smazano na zadost zakladatele konspirační teorie

Moderátor: stan

Zamčeno
Zpráva
Autor
sonorek
auto: FreeLander 2.0 TD4

Re: VOLTE KARLA

#141 Příspěvek od sonorek » 19 led 2013 23:01

Hoši a co parlamentní volby? Ale to nemá cenu. Hádáte se o prezidenta, ale parlamentní volby jsou vám u zadku.

moon13

#142 Příspěvek od moon13 » 19 led 2013 23:04

sonorek píše:Hoši a co parlamentní volby? Ale to nemá cenu. Hádáte se o prezidenta, ale parlamentní volby jsou vám u zadku.
Ty myslíš? :-) Já se divím, že vůbec volím, tady v té oblasti, kde to máme nadosmrti červeno/oranžově vymalovaný, ale pořád se snažím :-)
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6

OC
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od OC » 19 led 2013 23:19

Nu, já už sem to, že jsem si vybral, napsal; možná ale aspoň některé z čtenářů bude zajímat také proč -- pro ty si sem dovolím zkopírovat text, který jsem před nějakým časem psal v jiném (na rozdíl od tohoto mnohem političtějším) diskusím fóru. Ostatní to vyřeší snadno: prostě můj příspěvek přeskočí, aby je nikterak neobtěžoval :)

Předně tedy, jsem velmi ostře proti EUHniji; zároveň se ale velice obávám, že ta představa, že Zeman je méně eurohujerský než kníža, je tragicky mylná. Myslím, že nějaké odkazy už jsem uváděl výše; stručné shrnutí: Zeman je eurofederalista, chce evropskou vládu, jež bude rozhodovat mj. o společné a jednotné silové, fiskální a daňové politice. Euro by chtěl mít do roku 2017.

Kníža sice není v tomto směru o moc lepší -- ale o něco málo přece jen ano: je také eurofederalista, nicméně trvá na tom, že daňová a sociální politika by jednotná být neměla a každý stát by si ji měl řídit po svém. Také chce euro, ale uvažuje až o roku 2020: o tři roky víc času na zhroucení systému nebo aspoň knížy!

Ponecháme-li "Evropu" stranou, existuje spousta dalších rozdílů, z nichž samozřejmě žádný sám o sobě není zásadně důležitý (a některé z nich jsou skutečně drobnosti a prkotiny), nicméně sečteny všechny dohromady po mém soudu činí opravdu velmi, velmi podstatný rozdíl:

• uvidím presidenta vyznamenat Mašíny, nebo uslyším, jak je prohlašuje za vrahy?

• uslyším presidenta podporovat rovnou daň, nebo prosazovat daňovou progresi s extrémně vysokými daněmi švédského typu?

• řekne president na rovinu, že Benešovy dekrety byly svinstvo par excellence, nebo bude mlžit a lhát o jejich historické potřebě?

• bude president podporovat odluku církve od státu a restituce církevního majetku, nebo se bude snažit dále udržovat důsledky té grandiosní kdemohkradické a komunistické zlodějny -- a zároveň také provázání církví se státem?

• uvidím presidenta ctít náboženské smýšlení ostatních, nebo jej uslyším, jak chce ostatním zakazovat, aby si stavěli své svatostánky?

• uslyším presidenta podporovat školné, nebo bude prosazovat totální nezodpovědnost a žumpu "školství zdarma"?

• tam, kde se president dokáže vyhnout eurohujerství a eurovlezdoprdelismu, bude se přiklánět spíše k tisíciletým (ostatně skutečně evropským) tradicím, nebo k tradicím poněkud odlišného typu, jaké byly, jsou a budou zvykem v moskevském samoděržaví?

• dokáže vystupovat alespoň s jistou omezenou noblesou, nebo je libovolný pohled na něj a poslech jeho libovolné věty zcela spolehlivě k zblití?

• uvidím raději na známkách presidenta s elegantní dýmkou nebo s hnusnou cigaretou v ruce?

• byl president vždy proti komunistům, nebo vesele vlezl do jejich partaje a byl by v ní s gustem zůstal dodnes, nebýt toho, že se chytil špatné kliky, a ta druhá, vítězná, je všechny vykopla?

• ostatně, ono je to zajímavé i z druhé strany: jsou komunisté proti presidentovi, nebo jej podporují? Proč asi?

• zdůrazňuje president již nyní, že se nechce parlamentu a vládě do práce pokud možno plést -- nebo již nyní tvrdí, že jim bude neustále stát za zády a šlapat na paty?

