Koupil jsem Defender 300Tdi - seriál na pokračování

D, TD, TDI, TD5
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

Re: Koupil jsem Defender 300Tdi - seriál otázek

#161 Příspěvek od Jenda » 18 čer 2012 08:24

Cyrdo, mas to pekny a postup byl rychlej :yes Tak at ti cest klapne.
Jen k tomu atesu pod sedacku, to bych asi nedelal. Za prve do toho kasliku tece a za druhe ,nedavno jsem resil s kamosema atesa co nebyli dobre udelany a z duvodu zabudovani do maleho prostoru se prehrivali :wink: Jen to zvaz. Ale ta voda je asi horsi.
Zdar, Honza
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

#162 Příspěvek od cyril » 18 čer 2012 09:08

Jenda píše:Cyrdo, mas to pekny a postup byl rychlej :yes Tak at ti cest klapne.
Jen k tomu atesu pod sedacku, to bych asi nedelal. Za prve do toho kasliku tece a za druhe ,nedavno jsem resil s kamosema atesa co nebyli dobre udelany a z duvodu zabudovani do maleho prostoru se prehrivali :wink: Jen to zvaz. Ale ta voda je asi horsi.
Zdar, Honza
Díky Honzíku.. :hand Ještě ho tam nemám, jen mi tam k tomu vedly přívody. Tak bych to rád využil alespoň na tuhle cestu. Zatím se mi do hluboký vody moc nechce...uvidím jak na severu. Nástavec na Cubybox už mám doma, ale nestíhám ho namontit abych do něj dal topení...dnes odděláváme servopumpu. Při rejdu to pod přírubou čerpadla vystříkne jak z aorty.... :shock: Takže buď těsnění, nebo něco jiného....uvidíme jak to rozděláme :head Když byl díky krytům řízení umožněn jen malý rejd, tak se nic nedělo...jak jsme je upravili, aby se dalo zatáčet až na dorazy, začlo to téct. Tak nevím, co bylo lepší... :Ja blb:

IvanM
tel.: 603158801
auto: DEF110
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od IvanM » 18 čer 2012 09:26

cyril píše:Vody bylo fakt zoufale málo...ale je čistá! Chvilku jsme si s dětmi hráli na mělčině...pozorovali pod šutry raky a pulce...
Na výšku mám včetně motokufrů 248cm. Takže si u mostů dávám bacha. Jinak defík je bez klimy fakt běs. U dědka mi to vůbec nevadí...to není auto na běžný ježdění...ale tady se mi děcka i přes fólie na oknech doslova pečou. A to mám bílou střechu, pootevřený střešní okno a větráky. Ale na druhou stranu je to skvělý auto a mám ho rád....takže investice do klimy a automatu mi vůbec nevadí.
Teď se teda ještě budu muset před odjezdem poprat s porouchaným servem....možná je jenom ruplá nebo volná hadice. Každopádně to dost teče.
Edit: P.S: No to je nápad Matoo! :yes Hned jak to vymyslíš, jdeme do toho!
Pokud máš vzadu děti, tak si otevři větráky a zadní okna. Když otevřeš střešní okno, tak jde vzduch větrákama dovnitř a střešnim ven a chladí jen řidiče a spolujezdce. Jo a vypni ventilátor, ten v létě funguje jak topení.
I.

