Discovery núdzový rezim
Moderátor: Miky_CZ
-
Discovery núdzový rezim
Dobry den, mam problem s autom, ukazuje mi chybove kody a auto ide do núdzového režimu. Auto je Discovery 4, 2010, 2,7 diesel, manual, 190 tisic km, zakladna vybava.
Po zapojeny na diagnostiku dava auto tieto chybove kody:
U0401-68
U0403-68
U0401-00
U0403-00
P174A-00
U0101-00
U0132-00
U0138-00
Kde by som mohol hladat chybu, co by to mohlo byt, ďakujem za kazde informacie.
Po zapojeny na diagnostiku dava auto tieto chybove kody:
U0401-68
U0403-68
U0401-00
U0403-00
P174A-00
U0101-00
U0132-00
U0138-00
Kde by som mohol hladat chybu, co by to mohlo byt, ďakujem za kazde informacie.
-
Re: Discovery núdzový rezim
K těm kodum přece musí bejt nějaký manuál, a to by mělo být součástí diagnostky , -jinak je ten přístroj úplně nahouno.
Největší škody na autě se způsobí dobrými umysly
-
Tie chyby som si vsetky nasiel, precital,viem co znamenaju ale neviem preco vznikaju. Kde moze byt problem, ci sa niekto uz s tým stretol,kde by som mal hladat problem.
-
Nojo , že by se tam najednou vylíhlo 8 chyb? to je dosti nepravděpodobný, Tam bude jedna chyba na kterou se jenom prostě řetězí ostatní chybový hlášky. Tak vypátrat která je ta výchozí chyba no začal bych nejdřív prověřovat tu první hlášku U0401-68 -co to je ? -proč to je ? atd.
-
Myslim si ze pociatocna chyba bude P174A, Gearshift lever X position sensor - circuit low, nesvetia mi cuvacie svetla. Ako tu chybu opravit? Kde hladat problem
- dexter
- tel.: 0903264746
- auto: Discovery 3
Mam D3 takuto chybu mi hadzalo ked sa mi odkalibrovala manualna prebodovka. Je to tu niekde na fore riesene ako ju kalibrovat. Chyba sa opakovala asi kazdy mesiac, az do chvíle ked som vymenil zadny kardan. Od vtedy nic. Maly by sme mat tu istu prebodovku, tak to by bol najjednoduchsi sposom začatia, a nestoji peniaze kalibracia.Tomek-1987 píše: ↑26 srp 2024 19:30 Myslim si ze pociatocna chyba bude P174A, Gearshift lever X position sensor - circuit low, nesvetia mi cuvacie svetla. Ako tu chybu opravit? Kde hladat problem
Výroba nožov, gravírovanie laserom. www.sashe.sk/DexterSD6
-
ok , řekněme tedy , že výchozí chyba bude P174A-00 , Umí tu hlášku diagnostika zakilovat ? pokud jo tak to zakiluj. a zkus to nastartovat .Tomek-1987 píše: ↑26 srp 2024 19:30 Myslim si ze pociatocna chyba bude P174A, Gearshift lever X position sensor - circuit low, nesvetia mi cuvacie svetla. Ako tu chybu opravit? Kde hladat problem
Myslím že , základem pro hledání chyb bude potřeba rozklíčovat to dvojčíslo kodu za pomlčkou ,to bude nejspíš cesta ,
-
Kyanid Sodný píše: ↑26 srp 2024 22:35ok , řekněme tedy , že výchozí chyba bude P174A-00 , Umí tu hlášku diagnostika zakilovat ? pokud jo tak to zakiluj. a zkus to nastartovat .Tomek-1987 píše: ↑26 srp 2024 19:30 Myslim si ze pociatocna chyba bude P174A, Gearshift lever X position sensor - circuit low, nesvetia mi cuvacie svetla. Ako tu chybu opravit? Kde hladat problem
Myslím že , základem pro hledání chyb bude potřeba rozklíčovat to dvojčíslo kodu za pomlčkou ,to bude nejspíš cesta ,
Ta chyba nejde odstranit, hnet ako zapnem zapalovanie sa objavy a nejde vymazat.
-
Zapeklitá situace. Tak mě už jen napadá , zjistit co ta diagnostika má vlastě umět , jestli to je jen zobrazovač chybových kodů ,tak ji můžeš klidně hodit rovnou do popelnice -
K čemu taková to diagnostika vlastně je ? když pak se závada musí hledát formou pokusů omylů .
K čemu taková to diagnostika vlastně je ? když pak se závada musí hledát formou pokusů omylů .
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Základem je je opravdu chyba P174A00 Gearshift lever X position sensor - circuit low je to snímač který ja převodovce snímá pozici řadící páky. Zkusil bych:
kouknot na pojistky v motoru 3E, 11E, a pod nohama spolujezdce 24P. když budou OK tak,
jako první zkalibrovat když to nepomůže (myslím si že nepomůže) https://www.youtube.com/watch?v=VqV5EWL8nNY
odpojit konektor vyčisti a připojit zkalibrovat , když nepomůže
proměřit kabeláž, když nepomůže
Vyměnit a z kalibrovat
Ostatní chyby Uxxxx jsou zřetězené chyby v podstatě že nějaká jednotka má chybu a posílá do sítě info že má chybu nebo nesmysly.
kouknot na pojistky v motoru 3E, 11E, a pod nohama spolujezdce 24P. když budou OK tak,
jako první zkalibrovat když to nepomůže (myslím si že nepomůže) https://www.youtube.com/watch?v=VqV5EWL8nNY
Vyměnit a z kalibrovat
Ostatní chyby Uxxxx jsou zřetězené chyby v podstatě že nějaká jednotka má chybu a posílá do sítě info že má chybu nebo nesmysly.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
-
Dakujem za informacie, dnes sa na to pozrem. Len s tou kalibraciou to je tak ze musim zapnut low na pridavnej prevodovke a mne nefunguju tie rezimy.Hubert píše: ↑27 srp 2024 22:24 Základem je je opravdu chyba P174A00 Gearshift lever X position sensor - circuit low je to snímač který ja převodovce snímá pozici řadící páky. Zkusil bych:
Vyměnit a z kalibrovat
Low by ti malo ist vzdy.
