u nás hnízdí zanedbatelné množství kormošů. Ti , co nám rabujou řeky jsou tu jen na zimu. U nás je to katastrofa, prázdné řeky. Regulace po povodních tomu taky pomohly, ryby se nemají kam schovat. Jedině platit myslivcům za zobák a střílet a střílet.

[/quote] No ono dostat se kormoránovi do hnízda by nebyla až taková sranda. A jak jsem psal, střílet je je naopak to nejhorší. S brokovnicí se dá účinně střílel kormorán na 40-50 metrů, dostanete se maximálně na 2-3 rány, ať vás je kolik chce. Potom se hejno zvedne a uletí pryč s prázdnými žaludky a přiletí zpět se znova najíst. Zkoušeli jsme je i střílet malorážkou z větší dálky na hřadu proti obloze, ale i to hned prokoukli. Jsou neuvěřitelně chytří, skoro jako vrány. Jo a to co spočítal pan rybář na MRKu je sice hezké, ale ČRS se nemůže usnést že se postřílí X kormoránů, nemá k tomu kompetenci. Problém je oběhat přes úřady i povolení na 50 kusů na chovném rybníce. To by museli změnit zákon

[/quote]
Ono by se toho muselo změnit víc, tady to nevyřešíme. Nechytej mě tak za slovíčka, jsem s problematikou celkem obeznámen. Každopádně je to zlé.
Dvakrát do jedné řeky nevstoupíš.