cyril

#164 Příspěvek od cyril » 18 čer 2012 09:38

IvanM píše:
cyril píše:Vody bylo fakt zoufale málo...ale je čistá! Chvilku jsme si s dětmi hráli na mělčině...pozorovali pod šutry raky a pulce...
Na výšku mám včetně motokufrů 248cm. Takže si u mostů dávám bacha. Jinak defík je bez klimy fakt běs. U dědka mi to vůbec nevadí...to není auto na běžný ježdění...ale tady se mi děcka i přes fólie na oknech doslova pečou. A to mám bílou střechu, pootevřený střešní okno a větráky. Ale na druhou stranu je to skvělý auto a mám ho rád....takže investice do klimy a automatu mi vůbec nevadí.
Teď se teda ještě budu muset před odjezdem poprat s porouchaným servem....možná je jenom ruplá nebo volná hadice. Každopádně to dost teče.
Edit: P.S: No to je nápad Matoo! :yes Hned jak to vymyslíš, jdeme do toho!
Pokud máš vzadu děti, tak si otevři větráky a zadní okna. Když otevřeš střešní okno, tak jde vzduch větrákama dovnitř a střešnim ven a chladí jen řidiče a spolujezdce. Jo a vypni ventilátor, ten v létě funguje jak topení.
I.
Díky Ivane...to jsem zkoušel. Je to tak určitě lepší...ale tuto sobotu jsem tmelem na okna zalepil komplet celý zadní okna, protože tak strašně na nerovnostech kvíkala, že už nepomohlo ani vypodložení papírem, gumou a špalíky. Skoro mi jeblo... :Ja blb: Ale na cestě na sever toho tepla tolik nebude a na výlet někam na jih zatím napomyšlím...no a do Namíbie jedu na motorce.... :mrgreen:

cyril

#165 Příspěvek od cyril » 19 čer 2012 15:23

Včera jsem jej mailem objednal, dnes poštou dorazilo. Těsnění na čerpadlo servořízení. Viz http://www.roverclub.cz/bb3/viewtopic.php?f=41&t=5792" onclick="window.open(this.href);return false;. Ještě mi do zásoby půjčil jedno čerpadlo Pešlík, tak by to snad mohlo klapnout. Pár dodělávek, jako uvolněný zrcátko - potřeba oddělat pant, aby se daly dotáhnout šrouby - matky pantu spadnou do dveří...otevřít tapec dveří a zrevidovat rezatej rám, dát nový igelity proti průvanu, vyčistit chladič vzduchu a td. a td....ještě to Ateso a snad už bude vše ve stavu, aby auto dojelo alespoň na trajekt.... :mrgreen:
Přílohy
IMGP0025.JPG
IMGP0030.JPG
IMGP0021.JPG
IMGP0002.JPG
IMGP0013.JPG

cyril

#166 Příspěvek od cyril » 28 čer 2012 22:03

Prozatím hotovo....Víc už do odjezdu nestíháme. Ateso jede, ARB zamyká, stan stanuje a na světla jsem si dal lehoučké kryty z dědka. Ne že bych je potřeboval, ale líbí se mi to.... :Pohoda:
Přílohy
DSCN4665m.jpg
DSCN4663m.jpg
DSCN4661.JPG
DSCN4661.JPG (75.9 KiB) Zobrazeno 6504 x
DSCN4660.JPG
DSCN4670m.jpg

IvanM
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od IvanM » 29 čer 2012 09:57

Vim, že jsi z motorky zvyklej na cokoliv, ale do stanu si dej ještě matraci...práce na kolenou se tím výrazně usnadní :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I.

IvanM
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od IvanM » 29 čer 2012 09:58

Kdy vlastně jedete?
I.

lukes
auto: defender 110 300tdi

#169 Příspěvek od lukes » 08 črc 2012 09:30

matooo píše:cyrile neboj jeste vymyslim jak schovat klmu v defikovi do stavajicich pruduch protoze tu origo plastovou a hnusnou sracku co ti to fouka na kolena tam nechci ani videt :Ale fuuj:
A udelame si s Tristovek lednice :muscle :muscle
A co toto? Podle vyšky by se to mělo i pod zahrádku vejít.....
http://www.dalix.cz/eshop/879-stresni-n ... notka.html
Nebo toto? Už je to sice vyšší ale zase cenově přijatelnější
http://www.dalix.cz/eshop/976-nezavisla ... notka.html
...take it easy....