• uslyším od presidenta výhrady proti majetkovým přiznáním, nebo to ohavné svinstvo bude požadovat?

• chci presidenta, který podporuje existenci senátu, nebo presidenta, jenž by nejraději senát zrušil (a tím umožnil ještě násobně horší "legislativní smršti" než ty, jimiž se dokonce dnes veřejně chlubí)?

• preferuji presidenta, který lže jen občas, a aspoň natolik sofistikovaně, aby se na to přišlo jen výjimečně -- nebo smutnou postavu, jež lže kdykoli otevře hubu, a ještě k tomu tak hloupě, že to je na první pohled vidět?

V tom ve všem (a v řadě dalších věcí) je mezi knížou a Zemanem rozdíl. A ve všech těchto rozdílech se s knížou shodnu, se Zemanem právě naopak. Součet tohoto všeho je dle mého osobního a subjektivního soudu zcela zásadní.

Naopak věcí, v nichž mi vadí názor knížy a nevadí názor Zemana, je naprosté minimum -- z hlavy mne napadá pouze jedna jediná, poplatek za prázdná media. Jejž ovšem, paměť-li mne příliš nešálí, právě Zemanova vláda dost výrazně zvedla, takže to, obávám se, spíše opět spadá do toho posledního bodu stran prolhanosti...
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

toruk
tel.: 777881473
auto: D II

#144 Příspěvek od toruk » 20 led 2013 00:36

OC, ty to hrotíš. Stejně je jeden za 18 a druhý za 20 bez 2.

http://www.zvedavec.org/komentare/2013/ ... ianech.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.zvedavec.org/komentare/2013/ ... nemcum.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Dvakrát do jedné řeky nevstoupíš.

OC
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od OC » 20 led 2013 03:25

Ale houby hrotím -- toliko vysvětluji svůj názor. Kdo má dojem, že na tom třeba i něco je, může souhlasit; kdo má dojem, že se ukrutně pletu, může nesouhlasit; a kdo má dojem, že plácám, může mne mít za naprostého blba :) A třeba právem, kdo ví :)

(Já osobně, upřímně řečeno, mám za blba Stworu -- v některých názorech bych s ním i souhlasil, jenže už příliš často jsem se tam setkal s naprostou lží, takže Zvědavce hodnotím jako přesně stejně důvěryhodný zdroj, jako Blisty. Ale opět -- nikdo nemusí souhlasit, je to věc názoru ;)

A mnozí ze sudetských Němců -- ne všichni, ale mnozí! -- by si více než zasloužili restituci majetku, a to, že jim ji z mnoha důvodů nelze dát, je hodně špatně. Doporučuji dostudovat historii té země. Svinstva tam dělali někteří z obou stran, ale někteří Češi víc a dříve, taková Kadaň 4. března 1919, to je věc, o níž se ve školách neučí, a je to velká, moc velká chyba. A většina Čechů a Němců tam žila v přátelské shodě bez nejmenších problémů, vdávali a ženili se navzájem, a jakým jazykem mluví, to jim bylo strašně jedno; záleželo jim na tom, aby pole vzešlo, kravka aby se nenadmula, a děti aby dostaly grunt v lepším stavu, než v jakém jej předal fotr...)
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

Jaromír
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od Jaromír » 20 led 2013 06:44

:x
Přílohy
2_J_Ziska.jpg
2_J_Ziska.jpg (27.07 KiB) Zobrazeno 3263 x
1_Masar.jpg

majkro
tel.: 603952182
auto: LRD2TD5FL nosorozec

#147 Příspěvek od majkro » 20 led 2013 07:32

No ja nevim, s tim skolstvim a zdravotnictvim bych se moc neohanel.
Me nevadi neco zaplatit. Chapu, ze nektery veci proste nejde provozovat z niceho, ale zrovna skolstvi a zdravotnictvi maji byt dle meho nazoru co nejlevnejsi, nejlepe zdarma. Zalezi na tom uroven nasi spolecnosti. Sice kazdej nemuze byt naprosto zdravy inzenyr, ale rozhodne si nepreju aby nekdo byl z te skupiny vyfiltrovan jen kvuli svemu zazemi, za ktere ve svem veku (u skolstvi) vetsinou ani nemuze.

