Ahoj, potřeboval bych poradit. Bez zjevné příčiny mi auto nestartuje. Vložím klíček, stiknu startovací tlačítko, ale jen několikrát cvaknou relátka v přihrádce u spolujezdce a šlus. Už se mi to stalo jednou, ale auto se v servisu zničehonic rozjelo a několik měsíců sloužilo bez jediného problému.
Teď se to však stalo znovu a auto je kaput. Preventivně jsem vyměnil baterku, ale tím to nebylo. Už jsem zkusil vycvaknout a zandat konektory u řídící jednotky, ale žádná změna. Vypadá to na něco v elektrice, nebo spíše na vadnou řídící jednotku, mám typ 6G9T-14A073-LA. Tu jsem vyndal, vizuálně prohlídnul, prošel všechny pojistky, na pohled je deska v pořádku žádný zjevný stuďák, ani spálená cesta vidět není. Zkoušel jsem i „čmuchací metodu“ a jedinej sotva znatelnej „elektrickej smrádek“ se dere od pojistek, ale toho bych se asi taky úplně nechytal, páč to jde cítit fakt malinko.
Googlil jsem tedy a na allegru našel stejnou jednotku za bratru 3t. Mám smysl ji kupovat a zkoušet měnit, nebo je potřeba řídící jednotku stejně se zbytkem auta softwarově „skamarádit“?
Pokud by to pomohlo, mohu poslat video, kde jsem si natočil průběh startu-nestartu.
Vadná řídící jednotka?
Moderátor: Safraporte
- Jenda91td4
- tel.: 737544903
- auto: F1 D2
Re: Vadná řídící jednotka?
Co je to za auto ? Neni jen chyba ve starteru ?
Když starter propojis na kratko tak startuje ?
Když starter propojis na kratko tak startuje ?
Nezkoušel jsem, teď je auto v servisu, ale taky si s tím trochu lámou hlavu, páč dělají spíše fordy. Jednotku jsem i vzal domů s tím, že se na ní alespoň zákadně mrknu sám. V pondělí ji vrátím, ale chtěl jsem se poptat, jestli někdo něco takového neřešil.
Je to Land Rover Freelander II LR2 L359, 2. generace 2.2 SALFA28B37H017064
Je to Land Rover Freelander II LR2 L359, 2. generace 2.2 SALFA28B37H017064
Nebude problém v kabelovém svazku pod vzduchovým filtrem?
Někde jsem viděl zoxidované kabely.
LRF2 S TD4
EX: LRF1 1.8 GT (Gas,Tažné)
Myslíš tohle video?Luko píše: 07 pro 2024 20:35 Nebude problém v kabelovém svazku pod vzduchovým filtrem?
https://www.youtube.com/watch?v=tYp87sHNb0I
Jde o typickou závadu? Ty jsi se s tím už někdy setkal?
JJ,to je ono.Kendy píše: 08 pro 2024 10:27Myslíš tohle video?Luko píše: 07 pro 2024 20:35 Nebude problém v kabelovém svazku pod vzduchovým filtrem?
https://www.youtube.com/watch?v=tYp87sHNb0I
Jde o typickou závadu? Ty jsi se s tím už někdy setkal?
Na Free jsem se s tím osobně nesetkal,ale u jiných značk jo.
LRF2 S TD4