-
Vedel by mi niekto poradit preco nefunguje redukcna prevodovka? Prepinac hi/low a ani asistent zjazdu z kopca? Nejde to vobec zapnut a na pristrojovke neukazuje ziadnu chybu alebo kontrolku.
-
Mám zato že tady nikdo nedá maistertip, no a diagnostka je zde k hovnu, tak že zbebejvá mravenčí elektrikářská práce a bude to práce víceméně na blind .
Jelikož je tu shoda ,že to je závada P174A-00 a jak bylo již uvedeno, tak nejřív zkontrolovat pojistky ,pak kontakty v konektorech a přepínače a taky se podívat i na relátka -ty se dají snadno na zkoušku vyměnit.
Myslím si že ta závada bude nějaká kraviva , -špatnej spoj ,utrženej drátek ,oxydovaný kontakt apod.(auto je 15 let starý takže ty spoje v konektorech můžou bej dost mizerný, zejména když ten konektor je umístěn někde pod autem ,kde ne něj lítají sračky),
Je nutno taky vzít vpotaz že D4 je po elektrostránce docela sofistikovyný auto, kde je provázaný všechno se vším ,tak že se muže nakonec zjistit ,že celá tato anabáze byla způsobena uplně něčím jiným.
Jelikož je tu shoda ,že to je závada P174A-00 a jak bylo již uvedeno, tak nejřív zkontrolovat pojistky ,pak kontakty v konektorech a přepínače a taky se podívat i na relátka -ty se dají snadno na zkoušku vyměnit.
Myslím si že ta závada bude nějaká kraviva , -špatnej spoj ,utrženej drátek ,oxydovaný kontakt apod.(auto je 15 let starý takže ty spoje v konektorech můžou bej dost mizerný, zejména když ten konektor je umístěn někde pod autem ,kde ne něj lítají sračky),
Je nutno taky vzít vpotaz že D4 je po elektrostránce docela sofistikovyný auto, kde je provázaný všechno se vším ,tak že se muže nakonec zjistit ,že celá tato anabáze byla způsobena uplně něčím jiným.
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
Co ty pojistky jsou ok?
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
-
Je šilený ,aby snímač který je na převodovce a snímá pozici řadící páky. apod kraviny by hodil auto do nouzovýho režimu, Stát se to někde v divočině ,tak pujde docela vo život.
Dovedl bych si představit , že např. rozvybrovanej kardan od převodovky zblbne kolovej senzor ABS ( jsou tam všude dosti velký LR vůle ) a auto se tak hodí do nouzovýho režimu.
Dovedl bych si představit , že např. rozvybrovanej kardan od převodovky zblbne kolovej senzor ABS ( jsou tam všude dosti velký LR vůle ) a auto se tak hodí do nouzovýho režimu.
-
- tel.: 732221408
- auto: land rover
- Kontaktovat uživatele:
Problém s vaším Land Rover Discovery 4 může být způsoben různými faktory, zvláště když se auto přepíná do nouzového režimu. Chybové kódy, které jste uvedl, často souvisejí s komunikací mezi řídicími jednotkami (ECU), což může naznačovat problém s kabeláží, senzory, nebo samotnými řídicími jednotkami. Kódy U0401 a U0403 obvykle souvisejí s chybnou komunikací mezi řídicí jednotkou motoru a převodovkou, což může ovlivnit výkon vozidla. Kód P174A-00 může naznačovat problém s převodovkou.
Prvním krokem by bylo zkontrolovat všechny konektory a kabeláž mezi řídicími jednotkami, zda nejsou poškozené nebo špatně připojené. Dále doporučuji prověřit, zda nejsou vadné senzory, které by mohly způsobit nesprávnou komunikaci. Vzhledem k tomu, že kódů je více a jsou různorodé, může být příčinou i problém s hlavní řídicí jednotkou nebo s CAN bus systémem. Doporučuji se obrátit na odborníka, který má zkušenosti s vozidly Land Rover a může provést podrobnou diagnostiku a opravu.
Prvním krokem by bylo zkontrolovat všechny konektory a kabeláž mezi řídicími jednotkami, zda nejsou poškozené nebo špatně připojené. Dále doporučuji prověřit, zda nejsou vadné senzory, které by mohly způsobit nesprávnou komunikaci. Vzhledem k tomu, že kódů je více a jsou různorodé, může být příčinou i problém s hlavní řídicí jednotkou nebo s CAN bus systémem. Doporučuji se obrátit na odborníka, který má zkušenosti s vozidly Land Rover a může provést podrobnou diagnostiku a opravu.
-
Má to jeden háček, "nový " LR nechce nikdo servisovat
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
Ano jsou takový co nechtějí ale pak je to opačně, že majitelé nechcou zaplatit někomu kdo to umí vyřešit.
-
- tel.: 730517309
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
Chyba může být v komunikaci mezi řídicími jednotkami. Doporučuji zkontrolovat kabeláž a konektory.