Obytný přívěs skládací

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

Re: Obytný přívěs skládací

#101 Příspěvek od tagr » 22 úno 2010 13:26

Jo jo , já to teda nečetl, ale trefil jsem se , terén je to co by jsi 4x 2 byt vysoký už nedal tady vše kde musíš používat 4x4 ,aby jsi projel Aspoň dle mojí definice . On stačí už i pořádný sních na silnici a jak to nemáš 4x4 tak jsi s vozikem v p..... Tak proto

Jinak mám snad trochu rozum :oops: tak 2 tuny s free nepovezu a úpravy na free dělám, proto ty automat. uzávěrky do zadu :) a TC jen jako záloha .
Jel jsem ted bez úprav s free tak 500 kg ve sněhu 25 cm , TC spínalo a projelo to v pohodě jak jsem chytil rychlost kolem 30 km/h tak jsem vlek už necítil a TC se vypnulo, ale celý den to takhle jet , tak by shořely brzdy, :cry:
Proto jsem se naštval a jdou tam špéry na zadek , předek nejde tak zbývá jen TC :D Jinak po silnici max 1,5t víc ne a na tahání bude především to druhé, já to s Free myslel tak když se poveze něco malího do 1 t , nebo jen na přetahvání vozíku víš :D
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

#102 Příspěvek od Jenda » 22 úno 2010 13:52

Ja ti clovece nevim ale nebylo by v tvem pripade lepsi nejdriv vyjet nekam kousek za hranice(Rumunsko,Ukrajina),proste cestou necestou,do kopcu a tam by sis mozna ujasnil co je a nebo neni real.Tam zjistis jak se vubec nalozene auto chova dlouhodobe v terenu a mozna i zapremyslis co s sebou vlastne vozit :wink:
To NEMYSLIM ve zlem,jen jsem nabyl z tvych prispevku dojmu ze vlastne ani netusis do ceho jdes a cim tam chces jet.
Honza
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#103 Příspěvek od RudaK » 22 úno 2010 13:55

cyril píše:
RudaK píše:Pánové,nejlepší Off přívěs je ten,který nepotřebuješ ( teda netáhneš za sebou ) :mrgreen:
To je jako ta reklama z Básníků. "Jediné auto které vám nezestárne je to, které si nikdy nekoupíte".... :mrgreen:
A to tu fakt neřešíme..... :ty jeden...:

Jedinéj co to postřehl :P Bystrý chlapec ...... :ty jeden...:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

RudaK

#104 Příspěvek od RudaK » 22 úno 2010 13:57

Jenda píše:Ja ti clovece nevim ale nebylo by v tvem pripade lepsi nejdriv vyjet nekam kousek za hranice(Rumunsko,Ukrajina),proste cestou necestou,do kopcu a tam by sis mozna ujasnil co je a nebo neni real.Tam zjistis jak se vubec nalozene auto chova dlouhodobe v terenu a mozna i zapremyslis co s sebou vlastne vozit :wink:
To NEMYSLIM ve zlem,jen jsem nabyl z tvych prispevku dojmu ze vlastne ani netusis do ceho jdes a cim tam chces jet.
Honza

Tak tak :D

tagr
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od tagr » 22 úno 2010 14:16

:ty jeden...: Ale ne , :D vím , jedu s free upraveným , ale ted budu řešit druhé vozidlo a to je celé jinak nic, :D :D
:hmm: co se nakonec poveze, nebo nepoveze, to není jisté protože za rok co se tam má jet se spousta věcí mění :( Proto se chci připravit na všechny eventuality a mít pro ně i další využití.
Proto to dělám vše dopředu se vším udělám minimálně 20 000 km po cestách necestách aby se vše vychytalo :D

Děkuju za rozumnou radu, kdyby jste někam jeli na víkend a mohl jsem si vyzkoušet jak se jede v defu a jak v upravené disco to by mě pomohlo opravdu moc v rozhodování. :D

A co se týká té 6x6 tak to je zatím jen o pěnězích a tak sonduju co by se dalo a nedalo víte? Lepší se 1/3 roku ptát než si pak 1 rok nadávat ne ? :D
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

Jenda

#106 Příspěvek od Jenda » 22 úno 2010 14:32

Ja se tu taky ptam a je to uzasny ze se pokazdy doberu k tomu co potrebuju ale je fakt dobry nektery teorie podporit zkusenosti.V tomhle pripade vyjet nekam kam uz jsem psal.
To je za vsechny rady :wink:
Honza

tagr
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od tagr » 22 úno 2010 14:35