Kdyz nebude skolstvi zdarma, tak se podkope moznost mene majetnych lidi studovat kvalitni skoly (nemyslim tim soukromou). Navic kdyz jsem videl v jakym bordelu jsou nektery fakulty napriklad na Masarycce v Brne a kdyz jsem videl jak na to ty vyucujici serou (doslova serou), tak bych za to nedal ani korunu. Kdybych tak jako nekteri vyucujici na ped. fakulte odvadel svoji praci ja, tak pujdu dobrovolne chcipnout hlady nekam do lesa, abych svoji ubohosti neobtezoval okolni spolecnost, protoze si svoji odmenu proste nezaslouzim.

Pritelkyne si kvuli rodinne situaci nemuze proste dovolit hodne veci financovat, takze se o to snazim postarat ja. Ona ma uz tri roky kazdy semestr v prumeru 14 az 18 zkousek + seminarky a dalsi veci v prubehu a presto je schopna celou dobu mit prospech patrici mezi 2% nelepsich z fakulty. Nemyslim si, ze by mela s gymplem skoncit jako nejaka sekretarka se dvema cizima jazykama na velmi dobre urovni, jen kvuli skolnemu. Skolu ma od pondeli do patka, obcas 8 - 19. Takze na brigady proste casu tolik neni, za vikendy se vydelat na zivobyti a skolne neda.

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#148 Příspěvek od Johny R » 20 led 2013 07:37

Poprvé dávám Majkrovi :yes ! Školné je rozhodně špatný krok a financování VŠ je další lumpárna založená na tom jak politicky "smýšlejí" jejich rektoři!

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#149 Příspěvek od Johny R » 20 led 2013 07:45

Ale příjde mi divné že se všude dočítám co všechno německý (nesmysl :bandit ) kníže spáchá až se ujme vlády, samá spiknutí a velezrady (tuze směšné :chuckle ) a z minulosti nějaké nepodložené spekulace o "špatných činech" jeho předků dokonce až z pra pra.......kolena (opět směšné), ale to co je známo o nedávné minulisti Miloušově asi nikomu z jeho voličů nevadí! Komu je vděčný on za své poslední dvě kampaně (hodně zajimavé sponzory měl už při minulých parlamentních volbách) a na koho má pifku! Smolím na to, jdu na lyže :mrgreen: !

majkro

#150 Příspěvek od majkro » 20 led 2013 07:57

Johny R píše:Ale příjde mi divné že se všude dočítám co všechno německý (nesmysl :bandit ) kníže spáchá až se ujme vlády, samá spiknutí a velezrady (tuze směšné :chuckle ) a z minulosti nějaké nepodložené spekulace o "špatných činech" jeho předků dokonce až z pra pra.......kolena (opět směšné), ale to co je známo o nedávné minulisti Miloušově asi nikomu z jeho voličů nevadí! Komu je vděčný on za své poslední dvě kampaně (hodně zajimavé sponzory měl už při minulých parlamentních volbách) a na koho má pifku! Smolím na to, jdu na lyže :mrgreen: !
Oba maji na krku nejaky svinstva. S tim nic nenadelas. Muzes jen doufat :) Mozna az bude zpoplatneny skolstvi, klesne uroven vzdelani, tak se volby budou odehravat s nekym jinym. Treba s Franzem :D

Tomas K (tkala)

#151 Příspěvek od Tomas K (tkala) » 20 led 2013 08:08

majkro píše:
Johny R píše:Ale příjde mi divné že se všude dočítám co všechno německý (nesmysl :bandit ) kníže spáchá až se ujme vlády, samá spiknutí a velezrady (tuze směšné :chuckle ) a z minulosti nějaké nepodložené spekulace o "špatných činech" jeho předků dokonce až z pra pra.......kolena (opět směšné), ale to co je známo o nedávné minulisti Miloušově asi nikomu z jeho voličů nevadí! Komu je vděčný on za své poslední dvě kampaně (hodně zajimavé sponzory měl už při minulých parlamentních volbách) a na koho má pifku! Smolím na to, jdu na lyže :mrgreen: !
Oba maji na krku nejaky svinstva. S tim nic nenadelas. Muzes jen doufat :) Mozna az bude zpoplatneny skolstvi, klesne uroven vzdelani, tak se volby budou odehravat s nekym jinym. Treba s Franzem :D
Ona je otázka, jestli by zpoplatněním (více méně symbolickým) úroveň klesla nebo stoupla. Když za něco platíš, víc si hlídáš, co za to dostáváš a po "dodavateli" vyžaduješ kvalitu. A k tomu sociálnímu vyloučení - samozřejmě by bylo nutné, aby existovaly půjčky, které by byly splatné až po ukončení studia a to v delší době. Pak by ani sociálně slabší lidé nebyli vyloučený.

