Vylet 2011 - 2012
Moderátor: Miky_CZ
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hanys a Kaca vylet 2011 - 2012
Fandil jsem Vám a také věřil, že ta haněná Td5 "to dá" !
Jako ostatní se těším na vyprávění, cestopis a i knihu jestli bude.
Jste 1.
Jako ostatní se těším na vyprávění, cestopis a i knihu jestli bude.
Jste 1.
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
Jsem rád, že jste v pořádku, gratulace, jste CESTOVATELÉ. Těšíme se na pokec.
Vítejte doma. Celou VAŠI CESTU jsem jem mlčky obdivoval
a přesto, že jsem člověk přející a závist považuji za jednu z nejhorších vlastností, přiznám se, ano někdy jsem Vám i záviděl. Věřil jsem Vám, jako Vy jste věřili svému vozu. Dokázali jste, že expediční auto, nemusí být EXPEDIČNÍ a že než diskutovat o tom, jestli Td5 je vhodná na takový podnik je prostě lepší to zkusit. Osobně jsem se z tohoto fora setkal pouze s hrstkou lidí, ale Vás bych viděl hrozně rád někde naživo, třeba tak jak navrhoval Tančící Sláma ....
JSTE BORCI, možná by nebylo naškodu, někde probrat, jakou tady kdo dal lajnu, ale tohle asi bude nejdelší štreka nejen na tomhle foru.
/jo a není tady smajlík, co dává klobouk dolů/

JSTE BORCI, možná by nebylo naškodu, někde probrat, jakou tady kdo dal lajnu, ale tohle asi bude nejdelší štreka nejen na tomhle foru.
/jo a není tady smajlík, co dává klobouk dolů/
Zatím mám Land Rover jen v hlavě, ale nákaza je to značná !
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1

p.s. I když já bych na to morál neměl a proto obdivuji ty co to dokázali !
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Také se připojuji ke gratulantům. Vítejte zpět. Cesta to byla podle fotek a popisu parádní, ale asi také pěkně těžká (nemluvě o byrokracii). Máte můj obdiv vy i Defík. I když jste na něm mákli, 42tis je na stařečka hodně dobrý výkon. Stačí kouknout na tvoje příspěvky z doby, kdy jsi ho pořídil. Přiznávám, že v té době bych na něj nevsadil.
Doufám, že se o cestě ještě rozepíšete, nebo na nějakém srazu uspořádáte vyprávění. A že někam nahraješ více těch úžasných fotek!

Doufám, že se o cestě ještě rozepíšete, nebo na nějakém srazu uspořádáte vyprávění. A že někam nahraješ více těch úžasných fotek!
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, vítejte zpátky v kocourkově
. Excelentní výkon Vás dvou i Defíka !
Jako řidiče z povolání by i mne zajímaly nějaké technické detaily z cesty ohledně auta. Druhy závad a jejich opravy, a samozřejmě i všechno ostatní
. Jsem taky zvědavý za jak dlouho vás začnou svrbět paty k další cestě
.

Jako řidiče z povolání by i mne zajímaly nějaké technické detaily z cesty ohledně auta. Druhy závad a jejich opravy, a samozřejmě i všechno ostatní

Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Diky vsem za zajem a musim tedy rict, ze to ve mne vyvolava urcity tlak, ze bych mel hned odpovedet kazdemu z vas a ze bychom meli hned psat state ke kazdemu dotazu. Popravde mame celkem dost. Jsme celkem ztahany z cesty a ani navrat do prazske rutiny neni nijak jednoduchy. chtel bych napsat, ze jsme superhrdinove a vse zvladame levou zadni, ale neni to pravda.
Vytvorili jsme si za ten rok mnoho efektivnich cestovnich navyku, ktere nam pomahali zvladat i tezke chvili, spousta pro nekoho vyjimecnych udalosti se nam stala rutinou a troufam si rici, ze jsme si ve vysledku vedli zdatne, ale to je nam ted vsechno zase k nicemu. Def stoji sice hrde, ale nehnute pred panelakem a benzinovy varic je pod posteli.
Psal jsem, ze nejtezsi je vyrazit, na ceste uz to nejak jde. Ted vidim, ze asi druha nejtezsi vec je, se zase vratit. Ne jen fyzicky.
Mnoho poznamek se tu seslo ke stavu defa pred cestou. Nekdo rikal, ze je to rachotina, ze tomu upadnou dvere, ze tomu rachta prevodovka, dokonce jsem zaslechl i neco o tom, ze spis nez expedicni special to pripomina nakupni vozejk bezdomovcu. Tak jednou provzdy se k tomu vyjadrim a pak uz nechate naseho defa napokoji: "Vsechno je to pravda !"
Diky tomu jsme se ale k defovi dostali blize, nez kdybychom jeli novym vozem, ale o tom zase az priste...
Vytvorili jsme si za ten rok mnoho efektivnich cestovnich navyku, ktere nam pomahali zvladat i tezke chvili, spousta pro nekoho vyjimecnych udalosti se nam stala rutinou a troufam si rici, ze jsme si ve vysledku vedli zdatne, ale to je nam ted vsechno zase k nicemu. Def stoji sice hrde, ale nehnute pred panelakem a benzinovy varic je pod posteli.
Psal jsem, ze nejtezsi je vyrazit, na ceste uz to nejak jde. Ted vidim, ze asi druha nejtezsi vec je, se zase vratit. Ne jen fyzicky.
Mnoho poznamek se tu seslo ke stavu defa pred cestou. Nekdo rikal, ze je to rachotina, ze tomu upadnou dvere, ze tomu rachta prevodovka, dokonce jsem zaslechl i neco o tom, ze spis nez expedicni special to pripomina nakupni vozejk bezdomovcu. Tak jednou provzdy se k tomu vyjadrim a pak uz nechate naseho defa napokoji: "Vsechno je to pravda !"
Diky tomu jsme se ale k defovi dostali blize, nez kdybychom jeli novym vozem, ale o tom zase az priste...
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Gratuluju k návratu a přeju hodně sil k návratu "do normálu". Auto nemá cenu komentovat, dojelo. Spíš by časem zajímal popis toho co zlobilo a případné "mimořádné polní opravy" - mohl by to užít i někdo další. Ale to není na co jsem se chtěl zeptat, protože jsme se teď vrátili u 3 týdenní dovolené v Albánii a okolí se dvěma malýma děckama, tak by mě zajímalo, jak jste se do auta vešli, co se ukázalo jako naprosto potřebné (u nás to byla kompresorová ledníčka) a co vlastně nebylo potřeba. Na odpověď nespěchám, taky toho mám teď dost. Berte to třeba jako otázku do "cesopisu".
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Hanys_a_Kaca
Trochu jsme doplnili "O voze" o sekci: "Opravy defa behem cesty"
http://www.oneland.cz/#O_voze" onclick="window.open(this.href);return false;
posuvnikem trochu dolu...
A dale jsme vytvorili ramcove ekonomicke ukazatele.
http://www.oneland.cz/#O_ceste" onclick="window.open(this.href);return false;
pouzijte posuvnik smerem dolu az najdete Penize, penize, penize... pod statistikou.
Do statistiky pribylo 3776 litru spalene nafty, coz znamena spotrebu na 42 045 kilometrech 8,98 litru na sto km,
.
http://www.oneland.cz/#O_voze" onclick="window.open(this.href);return false;
posuvnikem trochu dolu...
A dale jsme vytvorili ramcove ekonomicke ukazatele.
http://www.oneland.cz/#O_ceste" onclick="window.open(this.href);return false;
pouzijte posuvnik smerem dolu az najdete Penize, penize, penize... pod statistikou.
Do statistiky pribylo 3776 litru spalene nafty, coz znamena spotrebu na 42 045 kilometrech 8,98 litru na sto km,

Moc zajímavý...
Povídej:
Zastavení falešným policistům 1
Nezastavení pravým policistům 11

Povídej:

Country boy...
ty náklady v číně jsou mazec oproti indii 

Jak jsem ti psal na OFF fóru, tak tohle byla jedna z těch dalších věcí co mě zaujala
, takže se přidávám k Roverovi 

Rover píše:Moc zajímavý...
Povídej:
Land Rover Discovery 2 Td5
- Radek D3
- tel.: 603427700
- auto: LR Discovery 3
- Kontaktovat uživatele:
Moc skvělý výčet, muselo to dát práci.
A už se moc těším do Mohelnice na vyprávění a skvělé fotky.
Čauky Radek.