To určitě a taky pojedu, ale nejdřív se musím rozhoupat s čím - tím druhým a to by jsem opravdu rád nejdřív s někým vyzkoušel:D Protože pak je to rozhodování snažší :D :D

A pojedu se i kouknout na ty 6x6 :D když už tam budu i pro díly na Free :D

RudaK

#108 Příspěvek od RudaK » 22 úno 2010 17:24

On Jarda z Oder s Free jezdil do Tunisu a pak si koupil D III a jezdil s ní ..... :wink: A vozil teda Maggiolinu,jak Radek D3, místo nějakých skládacích vleček. Asi tak :wink:

tagr
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od tagr » 22 úno 2010 19:59

Ale já pojedu se stanem na střeše, protože se to rychle skládá a není to tak těžké kvůli těžišti , takže s tím souhlasím na 100% .
Ale výhodou tohodle stanu je že ho klidně když bude třeba mohu dát i na ten vozík :D
vozík je - na převoz toho co sedo auta nenacpe, nebo nacpe , ale bylo by tak přetížené , že je výhodnější ho vzít :)

RudaK

#110 Příspěvek od RudaK » 22 úno 2010 21:26

Na vozejk se dá dát jakejkoli stan - Laminátové (Maggiolina,Columbus ap.) nebo tydle hadrový .Je to jedno . Dnes se toho už tolik tahat s sebou nemusí,bo se dá vše koupit a někde i levnějš než v ČR.

tagr
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od tagr » 22 úno 2010 22:02

No polovička je teď na 3 týdny na filipínách, objíždí tam pěsitele manga a třtiny , spí v jejich chýškách a říká ,že ten stan bude proti tomu co má ted 5 hvězdičkový hotel :)
Nemluvě o tom že jak byla 1,5 roku v Ugandě tak tam chytla 2x malárii a zlobí jí to ještě ted :( Protože ta potvůrka co v tobě žije se různě zakukluje a trvá o 10 let než si s tím organizmus poradí a zničí to. :evil:

Takže opravdu vím co chci , chci stan s moskyt. chci svoje čistý matrace bez breberek a beru si sebou vše na 10 dní a pak bude velké prádlo:D Beru si sebou nářadí tak aby jsem si co možná nejvíc opravil sám a nečekal týden než někde někdo sežene správný klíč .
Beru sebou věci aby jsem dokázal někoho udržet aspon 2 dny na životě než se někam dojede kde mu pomohou a ne ho zničí a podobné radosti.
Jedu ne po civilizovaných ostrůvcích, ale tak kam právě ještě civilizace nedolezla a kde opravdu mají radost z plechové boudičky a říkají tomu škola a i modlitebna .
Jedem tam co je normální že strýc prodá svojí osiřelou neteře protože bude mít pro svoje dítě na rok na školu , kde je normální že 5 leté dítě musí nanosit z 5 km 80l vody každý den :evil: ......Tož asi tak no :(

Stavros

#112 Příspěvek od Stavros » 22 úno 2010 22:19

ty ses dobrej ,zacinas se mi libit, myslim, ze ten freelander s tim platenym stanem a tritunovym vlekem bude pro tebe idelani :D

moon13

#113 Příspěvek od moon13 » 22 úno 2010 22:26

tagr píše:No polovička je teď na 3 týdny na filipínách, objíždí tam pěsitele manga a třtiny , spí v jejich chýškách a říká ,že ten stan bude proti tomu co má ted 5 hvězdičkový hotel :)
Nemluvě o tom že jak byla 1,5 roku v Ugandě tak tam chytla 2x malárii a zlobí jí to ještě ted :( Protože ta potvůrka co v tobě žije se různě zakukluje a trvá o 10 let než si s tím organizmus poradí a zničí to. :evil:

Takže opravdu vím co chci , chci stan s moskyt. chci svoje čistý matrace bez breberek a beru si sebou vše na 10 dní a pak bude velké prádlo:D Beru si sebou nářadí tak aby jsem si co možná nejvíc opravil sám a nečekal týden než někde někdo sežene správný klíč .
Beru sebou věci aby jsem dokázal někoho udržet aspon 2 dny na životě než se někam dojede kde mu pomohou a ne ho zničí a podobné radosti.
Jedu ne po civilizovaných ostrůvcích, ale tak kam právě ještě civilizace nedolezla a kde opravdu mají radost z plechové boudičky a říkají tomu škola a i modlitebna .
Jedem tam co je normální že strýc prodá svojí osiřelou neteře protože bude mít pro svoje dítě na rok na školu , kde je normální že 5 leté dítě musí nanosit z 5 km 80l vody každý den :evil: ......Tož asi tak no :(
:shock: :roll:
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

tagr
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od tagr » 22 úno 2010 22:53

