DISKY + PNEUMATIKY, ZVÝŠENÉ PODVOZKY
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Re: DISKY + PNEUMATIKY, ZVÝŠENÉ PODVOZKY
Půjdou ti tam, ale nezapomeň si k nim pořídit i matky.
- JakubDolezal
- tel.: 702091816
- auto: Discovery 2
Díky, moc mi to pomohlo! 

LR Discovery 2 TD5
ex Defender 110HT 300TDi
ex Defender 110SW TD5
ex Defender 110HT 200TDi
ex Freelander I 1.8i
"... bez legií by nebylo Československa!"
TGM
ex Defender 110HT 300TDi
ex Defender 110SW TD5
ex Defender 110HT 200TDi
ex Freelander I 1.8i
"... bez legií by nebylo Československa!"
TGM
-
- auto: Defender 90 TD5 2007
...BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM2 255/85 R16 .... su najlepsie AT-cka na defa...
...inak to suchanie je iba pri extremnych priecnych nerovnostiacha naklonoch s nalozenym autom a 4clennou posadkou... suchaju iba vohkajsie spodne kraje lemov blatnikov nic hrozne... asi dam len nejake tvrdsie tlmice... bol som v hlboko lese "uplne ho zablatit" v najtazsom terene aj rychla jazda sam v aute a bez problemov...

- fidzi
- tel.: Xiaomi Mi2S
- auto: Discovery I 300Tdi
To jsou MT 

Každé skutečné dobrodružství začíná nárazem fantazie na skutečnost.
Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585
Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
ako ti pomozu tvrdsie tlmice na nalozene auto?dyogeness píše:...BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM2 255/85 R16 .... su najlepsie AT-cka na defa......inak to suchanie je iba pri extremnych priecnych nerovnostiacha naklonoch s nalozenym autom a 4clennou posadkou... suchaju iba vohkajsie spodne kraje lemov blatnikov nic hrozne... asi dam len nejake tvrdsie tlmice... bol som v hlboko lese "uplne ho zablatit" v najtazsom terene aj rychla jazda sam v aute a bez problemov...
Prosím o radu ohledně pneumatik na Defa budu mít 2" lift a řeším pneu chtěl bych Bf Goodrich ALL Terrain, aleeee 255/85/R16 neníí. Máte někdo zkušenost jaké BF AT jdou nejbližší alternativou?
Kola budou 7x16 a ET20.
Pokud by na voze lift ještě nebyl tak bych potřeboval vědět, jestli nebudou nové kola a pneu nekde drhnout.Díkes
Kola budou 7x16 a ET20.
Pokud by na voze lift ještě nebyl tak bych potřeboval vědět, jestli nebudou nové kola a pneu nekde drhnout.Díkes
,, NEMOŽNÉ " je jen slovo !!!
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
Cooper Discover S/T ? Drhnout to bez liftu bude pri vykrizeni
H.

H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
-
... KM2 MT samozrejme mt su ...verim ze to bolo pochopene ako ironia a tak trochu polopravda a mozno aj pravda pre niekoho kto na nich uz odjazdil...
... zrejme su to jedny z gum ktore netreba na defendri prezuvat a riesit sezony... vseobecne... samozrejme ze zalezi kde kto a ako jazdi...
... a tie tvrdsie tlmice... mal som na mysli celu sadu aj so strunami... vyskusam a uvidim...aj ked to nieje nutne... trochu som znizil tlak pneu a neskrie to uz skoro vobec o lemy blatnikov v zadu... a ked nic tak budem mat nove odpruzenie...

... a tie tvrdsie tlmice... mal som na mysli celu sadu aj so strunami... vyskusam a uvidim...aj ked to nieje nutne... trochu som znizil tlak pneu a neskrie to uz skoro vobec o lemy blatnikov v zadu... a ked nic tak budem mat nove odpruzenie...

- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
skorej by ti pomohli zvysene dorazy, ale dobry podvozok nikdy nie je zly;-)dyogeness píše:... a tie tvrdsie tlmice... mal som na mysli celu sadu aj so strunami... vyskusam a uvidim...aj ked to nieje nutne... trochu som znizil tlak pneu a neskrie to uz skoro vobec o lemy blatnikov v zadu... a ked nic tak budem mat nove odpruzenie...
-
visby píše:skorej by ti pomohli zvysene dorazy, ale dobry podvozok nikdy nie je zly;-)dyogeness píše:... a tie tvrdsie tlmice... mal som na mysli celu sadu aj so strunami... vyskusam a uvidim...aj ked to nieje nutne... trochu som znizil tlak pneu a neskrie to uz skoro vobec o lemy blatnikov v zadu... a ked nic tak budem mat nove odpruzenie...
...dakujem za radu preberieme to v garazi...

