Koupě Defendra po milionté
- lumberjack
- tel.: 732 808 469
- auto: Defender TD5 110 HT
Re: Koupě Defendra po milionté
Myslim, že neni stejně moc co řešit. Každýmu vyhovuje něco jinýho, každej narazí na jinej kus, někdo má sakra smůlu, někdo má sakra štěstí. Utvrzuje mě v tom, že znám lidi, co autu nedopřejí kvalitní olej, lejou do toho kamkoliv cokoliv, hlavně to, co je nic nestálo a jezději stále. A teď, kamarád, co je myslivec, ty si celkově ujížději na samurajích a pak jimny. Koupil Jimny rok 2007, najezdil asi 8 tisíc km, takovej ten typ člověka, co autu spíš pomůže a dopřeje a pak najednou zrušil motor. Prej špatný šály nebo co. Měl naftu a tam se prej dávaly motory 1.5 renault clio... Hmmm tak prej japonec. A to si mohl přednostně odkoupit od lesů defendera za 60 tyček. Ale prej že jo to moc velký a díly drahý. Dneska v práci sme se stěhovali s harvestorem na nový dílo a řiká mi, hele můžu si ho pučit, řikám jo, já se rád zase svezu v L200... Já byl vážně zklamanej, on strašně nadšenej a naštvanej, že si defendera měl koupit.
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Ja myslim, ze plati ze je to kus od kusu, ale tyka se to hlavne majitelu, bohuzel i tech predchozich, je potreba si uvedomit, ze se tady bavime z 95 procent o ojetejch autech. Na to, co LR dovedou jsou podle mne levny, jak na porizeni, tak na servis - dily. Mame defa asi 70 tisic km a jeste jsem na nem nedelal nic "opakovane" a nesel na nej jeste dil drazsi nez par tisic. Faktem je, ze LR vyzaduji specificky pristup k udrzbe. Teprve u LR jsem pochopil, ze investovat (trochu penez, ale hlavne energii) do udrzby se nekolikrat vrati na servise poruch.
Kdyz clovek hlida naplne a jednotlive vule, vcetne jejich vyvoje (nevadi, ze je nekde vule, kdyz vim jak se projevuje, vim jak rychle se zhorsuje a mam ji tedy pod kontrolou).
I stejne auto muze byt nekonecny prusvih na prachy, kdyz se nekdo bude snazit opravit vse, co jde - rikam tomu - hypochondrie.
Naopak stejne auto muze ujet 50 tisic bez investovane jedine koruny, nez se fakt zastavi, ale pak bude uz tak v hajzlu, ze jeho servis a navrat mezi zive bude zase neumerne drahy.
Zlata stredni cesta je nejtezsi, za to podle mne jedina vede ke spokojenosti a efektivite. Zakladem je znat svuj vuz a vedet, co si zada. Bohuzel, kdyz jedu v defovi jednou za ctrnact dni a mezitim litam brichoplazem, je tezke odhalit, co je a co neni normalni - tedy indikace noveho jevu, ktery je treba podchytit.
Pro peci o vuz je nejlepsi s nim jezdit denne a byt s nim i v noci
Na ceste, ikdyz byl def uplne vypunkovanej, jsem dokazal po jizde stepi a dosazeni asfaltky kolem nej chodit, dokud jsem ne spojovacce rizeni nenasel malou vetvicku bodlaku, ktera sustila pri rejdovani. Mel jsem v hlave databazi asi sta zvuku, ktere jsem prubezne sledoval a hlidal a okamzite jsem resil, kdyz se ozval nejaky "neznamy".
Bohuzel, kdyz v tom clovek nejede denne, tato schopnost dramaticky opadava...
Tak sem se taky vyzpovidal v tomto uzitecnem vlakne, amen a dobrou noc
Kdyz clovek hlida naplne a jednotlive vule, vcetne jejich vyvoje (nevadi, ze je nekde vule, kdyz vim jak se projevuje, vim jak rychle se zhorsuje a mam ji tedy pod kontrolou).
I stejne auto muze byt nekonecny prusvih na prachy, kdyz se nekdo bude snazit opravit vse, co jde - rikam tomu - hypochondrie.
Naopak stejne auto muze ujet 50 tisic bez investovane jedine koruny, nez se fakt zastavi, ale pak bude uz tak v hajzlu, ze jeho servis a navrat mezi zive bude zase neumerne drahy.
Zlata stredni cesta je nejtezsi, za to podle mne jedina vede ke spokojenosti a efektivite. Zakladem je znat svuj vuz a vedet, co si zada. Bohuzel, kdyz jedu v defovi jednou za ctrnact dni a mezitim litam brichoplazem, je tezke odhalit, co je a co neni normalni - tedy indikace noveho jevu, ktery je treba podchytit.
Pro peci o vuz je nejlepsi s nim jezdit denne a byt s nim i v noci