A už se moc těším do Mohelnice na vyprávění a skvělé fotky.
Čauky Radek.
- Hanys_a_Kaca
K tem cajtum:
Jedem si to par hodin po setmeni opustenou silnici nekde ve vychodnim turecku u syrskych hranic (bylo to touhle donou presne pred rokem, takze tma je fakt brzo) a dojizdi nas auto, problikava a ukazuje nejakou prukazku a ze mame zastavit, normalni civilni auto. Pak do nas zacal najizdet a ruzne nas blokovat. Az nas zablokoval a zastavil. Minimalne jeden borec zustal v aute a jeden vylez ven, ze jsou policie a hledaj nejake armeny co maji falesny penize a blabla. Nebyl vylozene agresivni, ale chtel kontrolovat nase penize a auto a tak. Ja vystoupil ale kaca, zustala zamkcena v aute a neotevirala mu, nakonec jsme ho nejak poslali do haje a odjeli, na vic se nezmohl, ale bylo to neprijemne, nevedeli jsme kolik lidi je v aute a tak. Kdyz jsme si to pak prehravali, tak to byla jasna lecka z nas dostat penize, ze je jako bude kontrolovat a s nima by pak zmizel.
Tak jsem se rozhodli, ze kdyz se nam cajti nebudou zdat dost opravdovy, budeme zastavovat az po prvnim vysrelu. V pakistanu na to malem doslo. Jednem jsme tam nezastavili, bylo to v zone, kde se cizinci smi pohybovat jen s doprovodem a my tak nejak jeli sami. Tak skocili do auta, honili nas, zastavili a sprdli nas, proc jsme jim nezastavili rovnou, tak jsme jim rekli, ze jsme nevedeli jestli jsou policajti nebo banditi, na to nic nerekli a doprovodili nas na dalsi checkpost. Oni moc nemaji uniformy, dycky nejaky pickup na nem par chlapu s flintama, libovolne kalhoty a tmave modrej svetr.
No a v Indii uz jsme na policajty kaslali uplne, dycky vymejsleli nejakej problem nejaka povoleni, nebo silnicni dane a chteli nejaky drobny, prislo nam to vylozene trapny. Tak jsem je pak uz jen mijeli ikdyz mavali a rikali jsem si: Mate auto, jestli nam neco chcete, tak si nas chytnete, jedeme beztak celkem pomalu. A u pulky jsem si rekli: Hele oni nemaj ani to auto:-) A jeli jsme proste dal.
Jedem si to par hodin po setmeni opustenou silnici nekde ve vychodnim turecku u syrskych hranic (bylo to touhle donou presne pred rokem, takze tma je fakt brzo) a dojizdi nas auto, problikava a ukazuje nejakou prukazku a ze mame zastavit, normalni civilni auto. Pak do nas zacal najizdet a ruzne nas blokovat. Az nas zablokoval a zastavil. Minimalne jeden borec zustal v aute a jeden vylez ven, ze jsou policie a hledaj nejake armeny co maji falesny penize a blabla. Nebyl vylozene agresivni, ale chtel kontrolovat nase penize a auto a tak. Ja vystoupil ale kaca, zustala zamkcena v aute a neotevirala mu, nakonec jsme ho nejak poslali do haje a odjeli, na vic se nezmohl, ale bylo to neprijemne, nevedeli jsme kolik lidi je v aute a tak. Kdyz jsme si to pak prehravali, tak to byla jasna lecka z nas dostat penize, ze je jako bude kontrolovat a s nima by pak zmizel.
Tak jsem se rozhodli, ze kdyz se nam cajti nebudou zdat dost opravdovy, budeme zastavovat az po prvnim vysrelu. V pakistanu na to malem doslo. Jednem jsme tam nezastavili, bylo to v zone, kde se cizinci smi pohybovat jen s doprovodem a my tak nejak jeli sami. Tak skocili do auta, honili nas, zastavili a sprdli nas, proc jsme jim nezastavili rovnou, tak jsme jim rekli, ze jsme nevedeli jestli jsou policajti nebo banditi, na to nic nerekli a doprovodili nas na dalsi checkpost. Oni moc nemaji uniformy, dycky nejaky pickup na nem par chlapu s flintama, libovolne kalhoty a tmave modrej svetr.
No a v Indii uz jsme na policajty kaslali uplne, dycky vymejsleli nejakej problem nejaka povoleni, nebo silnicni dane a chteli nejaky drobny, prislo nam to vylozene trapny. Tak jsem je pak uz jen mijeli ikdyz mavali a rikali jsem si: Mate auto, jestli nam neco chcete, tak si nas chytnete, jedeme beztak celkem pomalu. A u pulky jsem si rekli: Hele oni nemaj ani to auto:-) A jeli jsme proste dal.
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Poslední odstavec, se mě moc líbí
Když to prostě nejde jinak tak
, zastavovat každýmu mavajícímu čmoudovi se fakt nedá.