:ty jeden...: Stavrosi :) já tam s free pojedu na lehko, ale s tím druhým na těžko tak se s tím smiř ju :D a free bude připravené , snad líp než si myslíš:D
Já to nezvedám a neposilju na cros a blbnutí v kdejaké díře s bahnem , ale na to :evil: a právě proto :evil: , aby to vydrželo a projelo střední terén :) normálně v klidu , tedy klidně pomaleji , ale pořád :D

RudaK

#115 Příspěvek od RudaK » 23 úno 2010 06:59

No tady moc fandi do těch elektronických aut nejsou . :wink: A co se týče té stavby,co chceš uskutečnit,tak onehdá prodávali v D šestikolovýho Defa se zvedací střechou . A ten by ti už na tvé aktivity stačil. A byl hotový ( to já rád :D ) Dokonce měl i Krangovu kamufláž :P ( zebra styl )

tagr
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od tagr » 23 úno 2010 07:23

To je zajímavá informace , moc děkuju :) Nevím proč se tady spousta lidí pění, když slyší slovo modernizace. Pokud zustane vše dobré zachováno a ještě se to vylepší ....... :?: :?: :?: :?: No elektronizace je a bude postupovat dál a dál to se zastavit nedá, dnes je normální mít domapočítač, digi tel. .... a to všem vyhovuje ža se tam každé 2 roky nemění elektronky, ale jakmile řekneš že do auta dáš co možná nejnovějčí agregát tak se všichni pění :( :( :( a to mně opravdu mrzí,

Honzan
tel.: 728581532
auto: DI

#117 Příspěvek od Honzan » 23 úno 2010 07:46

tagr píše:Beru si sebou nářadí tak aby jsem si co možná nejvíc opravil sám a nečekal týden než někde někdo sežene správný klíč .

ale jakmile řekneš že do auta dáš co možná nejnovějčí agregát tak se všichni pění a to mně opravdu mrzí,
(
Nepeni, ale tyhle tve dva pozadavky se naprosto vylucuji... :roll:
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D

Jenda

#118 Příspěvek od Jenda » 23 úno 2010 08:50

...nebo jinak,tam kam jedes se bude hur zvladat elektronika ale i takova auta tam jsou.Jezdi tam ale hlavne auta mechanicka a jejich umera je vyssi,cim dal jsi od mesta.Porad to ale neni kryticke a jestli jedes nekam kde nekdo neco pestuje(fear trade),tak to musi i nejak odvezt ,pokud to ma prodat a tyhle oblasti az tak mimo civilizace nejsou.Ja tam byl,to poznas sam ze kde je jidlo jsou i lide a tam je technika,voda,byznys :wink:
Jinak ti 6X6 preju,budes alespon prvni u nas.
Honza

tagr
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od tagr » 23 úno 2010 20:33

:hmm: nemyslím že ty 2 požadavky vylučují:
To že by měl def pořádný motor který by v pohodě zvládal 3 nápravy a měl jim co poskytnout snad není špatné. Já vážně nechápu proč se do defa dávají tak slabé motory ??? Jo zpřevodovat jde hodně, ale když nejsou koně tak to se prostě pozná ať děláš co děláš. Stěžuje si na to spousta zákazníků i z jiných odvětví a land tak přichází o spoustu zakázek.
To že někde je elektronika v motoru a převodovce , nemá co dělat s mecahanickou částí auta , tedy nápravama, kastlí ... a tam nářadí je potřeba mít. Ale máte pravdu že tam je spoustu šikovných lidí a na ty se obrátím až když nebude zbytí. Pak nezbyde nic jiného než někam druhým autem zajet a vyřešit to.
Protože zákon schválnosti funguje tak že se po... když to člověk nečeká a je někde v pustině :(

Děkuju za podporu , zkusím to , ale legrace to nebude ale bude to celkem legrace až si vedle sebe stoupne free a ten 6x6 def

RudaK

#120 Příspěvek od RudaK » 24 úno 2010 07:05

Lepší motor ( teda co se síly týče ) dávají do Superchange , ale to předpokládají,že bude jezdit po silnici . Jinak ti , co byli třeba v písku ( sám sem to trochu zjistil na vlastní kůži , že D III je hold těžká :( ) , říkají,že vyhrává váha a výkon je až druhořadý . A Defendr je v základu hodně lehký,a proto v kombinaci s vhodnýma gumama , hodně projede.

Odpovědět