Pohled trošku z druhé strany - momentálně máme D2 se stanem nahoře a vyhovuje komfortem cestování, až na jednu drobnost - strašně dlouho trvá všechno rozbalit a potom sbalit, protože ve 4 lidech je auto úplně plné. A to ještě když neprší. Proto Def 130. Def 110 by mi až tak nepomohl. A jinak je to jak píše Cyril - v Albánii jsem za 20Euro za noc a snídani pro dva dospělé a dvě děti stan doopravdy nestavěl. Na druhou stranu, občas to k jakémukoliv hotelu bylo tak půl dne cesty, a tom to je.
A proč 130 wagon - protože auto v základu mě vyšlo asi na polovinu toho, co bych dal za Def 110 s nějakýma úpravama, u kterýho bych stejně řešil, že je rezavej rám a bulkhead. Já jsem to původně vůbec nechtěl stavět, ale 130 za velice dobré peníze se prostě objevila.
A na druhou stranu, za ty 4 týdny, co to stojí u kamaráda v servisu, a on na to nemá čas, tak říkal, že se to 10 lidí ptalo, za kolik je to na prodej. A někteří nabízeli i velmi zajímavou částku. A já neprodám, zatím.
A proč 130 wagon - protože to tady v ČR zatím není, a proč dělat něco, co má každej.
A jestli zvedací střecha - to se uvidí, je to i o penězích.
A proč ne karavan - protože se s tím na fůru míst prostě nedostanu a je to hodně limitující. Stejně tak klasické obytné auto postavené na bázi nějaké dodávky. A doopravdy nepotřebuju uvnitř záchod, sprchu nebo kuchyňskou linku. Úplně mi bude stačit, když budu schopen na spaní zastavit, zvednout stan a uvnitř srovnat druhé spaní.
Momentálně musím v D2 vyskládat celou horní polovinu kufru ven, dvě dětské sedačky přesunout na přední sedadla, stejně tak ledničku, a potom teprve mohu roztáhnout vnitřní spaní. A polovina věcí musí přes noc zůstat venku. Ve dvou lidech bych nic takového neřešil a D2 by byla skoro ideální.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo