu, tak ti tam napíchnou dozadu, co budeš chtít. Ale mám pocit, že cena úkonů kardaráren se dostala na takovou uroveň, že za repas kardanu si řeknou víc, než za dva nový kardany z anglie, tak je to možná blbej nápad...
- pojir
- tel.: 602727915
- auto: D2
- Kontaktovat uživatele:
Pry se da pouzit tlustsi hardyna z BMW (a delsi srouby), mela by mit cislo dilu 26112226527
Ale taky mam radeji kardan s krizem
Ale taky mam radeji kardan s krizem

Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.
Moc nevidím žádný přínos tam Hardynu nechávat potažmo ji ladit do nějaké heavy duty verze. Kříž je kříž a měl tam být od začátku, byla to jen čistá úspora nákladů.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
-
Kvalitní hardyspojka vychází cenově dráž než nekvalitní kříž
,ale taky vydrží i 100.000km.To co se ted prodává jako n.díl tak to jsou sračky na pár km.
Výhoda hardyspojky je .že je záběr odpruženej a to je zejména u LR žádoucí.

Výhoda hardyspojky je .že je záběr odpruženej a to je zejména u LR žádoucí.

Největší škody na autě se způsobí dobrými umysly
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ale houby, je to kvůli minimalizaci vibrací od kardanu. Hardy spojka má jinou kinematiku, než kříž.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Já myslel vzít ten muj hardynovej a uříznout mu konec a navařit normálně unašeč na kříž.
Jinak má Madtom pravdu, že to kromě tlumení má spíše homokinematickou vlastnost narozdíl od kříže, kterej je z pohledu převodu úhlové rychlosti dost špatný řešení. No, stenjně je to otázka jen jednoho konce... Spousta pokroku mi hlava nebere, ale že se na kardanech přešlo na homokinetické klouby celkem chápu. Na to postávání u tesca a honění po dálnicích je to na offroadech ideální.
A znám člověka, co naopak předělává zadní kardan na defu na hardynu, ale já znám v zásadě samé divné lidi, jinak bych vám nepsal...
Jinak má Madtom pravdu, že to kromě tlumení má spíše homokinematickou vlastnost narozdíl od kříže, kterej je z pohledu převodu úhlové rychlosti dost špatný řešení. No, stenjně je to otázka jen jednoho konce... Spousta pokroku mi hlava nebere, ale že se na kardanech přešlo na homokinetické klouby celkem chápu. Na to postávání u tesca a honění po dálnicích je to na offroadech ideální.
A znám člověka, co naopak předělává zadní kardan na defu na hardynu, ale já znám v zásadě samé divné lidi, jinak bych vám nepsal...
-
Kardanovej kloub patří již do muzea.
.
Stejnoběžný klouby - tedy kuličkový -rzepa- se dosti pomalu zavádějí v praxi a místo toho se ze setrvačnosti vyrábí vyfikundace -spojení 2 kardan. kloubů .

Stejnoběžný klouby - tedy kuličkový -rzepa- se dosti pomalu zavádějí v praxi a místo toho se ze setrvačnosti vyrábí vyfikundace -spojení 2 kardan. kloubů .

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Před lety jsem hardy spojku zvládnul.v Albánii zničit během 300 km a šotolině, je pravda, že stála asi 300 Kč. Tak jsem tam našrouboval u vrakáče starší od GKN a ta vydržela až do přechodu na kardan s křížem. A ano, vibrovalo to s hardyspojkou méně.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- peppino
Tak mám spoustu informací a kardan žádnej.
Nevím jestli bude někdo chtít za použitý míň jak třeba 2 tis. a než to, tak za 3 je nový: https://www.lr-eshop.eu/kardan-zadni-frc8387-p-888 Unašeč už snad nebude takový problém sehnat.
Land Rover Discovery 2 Td5
-
Lepší původní a použitej , než nová druhovýroba