Navijáky
Moderátor: Acon
Tak i ja premyslim o navijaku, mam dva favority, Superwinch EP 9 za 18 000,- nebo Come Up 9000 za 14 700,- . Nejsem si jisty, ktery z nich mam vzit a hlavne jak ho zastavet.
Bud pujdu do tohohle:

coz se mi ale moc nechce to auto zbrojit, kvuli vaze atd. nebo takhle:

ale to se mi zda, ze bude to lano a celej navijak strasne nizko a v bahne ci velkym zlomu bude k nicemu.

Bud pujdu do tohohle:

coz se mi ale moc nechce to auto zbrojit, kvuli vaze atd. nebo takhle:

ale to se mi zda, ze bude to lano a celej navijak strasne nizko a v bahne ci velkym zlomu bude k nicemu.

Skus to vymysliet tak, aby na montaz a ram posobila sila co mozno najpriamejsie v smere tahania. Ked je totiz montaz vyssie, alebo nizsie posobi na nu aj sila ,ktora sa ju snazi skrutit. Takze ak mas na vyber...
Ale ked uz sme pri nizkej montazi, tak vyska ma svoj vyznam, ale z mojej skusenosti viem, ze sa k navijaku vzdy dostanes a zaroven ked zapadnes v bahne vzdy sa zaspinis. Nezalezi na tom ako vysoko mas navijak chyteny. Takze ak Ti to vychadza dole, tak ho kludne tam daj a nelam si hlavu tym, ze ho nemas na kapote.
Ale tan TJM naraznik vyzera velmi chutne
Ale ked uz sme pri nizkej montazi, tak vyska ma svoj vyznam, ale z mojej skusenosti viem, ze sa k navijaku vzdy dostanes a zaroven ked zapadnes v bahne vzdy sa zaspinis. Nezalezi na tom ako vysoko mas navijak chyteny. Takze ak Ti to vychadza dole, tak ho kludne tam daj a nelam si hlavu tym, ze ho nemas na kapote.
Ale tan TJM naraznik vyzera velmi chutne

Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
Podla mna, ked chces zacovat povodny naraznik a vychadza Ti to tam, tak to sprav. Pokial by si ale uz naraznik prerabal( resp. vyrabal pevnostak), aby si ziskal napr. lepsie najazdove uhly, alebo ho v terene nerozlamal, tak by som urcite porozmyslal a vymyslel uchytenie do osi ramu. Sirka priecnika je idealna a aj miesto je na to ako stvorene.
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
Neviem...poviem len tolko, ze som videl v akcii "neznackovy" cinsky navijak za par korun( neviem co, ale este lacnejsie ako noell) a bo som prekvapeny ako isiel. Netvrdim, ze vydrzi dlsie ako SW, WARN, ramsey, Milemarker a pod, ale na ucel vikendoveho jazdenia je dobry. Bol sice uplne novy, ale nezahrial sa, nevidaval divne zvuky. Bol akurat trosku hlucnejsi ako napr. moj Husky, ale nie o vela( a mozno ani nie).Stavros píše:a mam vzit ten Come Up nebo superwinch?
Takze po tejto skusenosti by som sa lacneho navijaku nebal.
Na com by mi ale zalezalo, keby som daval navijak dozadu, aby mal dobru brzdu, pretoze predpokladam, ze by bol na spustanie. Takze tam bud snekovy, alebo Warn 8274-50.
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
tenhle vychazi na 6 500,-
http://cgi.ebay.de/ELEKTRISCHE-MARKEN-S ... dZViewItem
http://cgi.ebay.de/ELEKTRISCHE-MARKEN-S ... dZViewItem
to Stavros, prosím tě taky sháním naviják a protože bude plnit spíš estetické než funkční vlastnosti potřebuji něco levnějšího. Nešprechtím moc dobře německy a nemám čas to studovat. Japak by to bylo se zásilkou do Čech, umějí to? Docela by se mi ten Hello líbil.
A dál co ten Come up a Superwinch. Kde se dají dobře koupit? Dík moc. Mám už ARB nárazník, jen to namontovat....
A dál co ten Come up a Superwinch. Kde se dají dobře koupit? Dík moc. Mám už ARB nárazník, jen to namontovat....
Disco mi zachránilo život
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
to Jarys,moje zkušenost je ta,že jak auto vybavíš navijákem,tak si víc troufneš a naviják už nebude jen estetická záležitost.No a do ARB nárazníku bych dal už slušnej naviják.Vyzkoušených je hodně ( každý bude chválit ten svůj,tak že já radit nebudu.Nejlépe cena - výkon. ).Spíš je podle mě důležitá síla.No a na Disco je dobrý nad 4,- tuny. Přeju dobrou volbu ahoj Ruda
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
Ja to furt rikam, ze 12 000 je minimum...RudaK píše:to Jarys,moje zkušenost je ta,že jak auto vybavíš navijákem,tak si víc troufneš a naviják už nebude jen estetická záležitost.No a do ARB nárazníku bych dal už slušnej naviják.Vyzkoušených je hodně ( každý bude chválit ten svůj,tak že já radit nebudu.Nejlépe cena - výkon. ).Spíš je podle mě důležitá síla.No a na Disco je dobrý nad 4,- tuny. Přeju dobrou volbu ahoj Ruda

Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
Discovery 3 ,bez skrabancu
Mám ARB Saharu z devonu...Stavros píše:ten naraznik, je hezkej, vid? V USA na nej delaj par dnu. Jenze ono to taky vypada jinak, kdyz tam ma MT gumy s vysokym profilem atd. takze myslis, ze to mam dat dolu a nechat naraznik?
http://www.devon4x4.com/shop.php?mode=b ... &subcat=43
Poštovné tuším ? 90
- Přílohy
-
- Disco2_Sahara_bar.jpg (23 KiB) Zobrazeno 5682 x
Disco mi zachránilo život
- kudrnac
- tel.: 603 269 399
- Kontaktovat uživatele:
FOR Stavros posílám foto Come UP 9000 integrovaný do D2 bez pevnostního navijáku. Děláno kousek od Prahy.
- Přílohy
-
- DSC_9061.jpg
- (247.47 KiB) Staženo 1118 x
-
- DSC_3459.jpg
- DISCO 2
- (253.01 KiB) Staženo 1118 x
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Stavrosi to je VONO !!! Myslím,že to nemá chybu.Hezká a praktická montáž,když nechceš pevnosták.kudrnac píše:FOR Stavros posílám foto Come UP 9000 integrovaný do D2 bez pevnostního navijáku. Děláno kousek od Prahy.

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.