- lumberjack
- tel.: 732 808 469
- auto: Defender TD5 110 HT
Jaký rozměry pneu se vejdou na origo plechy 5.5F x 16 x 33 ? Kdysi jsem narazil na konfigurátor rozměrů, ale nemůžu ho nikde najít, protože na funkci "hledat" mám nejen tady pravděpodobně málo tříd ve škole...
- lumberjack
Zkusim se zeptat jinak, dostanu na tyhle disky pneu 235/85 ? Nebo už je na to disk moc úzký? Našel jsem nějaký tabulky, ale tenhle rozměr a profil a vůbec velikost tam nikde neni.lumberjack píše:Jaký rozměry pneu se vejdou na origo plechy 5.5F x 16 x 33 ? Kdysi jsem narazil na konfigurátor rozměrů, ale nemůžu ho nikde najít, protože na funkci "hledat" mám nejen tady pravděpodobně málo tříd ve škole...
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
235/85 r16 mam na origo diskoch a nieje problem ale je to to najsirsie co tam este ako tak vyzera na tom uzkom disku sirsia guma by uz natom vyzerala komicky.
LR DEFENDER 110 SW
- lumberjack
Díky. Širší bych určitě stejnak nedával, já jen jestli to nemá třeba snahu z toho ráfku sklouznout a při větším záběru se to neslíkne z disku. Jak to vypadá je mi celkem jednokomin píše:235/85 r16 mam na origo diskoch a nieje problem ale je to to najsirsie co tam este ako tak vyzera na tom uzkom disku sirsia guma by uz natom vyzerala komicky.
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Tak zvliekanie z disku si myslim ze je vec hlavne podhustenych gum ak sa nemylim.
LR DEFENDER 110 SW
- lumberjack
Tak to určitě, ale pokud dám na uzkej ráfek příliš širokou gumu, může se to stát taky. Proto existujou nějaký rozměrový omezení.
Tak jsem se prokousal všema 58 stránkama, ale stejně jsem odpověď nenašel. A proto se ptám. V jakém případě použít zdvojené tlumiče? Jsou vhodné na ježdění 50/50 silnice-terén když chci aby mi nenaložené auto dobře sedělo a bylo klidnější při vyšších rychlostech na silnici? Auto bude s předním navijákem v pevnostním nárazníku, s Roll cage a na ní integrovanou zahrádkou na které bude střešní stan. Bude lift 2" s kolama více vytaženejma do stran.
Poprosím o radu kterou kompletní sadu na střední až velký zatížení použít. Nabídka je veliká, kvalita různá.
Poprosím o radu kterou kompletní sadu na střední až velký zatížení použít. Nabídka je veliká, kvalita různá.
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
Resim uplne stejnou otazku. Landak v rychlostech kolem 100 a stresnim stanem je skoro neovladatelna zalezitost ve standartnim provedeni a ty hnusny Nissany mi ujizdi a ujizdi
Ja nemuzu poradne predjed ani kamion abych se nebal ze pri vraceni se do pruhu nevyjedu ze silnice
Taky chci novej podvozek a nejak vylepsit ty vlastnosti na silnici a samo i trochu zlepsit vlastnosti v terenu 2" liftem

Co nejde opravit kladivem, jde opravit vetsim kladivem!
Co nejde opravit vetsim kladivem - tak to nechci!
Def 110 ve vyvoji
Co nejde opravit vetsim kladivem - tak to nechci!
Def 110 ve vyvoji
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Začal bych pořádnou kontrolou vůlí na všech dílech podvozku - dělá to dost. Disco2 jsem zvednul o trošku víc než 5cm, kromě vytlučených všech kulových čepů na řízení (ješte původní), tak jediné co mi u plně naloženého auta se stanem na střeše nestačí, jsou zadní tlumiče. Prostě ty obyčejné pouze prodloužené Terrafirmy jsou sice za super cenu, ale je to málo. Nestěžuji si, trošku jsem s tím počítal. Nicméně ještě chvilku tam budou muset vydržet. Buďto je potom vyměním za něco lepšího, nebo zkusím zadní tlumiče zdvojit, a dát dva obyčejné. Cenově to asi vyjde podobně, funkčně ve výsledku asi taky.
Zásadí rozdíl ale je ve stabilizátorech - když jsem vytrhnul spojovací tyčku zadního stabilizátoru, tak místo cestovní rychlosti kolem 100km, z toho bylo rázem 60 a v zatáčkách ještě méně. Prostě rozdíl v jízdě bez zadního stabilizátoru a v jízdě s aktivními stabilizátory je ohromný. A to celé je podpořeno měkkým pohodlným pérováním.
Zásadí rozdíl ale je ve stabilizátorech - když jsem vytrhnul spojovací tyčku zadního stabilizátoru, tak místo cestovní rychlosti kolem 100km, z toho bylo rázem 60 a v zatáčkách ještě méně. Prostě rozdíl v jízdě bez zadního stabilizátoru a v jízdě s aktivními stabilizátory je ohromný. A to celé je podpořeno měkkým pohodlným pérováním.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
... 2"lift, nevhodny tlumice,vybouchany podvozky,na strese hroznou zatez a o stabilizatorech nemluve.Ja bych se moc nedivil ze to auto pak plave
Tohle zdvojeny tlumice nevyresi.
Bud chci off s poradnym liftem,nebo autak na expedice a vetsi vahy. Ty kompromisi moc nefungujou o tom jsou tu romany.
H.

Bud chci off s poradnym liftem,nebo autak na expedice a vetsi vahy. Ty kompromisi moc nefungujou o tom jsou tu romany.
H.
It´s not broken, it´s british !