Bohuzel, kdyz v tom clovek nejede denne, tato schopnost dramaticky opadava...
Tak sem se taky vyzpovidal v tomto uzitecnem vlakne, amen a dobrou noc

otáčkoměr se nejvíc potřebuje když tam není , ale když tam je tak se na něj stejně nikdo nedívá. ale jo je to dobrá věc , máš perfektní informaci zdali motor běží nebo se ti to jen zdá.mr-tomas píše:Mám velkej problém s otáčkoměrem, respektive hrozně mi chybí. Neprodává se nějakej na 300TDi? Všude jsem našel prodávat akorát na TD5.

je rozumný točit motor tak 2000-2200 což na tu 5. je tak +/- 85-110km/h, podle gum. . Max. 2600ot

ten co zde způsobil paniku
Není ten tvůj max 2600ot/min nějak málo, když je nejvyšší výkon motoru udávanej ve 4000ot/min?
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
To není octavia tdi abys na semaforech roztáh 1 na 4500 dal za 2 a byl první každej si tu jízdu užívá jinak holt musej ty za tebou počkat. A těch 2600 ot. tomu autu stačí já tak s DII taky jezdim a nikam nechvátámmr-tomas píše:Není ten tvůj max 2600ot/min nějak málo, když je nejvyšší výkon motoru udávanej ve 4000ot/min?

ale jo klidně si to toč na 4000ot/min , je to přece tvoje auto ,mr-tomas píše:Není ten tvůj max 2600ot/min nějak málo, když je nejvyšší výkon motoru udávanej ve 4000ot/min?

ten co zde způsobil paniku
- Rosi
- tel.: +420-608-084004
- auto: LR 110SW Def Td5
Jak píšeš... Vzhledem k tomu, že mám rád věci v pořádku, stálo mě to dost peněz, než jsem na to přišelHanys_a_Kaca píše:Teprve u LR jsem pochopil, ze investovat (trochu penez, ale hlavne energii) do udrzby se nekolikrat vrati na servise poruch.

Def 110 Td5 SW
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ahoj chlapi, nechtěl jsem zakládat nové vlákno, když se to tu řeší nejspíš miliardakrát do měsíce, tak to hodim sem, páč je to zase o tom samym. Začnu od začátku offroad se mi vždycky líbil, kdykoli byla příležitost svést se v terénu, či někam na víkend vypadnout, neváhal jsem a jel. Minulý rok se naskytla možnost koupit toyotu 4runnera 3.0 V6 benzín v LPG, auto jsem měl až donedavna, kdy se začalo neuvěřitelně srát, odešla komplet elektrika, plyn přestal přepínat, chcíplo to tak 4x z 5 pokusů o přepnutí na plyn, motor začal klepat na klice, k tomu mi ho vykradli takže posrali celou spínačku a elektriku v palubce když se s nim snažili odjet - amatéři... no a nestačil jsem do něj zasouvat peníze abych ho držel při životě, tak šel z baráku, když jsem si spočítal kolik mě stál a kolik by ještě musel aby z něj byl pořádnej off - to jsem počítal taky s přestavbou na tuhou dopředu atd... navíc od začátku jsem nechtěl benzín... přijde mi slabej do terénu, bez krouťáku a občas měl problémy i na redukci... koupil jsem na rychlo pětku bavora abych měl čim jezdit, jenže offroadové abstinenční příznaky se začínaj pomalu ale jistě ukazovat... a absence velikýho auta kam naložim co se mi jak zlíbí ještě víc... Jsem z kladna, takže nějak extra na práci to nepotřebuju, jen každodenní ježdění do slanýho do práce a spíš něco vezem s klukama... naložíme stany, centrálu a na víkend stanování atd a to se tenhle víkend projevilo s bavorem jako nic moc záležitost - no byl to taky jen dočasnej krok abych se zase neunáhlil... takže potřebuju pětimístný auto s velikym kufrem nebo korbou, kam naložim cokoli se mi zlíbí odvezu támhle prkna, tady potřebuju naložit dlaždičky když rekonstruuju koupelnu, támhle zase jedu na víkend, tak stany, centrálu, bagáž, támhle se vyblbnout v terénu a mít zase chvíli hřejivej pocit u srdce
... problém je, že jsem limitovanej penězma. můžu pustit 170 000 - takhle to zní jako celkem dost peněz a že za to bude dost muziky, ale defy jsou drahý furt jak blázen, ale nemůžu si pomoct, mě to k němu tahne a od doby co jsem se v něm svezl, ještě víc... Rozhodně nechci koupit žádnou vránu která bude víc stát a než jezdit, nechci do toho cpát prachy horem dolem a utopit se v tom, aby se koupil def a pak kixnul motor atp... nechci aby teď vznikly nějaký neduhy o tom cpanim peněz... auto samozřejmě dostane co si žádá, vyměnit olej v pravidelnejch intervalech, včas řešit rez, když se někde něco vyčvachtá, tak to vyměnit včas, než to vyčvachtá něco jinýho, jen nechci aby to bylo každej měsíc v servisu, ale rozhodně ho nehodlám zanedbávat, prostě se o něj hodlám starat jako slušnej člověk kterej k němu má vztah, jen aby to ale nestálo raketu.. všechno s citem... počítám tak cca 20 - 30 tis. ročně za servis plus tak desítku až 15 za nějakej ponákupní... různě se dočítam, že jsou to držáci a vydržej i dvacet let v nejtěžších podmínkách, neska jsem se o tom bavil s dalšim a že by to nechtěl ani zadarmo, že to hnije, rám měkej, motory srágory, nic to nevyjede atd... tak nevim co si o tom mám myslet
, jsem pro něj strašně nadšenej, jen se chci trochu ujistit u profíků co s tim maj zažitý svoje aby mi poradili přesně v mojí situaci... mam vyhlídlýho tohodle http://auto.bazos.cz/inzerat/23423796/L ... 30-TD5.php" onclick="window.open(this.href);return false; - jak řikam... jsem limitovanej těmahle penězma, takže jestli fakt do toho jít, nebo jestli už jsou za tyhle peníze vrány před smrtí, vyhlídnout něco jinýho... patrola atp... ale fakt def je pro mě
takže bych si to rád splnil... snad mě neukamenujete a trochu poradíte... mockrát díky
Indy

Indy

- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Jednu 130ku od ČEZu jako je asi i tato jsem koupil před rokem, cca za stejné peníze. Nepočítej s tím, že to bude auto bez investic, 20 000,- v něm zmizí jak nic...
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
jo jo, s počáteční investicí počítam... co popř. po prodeji udělat jako první? samo asi rozvody, olej, filtry, náplně a nějaký věcy na podvozku který budou špatný... plus se okamžitě věnovat vyvaření a ochraně kasle a rámu... jinak to že kasle hnijou to vim, ale o rámech jsem se nedočetl jak je to s nima? díkes
Já tedy nejsem ten kdo by tu mohl radit, sám se teprve rozkoukávám, ale mě samotného docela překvapilo kolik může zahučet do starého Defendra peněz. A to nemluvím o manželece, ta už je z toho na prášky. Jinými slovy, opravy a úpravy už dávno překročily pořizovací cenu auta, a přitom to není nikde vidět. 

Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
no tak když se bavíme o úpravách, tak je to jasný... ale opravy? co si tak šílenýho opravoval?
Hodně štěstí příteli a dobrou ruku při výběru a ještě lépe - ať si při koupi nevyplašíš své strážné anděli.
S penězi, o kterých píšeš že do toho můžeš uvolnit, se podle mne dostáváš na začátek toho kolečka, které jsi tak krásně popsal ve svém úvodním mailu. A trochu se obávám, jestli ne ještě dál...
Jenom malé srovnání - já mam def110 z roku 2006 za dvojnásobnou cenu o které uvažuješ ty a mám pocit, že pod tím ležím pořád. Že vyměním nějaký ten regulátor tlaku paliva za 5 litrů nebo diferák za 13 bych asi přežil, ale čím jsem si zasloužil, že třeba bulkhead je u tak mladého auta docela na kaši?!!!
Jenom nástřik spodku tě vyjde na desítku a to nebude nic moc...
A proč proboha 130? To co jsi vyjmenoval že požaduješ se všechno vejde do 110 taky...
Hele neber to že tě chci odrazovat. Řekněme, že def je jako manželství a já jsem předmanželská poradna. No a když už se oženíš, tak buď to dopadne a nebo ne. Buďto se rozvedeš a budeš si hledat lepší manželku (připrav si uplne jiné peníze) a nebo seš vytrvalec a vydržíš to až do smrti s tou svou starou (tady už si ani netroufám psát slovo manželka) károu a budeš do toho sypat a sypat a sypat.....
Tak good luck!
S penězi, o kterých píšeš že do toho můžeš uvolnit, se podle mne dostáváš na začátek toho kolečka, které jsi tak krásně popsal ve svém úvodním mailu. A trochu se obávám, jestli ne ještě dál...
Jenom malé srovnání - já mam def110 z roku 2006 za dvojnásobnou cenu o které uvažuješ ty a mám pocit, že pod tím ležím pořád. Že vyměním nějaký ten regulátor tlaku paliva za 5 litrů nebo diferák za 13 bych asi přežil, ale čím jsem si zasloužil, že třeba bulkhead je u tak mladého auta docela na kaši?!!!
Jenom nástřik spodku tě vyjde na desítku a to nebude nic moc...
A proč proboha 130? To co jsi vyjmenoval že požaduješ se všechno vejde do 110 taky...
Hele neber to že tě chci odrazovat. Řekněme, že def je jako manželství a já jsem předmanželská poradna. No a když už se oženíš, tak buď to dopadne a nebo ne. Buďto se rozvedeš a budeš si hledat lepší manželku (připrav si uplne jiné peníze) a nebo seš vytrvalec a vydržíš to až do smrti s tou svou starou (tady už si ani netroufám psát slovo manželka) károu a budeš do toho sypat a sypat a sypat.....
Tak good luck!
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Protože je krásná ??rozpas píše: A proč proboha 130?
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
To se nám to pěkně vybarvuje... V tom je ten život na Zemi zajímavý. Že jsme každej jinej. Tak třeba Eliot má rád krásnou, já zase když je postaráno o děti, uklizeno a navařeno... 

- eliott
- Kontaktovat uživatele:
tak to je základní parametr, o tom se ani nebavímrozpas píše: já zase když je postaráno o děti, uklizeno a navařeno...

no jasně že kůli tomu jak je krásná, fakt mi to přijde jako nejhezčí deff, holt jsem asi ulítlej na doublecaby... hoši, dost mě odrazujete, to je to s tim defem, tak náročný? jako neřikam, běžný spotřební zboží a díly ok... ale abych jezdil na poloosy diferáky a tak podobně, to mi přijde šílený 

já myslel že def je jedno z mála aut, který dokážu opravit provázkem a šutrem a proto je nima celá afrika posetá jeden vedle druhýho... 20 let provozu v tvrdejch podmínkách no problem, nebo aspoň tak na mě def působí...
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, ale to má už za sebou, teď čeká na reinkarnaci...Indy píše: 20 let provozu v tvrdejch podmínkách no problem, nebo aspoň tak na mě def působí...
- lumberjack
- tel.: 732 808 469
- auto: Defender TD5 110 HT