A k tomu zpoplatnění zdravotnictví - prostě na něj máme určitý balík peněz. A pokud všechny plošně vyházíme za aspirin "zdarma", nezbyde pak na pár nejdražších operací a ti lidé prostě umřou. Pokud si každý za ten aspirin zaplatíme pár korun, zbyde na ně a neumřou. A klidně to můžu být já nebo Ty. Takže já za sebe říkám, aspirin si zaplatím.... A k tomu dodávám, že mírné a chytré zpoplatnění je sociální, ne asociální.

To jsme ale od Karla utekli jinam. :-)

Tom

Tim
tel.: 736287666
auto: Free, Civic, Outback

#152 Příspěvek od Tim » 20 led 2013 08:40

majkro píše:
Rover píše:Po jakém zemanovi je Zeman zemanem?
Po jake pi*e je pani Picova (sousedka) pi*ou? Kralovych znam taky hodne a taky je to tu samej Nemec, tak se nebudu divit, az Karl vyhraje :D
Ty woe :Ale fuuj:

A ty Benešovy dekrety bych sem vůbec, ale vůbec netahal. Pokud vím, tak po obou světových válkách se uplatňoval princip kolektivní viny. Tzn., že stát, který zaútočil, si měl aspoň zčásti uhradit jím způsobené škody. Stát = jeho občané, tudíž i Němci bydlící v ČR. že jsou BD v mnohých ohledech nespravedlivé je jedna věc, to, že jsou vcelku pochopitelné, je věc druhá. Nebo si snad Knížepán myslí, že šlo soudit každého Němce zvlášť??? To by se chudáci soudili ještě dneska...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!

Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!

majkro

#153 Příspěvek od majkro » 20 led 2013 08:52

Tomas K (tkala) píše:
Ona je otázka, jestli by zpoplatněním (více méně symbolickým) úroveň klesla nebo stoupla. Když za něco platíš, víc si hlídáš, co za to dostáváš a po "dodavateli" vyžaduješ kvalitu. A k tomu sociálnímu vyloučení - samozřejmě by bylo nutné, aby existovaly půjčky, které by byly splatné až po ukončení studia a to v delší době. Pak by ani sociálně slabší lidé nebyli vyloučený.

A k tomu zpoplatnění zdravotnictví - prostě na něj máme určitý balík peněz. A pokud všechny plošně vyházíme za aspirin "zdarma", nezbyde pak na pár nejdražších operací a ti lidé prostě umřou. Pokud si každý za ten aspirin zaplatíme pár korun, zbyde na ně a neumřou. A klidně to můžu být já nebo Ty. Takže já za sebe říkám, aspirin si zaplatím.... A k tomu dodávám, že mírné a chytré zpoplatnění je sociální, ne asociální.

Tom
Pokud je dodavatel starej indian sedici na profesorskym kresle a ty se ozves, tak ti to da u zkousek sezrat. Mnou zminovany priklad je z toho pajdaku napriklad ten, ze se ti vyucujici profesorka dvakrat po sobe na dvouhodinovku neomluvi a proste neprijde, ty cekas na prednasku jak idiot, protoze se ti pocita dochazka, za tyden ji potkas a je krasne opalena. Nikde se nedozvis, ze si odtahla do teplych krajin. A tak dal.. Za takove sluzby platit proste nejde.
Ja vim, ze jsme v Cesku, ale pujcka neni argument k ospravedlneni. Kdyz uvazis, ze chteji snad az 20 000,- za semestr, tak uz Bc. ma na krku dluh 120 000,-, pak jsou Mgr. a lekari... To proste nejde zadluzit mlade lidi na tolik let dopredu pujckama na studium, kdyz jsou v produktivnim veku a maji se starat spise o bydleni a rodinu. Predstav si, ze chces byt lekar. Studujes 6 let, to je 240 000,- + uroky. Vyjdes skolu a v lepsim pripade je ti 26 let, lekar bez atestace ma plat hodne mizernej. Atestace stoji dalsi penize, neudelas je behem jednoho nebo dvou let, ale trva to delsi dobu.

Ty lidi si pak rychle rozmyslej, jestli ty roky studia zuzitkujou v CR nebo radeji utecou do zahranici za lepsim platem a bez potreby atestaci.

O zdravotnictvi nemluvim, kdyby se nekradlo jak se krade, tak by se nelecilo jak se leci.

