Silentbloky a čapy

D, TD, TDI, TD5
Odpovědět
Zpráva
Autor
csaba.kovacs
auto: Land rover defender

Silentbloky a čapy

#1 Příspěvek od csaba.kovacs » 28 zář 2024 21:18

Zdravim, riešim výmenu silentblokov su totalne KO na celom aute, neviem sa ale rozhodnut ci mam dat klasicke guemene alebo polybushe?

Z toho dovodu by som Vás chcel poprosit o radu, ked dam polybushe nebude auto velmi tvrdé?

Jazdím prevažne na cestách a len cca 20 % terén, pneu mam aktualne 235/85/R16

čapy som si zakupil od lemfordera...

rozmýšlal som nad nasledovnou sadou -

Kód: Vybrat vše

https://4x4.tomot.cz/land-rover/1588--839k-polyuretanova-sada-ironman.html
Čo by ste si alebo čo si dávate vy ked ich menite ?

Janzz
tel.: 702073520
auto: RRC 87

Re: Silentbloky a čapy

#2 Příspěvek od Janzz » 29 zář 2024 20:41

Čau, když jsem stavěl svého Classica taky jsem se nad tím přemýšlel či klasické gumové nebo polybush. Nakonec jsem zvolil klasické gumové u mě rozhodovala zkušenost, cena a údržba. Jelikož polybushe by se měly pravidelně mazat jinak začnou vrzat a třeba v terénu, když se ti kříží nápravy tak se ti ten polybush nadzvedne a může se pod něj dostat špína a voda. To je dáno jejich konstrukcí že nemají vnější kovové pouzdro :grin: . A ještě když jsou ze špatného materiálu tak se ti do roka začnou drolit a to nechceš, zase na druhou stranu se snadno mění že je nemusíš lisovat ale to je jediná jejich výhoda. Když je táta měl na jeho RRC tak do roka začaly vrzat a potom se vydrolily že po nich nic nezbylo nakonec se tam daly klasické gumové a od té doby je klid. Mohlo to být tím že auto používá hodně v terénu nebo že ty silentbloky byly od Britpartu :D . Za mě jednoznačně gumové vítězí na plné čáře. :Pohoda:

Kyanid Sodný

#3 Příspěvek od Kyanid Sodný » 30 zář 2024 20:18

V zimě když vopravdu mrzne tak ty plastový ztvrdnou a pak popraskají, a v létě se pak drolí, ale jsou krásně barevný , žlutý , modrý ba i červený - no nekup tu nádheru :grin:
Největší škody na autě se způsobí dobrými umysly

pajam
auto: nějaké LR

#4 Příspěvek od pajam » včera, 14:47

No nevím, mám minimálně 2 ks orig. Polybushe na autě 14 let a stále drží a nepozoruji, že by se drolily. U ostatních proběhla výměna protože byly vymačkané, ne kvůli drolení nebo rozpadnutí. Jo a co se týká mazání, nikdy jsem nemazal.

Odpovědět