RRC- nefunkční potkávací a dálková světla

Classic, 1995, 2002, 2006, Sport
Odpovědět
Zpráva
Autor
Janzz
tel.: 702073520
auto: RRC 87

RRC- nefunkční potkávací a dálková světla

#1 Příspěvek od Janzz » 11 črc 2024 22:41

Zdravím dnes jsem při skládání svého Classica rv.1987 200TDI narazil na hodně zapeklitý problém se světly. Problém je v tom že fungují akorát obrysovky a potkávačky a dálkáče jsou úplně mrtvé. Zkoušel jsem jít do pojistkovky a tam jsem zjistil že přes pojistky nejde proud a ani relé na dálkáče necvaká. Dočetl jsem se že by to mohlo způsobovat špatné relé ,ale nedokážu vůbec přijít na to které to je, pod palubovkou je jich 7, 4 velké a 3 malé + 1 prázdné místo. Ty velké jsou černé, červené, žluté, černé, malé jsou všechny stejné. Zkoušel jsem jít i po modrém drátu který jde od přepínače světel ten se ve svazku otáčí a vrací se do páčky na dálkáče tam samozřejmě není nikde zapojený protože tam někdo přidělával elektriku na přídavná světla a je to jákesi celé překopané. Přitom na hnědém drátu co jde do přepínače světel jsem naměřil 12v :grin: takže vůbec nechápu proč na pojistkách nemařím vůbec nic. Budu rád za všechny rady :Sorry:
Kdyby to pomohlo můžu zítra přidat fotky těch relé. Předem děkuji.

Janzz
tel.: 702073520
auto: RRC 87

Re: RRC- nefunkční potkávací a dálková světla

#2 Příspěvek od Janzz » 13 črc 2024 23:39

Tak znovu se ozývám s tím že problém už jsem vyřešil. Bylo to v tom že světla někdo předělal na aftermarket relátka. A celou kabeláž na světla živý drát přímo na baterce. Dneska jsem ještě vyřešil centralní zámek ,který funguje skoro na 100% (nezamyká se nádrž), a ovládání levého zadního okna. Ještě mi zbývá dořešit takové drobnosti jako kontrolka na ruční brzdu a ostřik světel. Roverům zdar :Pohoda:

Odpovědět