Tomas K (tkala)

#154 Příspěvek od Tomas K (tkala) » 20 led 2013 09:01

majkro píše:
Tomas K (tkala) píše:

Tom
Pokud je dodavatel starej indian sedici na profesorskym kresle a ty se ozves, tak ti to da u zkousek sezrat. Mnou zminovany priklad je z toho pajdaku napriklad ten, ze se ti vyucujici profesorka dvakrat po sobe na dvouhodinovku neomluvi a proste neprijde, ty cekas na prednasku jak idiot, protoze se ti pocita dochazka, za tyden ji potkas a je krasne opalena. Nikde se nedozvis, ze si odtahla do teplych krajin. A tak dal.. Za takove sluzby platit proste nejde.
Ja vim, ze jsme v Cesku, ale pujcka neni argument k ospravedlneni. Kdyz uvazis, ze chteji snad az 20 000,- za semestr, tak uz Bc. ma na krku dluh 120 000,-, pak jsou Mgr. a lekari... To proste nejde zadluzit mlade lidi na tolik let dopredu pujckama na studium, kdyz jsou v produktivnim veku a maji se starat spise o bydleni a rodinu.

O zdravotnictvi nemluvim, kdyby se nekradlo jak se krade, tak by se nelecilo jak se leci.
Sedícíího indiána a flákající se profesorku změní jen a pouze tlak od "odběratelů", neboli trh se vzděláním... A jsme zpátky u toho, co jsem psal. Kdyby za to studenti platili, tohle by si líbit prostě nenechali. A k té částce - poked vím, nikdy nikdo nemluvil u státních škol o 20.000 na semestr. Ale i kdyby, 120.000 rozdělených na splátky po dobu 10 let je 800 měsíčně. A to je částka, kterou si může dovolit zaplatit každý VŠ. On je, mimochodem, stejně zaplatí, protože ono to škoství zadarmo není, i když se to říká. Jen protože se to říká, stojí za prd. Co bys taky chtěl po něčem, co je zadarmo....

Tom

Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

#155 Příspěvek od Jenda » 20 led 2013 09:03

Puvodne jsem jen napsal ze volim Karla ale neda mi to nez zareagovat.Psat sem nesmysli a davat odkazy ze je Karel,,zidozednarskejnacek" s jedinym umyslem rozkrast tu nasi republiku asi to nejubozesji co jsem krom mladyho Klause v posledni dobe cetl. To je jako bych uveril tomu ze Zeman nas hned proda Lukoilu a Slouf nam to tu znarodni.
Jetli temhle zvastum nekteri z Vas podlehate, je to smutne.Chapu ze ty z Vas co tomu verite,oslovuji i vyse zminene odkazy a hnuti saska Landy s kohoutem.
Zjistete si jake ma prezident pravomoci,zapamatujte si co nam slibovali a spocitejte jim to at uz vyhraje kdokoliv priste :wink:
Honza
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

majkro

#156 Příspěvek od majkro » 20 led 2013 09:23

Tomas K (tkala) píše: Sedícíího indiána a flákající se profesorku změní jen a pouze tlak od "odběratelů", neboli trh se vzděláním... A jsme zpátky u toho, co jsem psal. Kdyby za to studenti platili, tohle by si líbit prostě nenechali. A k té částce - poked vím, nikdy nikdo nemluvil u státních škol o 20.000 na semestr. Ale i kdyby, 120.000 rozdělených na splátky po dobu 10 let je 800 měsíčně. A to je částka, kterou si může dovolit zaplatit každý VŠ. On je, mimochodem, stejně zaplatí, protože ono to škoství zadarmo není, i když se to říká. Jen protože se to říká, stojí za prd. Co bys taky chtěl po něčem, co je zadarmo....

Tom
A co tech 240 000,- s urokama? :) To musi byt uzasny pocit jid do zivota s dluhem. No ne a ted vazne, ja sel do zivota s dluhem skoro 2M, protoze jsem rozsekal kamosovi docela drahy auto, kdyz mi bylo 20 a ver mi, ze je to uzasnej pocit. Myslel jsem, ze to je tak na 10 a vice let. Splatil jsem to tehdy asi za 5 let, ale nezastavil jsem se ani na chvilku. Ona ti takova vec dost ubira na svobode uz z principu i kdyby slo o 800 mesicne.