Když to prostě nejde jinak tak

Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Až teď jsem se po dlouhý době dostal k tomu, přečíst si vaše zážitky z cesty. Jste extratřídy!!!
P.S. Fotky jsou moc pěkný, i ty komentáře mne pobavili
P.S. Fotky jsou moc pěkný, i ty komentáře mne pobavili

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Ano, žádný pořádný řidič/mechanik se bez vázacího drátu neobejde. Léty prověřeno... a klubko vázacího drátu..

...Auto bez klaksonu je v Indii v podstatě nepojízdné...

Díky za doplnění

Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
- hokulia
- auto: RR S'charged, 2x110
Super cesta. ja ji nosim v hlave uz dlouho, jen tu vasi indickou smycku bych udelal severneji smer Mongolsko. Gratuluju. Obdivuju. Smekam.
Ve vasem raportu postradam sekci o opravach srackoveho TD5 motoru!? Proznejte se! Priznejte jak vam pocitac hazel nesmyslny chyby, prakala vam hlava atd! Nemeli jste nahodou tajne pod kapotou nesprtelnou zde opevovanou 300?
Ve vasem raportu postradam sekci o opravach srackoveho TD5 motoru!? Proznejte se! Priznejte jak vam pocitac hazel nesmyslny chyby, prakala vam hlava atd! Nemeli jste nahodou tajne pod kapotou nesprtelnou zde opevovanou 300?

Všechno je jinak.
- Hanys_a_Kaca
Mate radi Hepyendy?
Tak malo ktere heslo jsme naplnili tak, jako toto: "Na konci kazde cesty neco noveho zacina."
...ve ctvrtek se nam narodil maly landrouvrista, jeho POCATek lze celkem bezpochyby umistit do Kyrgyzstanu a tak si dovedete predstavit, ze to ani on ani Kaca cestou domu nemeli uplne jednoduchy - pohodli defa na asijsky cestach asi netreba popisovat. Aspon jsem overili, ze v zivote nemusi jezdit jen po asfaltu a ze obstoji i v presile kamazu, urcite se mu to bude hodit:-) Uz jsme z porodnice doma a mame se vsichni dobre. Za rozsirenou rodinu, Hanys.
Tak malo ktere heslo jsme naplnili tak, jako toto: "Na konci kazde cesty neco noveho zacina."
...ve ctvrtek se nam narodil maly landrouvrista, jeho POCATek lze celkem bezpochyby umistit do Kyrgyzstanu a tak si dovedete predstavit, ze to ani on ani Kaca cestou domu nemeli uplne jednoduchy - pohodli defa na asijsky cestach asi netreba popisovat. Aspon jsem overili, ze v zivote nemusi jezdit jen po asfaltu a ze obstoji i v presile kamazu, urcite se mu to bude hodit:-) Uz jsme z porodnice doma a mame se vsichni dobre. Za rozsirenou rodinu, Hanys.
- Tomas K (tkala)
Re: Vylet 2011 - 2012, Happy end - strana 9.
Tak to veliká gratulace. My máme dceru z Jeruzaléma. 
Tom

Tom