Tomas K (tkala)

#157 Příspěvek od Tomas K (tkala) » 20 led 2013 10:07

majkro píše:
A co tech 240 000,- s urokama? :) To musi byt uzasny pocit jid do zivota s dluhem. No ne a ted vazne, ja sel do zivota s dluhem skoro 2M, protoze jsem rozsekal kamosovi docela drahy auto, kdyz mi bylo 20 a ver mi, ze je to uzasnej pocit. Myslel jsem, ze to je tak na 10 a vice let. Splatil jsem to tehdy asi za 5 let, ale nezastavil jsem se ani na chvilku. Ona ti takova vec dost ubira na svobode uz z principu i kdyby slo o 800 mesicne.

Sice nevím jakých 240.000, nicméně je to jedno. 1) to školné nemusí být vůbec tak vysoké, 2) nemusí být úročené. To všechno jde zařídit. Druhá možnost je chtít to "zadarmo" a nadávat, že je to šmejd. Bohužel neznám cestu jak "zadarmo" dostat kvalitu. To se mi ještě nikdy v životě nepodařilo.

Tom

masar
tel.: 773968639
auto: D2 Td5

#158 Příspěvek od masar » 20 led 2013 10:42

Tomas K (tkala) píše: Sice nevím jakých 240.000, nicméně je to jedno. 1) to školné nemusí být vůbec tak vysoké, 2) nemusí být úročené. To všechno jde zařídit. Druhá možnost je chtít to "zadarmo" a nadávat, že je to šmejd. Bohužel neznám cestu jak "zadarmo" dostat kvalitu. To se mi ještě nikdy v životě nepodařilo.

Tom
Nejspíš ty co zmiňoval majkro u lékařů co studují 6 let (12 semestrů x 20tis.).

Jinak co se týče částky "až" 20tis. za semestr, nám na ČVUT tvrdili, že pokud nedoděláme školu během 4 let hrazených státem (na bc.), tak každý další semestr nás bude stát bezmála 30tis.. Souhlasím s majkrem, že vzdělání by mělo být dostupné i pro ty finančně slabší, ale na druhou stranu když vidím kolik lidí jde na vysokou se jen na půl roku zašít, např. letos nastoupilo v Děčíně 120 prváků a teď před zkouškovým jich chodí reálně asi 40 (nás loni nastupovalo 30 a teď je nás 20), tak by bylo asi fajn zavést zápisné o kterém se i mluvilo a myslím, že by stačilo i jen u příjmaček, aby odradilo tu velkou skupinu "vychcánků".
Land Rover Discovery 2 Td5

ATOL
tel.: 777 832 708

#159 Příspěvek od ATOL » 20 led 2013 10:47

a k otázce zadlužování mladých lidí je taky potřeba si uvědomit další navazující věc.....
když skončí školu, kolik jich najde práci????.....někdo ano, někdo ne....a ti kteří práci nenajdou a nebudou moci splácet dluh, tak se dostanou do ruk soudu a exekutorů a jejich dluh se navýší a mají vystaráno.....
JEEP Wrangler Rubicon, JEEP Grand Cherokee, Polaris RZR 900 XP, Polaris Sportsman 850 XP,

Tomas K (tkala)

#160 Příspěvek od Tomas K (tkala) » 20 led 2013 10:59

ATOL píše:a k otázce zadlužování mladých lidí je taky potřeba si uvědomit další navazující věc.....
když skončí školu, kolik jich najde práci????.....někdo ano, někdo ne....a ti kteří práci nenajdou a nebudou moci splácet dluh, tak se dostanou do ruk soudu a exekutorů a jejich dluh se navýší a mají vystaráno.....

I to se dá řešit. Například odložením splátek pokud jsou evidovaní na úřadu práce.

Nicméně podle mě není cílem platit. Cílem je, jak dosáhnout toho, aby bylo školství kvalitní, nezneužívané a dostupné všem, kdo o to mají opravdu zájem a nechtějí se jen zašívat. PROSTŔEDKEM jak toho dosáhnout je podle mně to placení. A musí být nastaveno tak, že bude dostupné všem i za cenu toho, že se pak budou muset ještě uskromnit (ono by jim to vzdělání mělo na tu splátku hravě vydělat - jestli ne, studovali špatný obor) a nebo je to nesložilo, pokud bez vlastní viny nejsou hned zaměstnaní (pokud nejsou dlouhodobě, opět studovali špatný obor nebo mají nároky, které jsou nereálné). Já jinou cestu nezmám, pokud ji znáte vy (částečné řešení je to zápisné, ale jaký je rozdíl mezi školným a zápisným?), rád o ní budu přemýšlet.

Já prostě pořád nevěřím tomu, že je v životě něco zadarmo. :-)

Tom

Zamčeno