matooo
tel.: 775555656
auto: puma

#170 Příspěvek od matooo » 08 črc 2012 11:36

tiez som premyslal ale vyparnik by som dal na kapotu. Aj pri stavajucej klime do defika ho tam musim mat bo v predu pred chladicom uz nebude miesto. na streche nechcem ziadne nezmysly :mrgreen:

cyril

#171 Příspěvek od cyril » 20 srp 2012 23:26

Tak se po nějaké době opět vracím do "svého" vlákna. Z Islandu jsme už nějaký ten týden zpátky a pokud by to někoho zajímalo, postupně smolím článek z poznámek, který jsem si průběžně psal. Cesta trajektem tam a zpět trvá celkem 4 dny a 4 noci. :bandit. Takže času na psaní hlavně tam, bylo dost. http://www.cyrilmoto.com/cestovani/cest ... -na-defiku" onclick="window.open(this.href);return false;
Defík vydržel, jen se mi v tamním terénu uvolnily polybushe (což jsem zjistil až doma) a při zpáteční cestě, někde kolem Litomyšle se začal ozývat kříž zadního kardanu. Dojel jsem ale bez nutnosti opravy po cestě a originál gumové silentbloky i kříže kardanu jsme měnili až doma na dílně. Jinak je to úplně skvělý auto a jsem rád, že i přes moji počáteční nechuť mít ve stáji i Defender, jsem po téhle odolné třístovce sáhl.
Jediný, co mi ale na tomhle věrném druhovi stále více chybí, je klimatizace. V prašném islandském prostředí se s otevřenými větráky prostě jezdit nedá, protože je okamžitě celý auto jako prase. Plný lávového písku, který se dostane i do beden s oblečením, do elektroniky, k jídlu a podobně. Takže to bude asi další bod úprav. Jinak jsem se vrátil s komplexem malých kol... :D . To, co tam jezdí je prostě maso!!
Podělal se mi tam jen měnič na 230V a Garmin ZUMO 550. Garmin 276C v pohodě vydržel.
Přílohy
aaa 18.jpg
aaa 11.jpg
aaa 14.jpg
ABCC (2).JPG

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupil jsem Defender 300Tdi - seriál na pokračování

#172 Příspěvek od Miloš II » 21 srp 2012 12:14

cyril píše: Defík vydržel, jen se mi v tamním terénu uvolnily polybushe (což jsem zjistil až doma) a při zpáteční cestě, někde kolem Litomyšle se začal ozývat kříž zadního kardanu. Dojel jsem ale bez nutnosti opravy po cestě a originál gumové silentbloky
Jediný, co mi ale na tomhle věrném druhovi stále více chybí, je klimatizace. V prašném islandském prostředí se s otevřenými větráky prostě jezdit nedá, protože je okamžitě celý auto jako prase. Plný lávového písku, který se dostane i do beden s oblečením, do elektroniky, k jídlu a podobně. Takže to bude asi další bod úprav.
Podělal se mi tam jen měnič na 230V a Garmin ZUMO 550. Garmin 276C v pohodě vydržel.
Poruchy stejný...Dvojkříž, polybushe.....co se týče beden tak zatím všude obstály tyhle http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40 ... Categories" onclick="window.open(this.href);return false; a Garmin 276C ten funguje dodnes ještě na původní baterii jinak pár jich ještě mají tu http://www.ebay.co.uk/itm/Garmin-GPSMAP ... 46068b3136" onclick="window.open(this.href);return false; MIloš II
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

Rover
tel.: 736173373

#173 Příspěvek od Rover » 24 srp 2012 14:12

Cyrile prosím jak se projevovalo "jen se mi v tamním terénu uvolnily polybushe"??? Nějaké křupání, lupání v zatáčkách, "plavání" nebo tak něco?
Country boy...

cyril

#174 Příspěvek od cyril » 24 srp 2012 15:16

Rover píše:Cyrile prosím jak se projevovalo "jen se mi v tamním terénu uvolnily polybushe"??? Nějaké křupání, lupání v zatáčkách, "plavání" nebo tak něco?
Jasně...přesně jak píšeš. Křupání při změně náklonu, jako kdyby se to mělo celý rozpadnout. Plavání žádný. Přesný řízení jako kdyby nic, pouze křupykřup.... :hmm:

Rover
tel.: 736173373

#175 Příspěvek od Rover » 24 srp 2012 15:44

Aha tak už začínám tušit odkud vítr fouká - u mé devadesátky asi po roce a půl od výměny starých gumových "bushů" za polybushe za začalo ozývat křupání - lupání v prudčích zatáčkách..., nemůžu zaboha přijít na to odkud to jde, už jsem pod tím snad desetkrát ležel a všechno poutahoval a furt stejné... To jsou ty polybushe fakt na na nic? Jsou lepší klasické gumové? (Tohle mně říkal Eliott a mně se to tehdy nezdálo). Polybushe tam mám žluté Britpart...
Country boy...

cyril

#176 Příspěvek od cyril » 24 srp 2012 15:48

Rover píše:Aha tak už začínám tušit odkud vítr fouká - u mé devadesátky asi po roce a půl od výměny starých gumových "bushů" za polybushe za začalo ozývat křupání - lupání v prudčích zatáčkách..., nemůžu zaboha přijít na to odkud to jde, už jsem pod tím snad desetkrát ležel a všechno poutahoval a furt stejné... To jsou ty polybushe fakt na na nic? Jsou lepší klasické gumové? (Tohle mně říkal Eliott a mně se to tehdy nezdálo). Polybushe tam mám žluté Britpart...
Ja měl taky žluté. Sám to asi nepoznáš. My na to přišli až když jeden vlezl pod auto do jámy a dva mu s ním kymáceli ze strany na stranu. Potom to bylo evidentní. Polybush má výhodu, že si jej přehodíš díky tomu, že je dvoudílnej třeba sám na poli. Gumovej originál musíš lisovat a to na louce nezmákneš. Před montáží nových gum pořádně vysmirkuj uložení. Je po polybuších plný rzi.

eliott
tel.: +420608021838
auto: několik
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od eliott » 25 srp 2012 09:42

Jo, jenže ten originál tam vydrží 100 000 km
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

cyril

#178 Příspěvek od cyril » 27 zář 2012 16:54

Tak jsem zpátky z Albošky a práce na Defíku mohou pokračovat. Kluci dnes montují sedačky z D1. Kdyby to někoho zajímalo, je pro tuto výměnu potřeba udělat pomocný rám pro upevnění na boudu. Trochu jsme museli změnit sklon sedáku, protože základna je na D1 v rovině a u Defa mírně dozadu. Vyřešeno jinou montážní výškou rámu, který je samozřejmě potřeba udělat odklápěcí na pantech, protože jinak se nedostanete vlevo k baterce a v mém případě vpravo k Atesu a ARB kompresoru. Ještě je potřeba předělat držáky pásů, aby se o ně díky menšímu prostoru nedřela kůže sedáků. Pohodlí však za tuto mírnou investici stojí. Pohoda neskutečná!!! :mrgreen:
P.S. Rám ještě před povrchovou úpravou.... :Pohoda:
Přílohy
DSCN7654m.jpg
DSCN7651m.jpg
DSCN7655m.jpg
DSCN7656m.jpg
DSCN7661m.jpg

Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

#179 Příspěvek od Jenda » 27 zář 2012 20:54

Ja ti jenom dam tip ohledne toho prachu v kabine. Ja mam nakoupeny uhlikove filtry v metrazi a ty si tam davam na takove perka z dratu aby mi neuleteli. Ten filtr maj treba bauhasu u degistoru,neb to je filtr do kuchyne. Mam dojem ze mi tam jde i min smradu zvenku ale to je asi jen pocit. Bordel a prach to chyta dobre,mam to tak uz 3roky :wink:
Tohle je obrazek jen pro inspiraci - http://www.zbozi.cz/vyrobek/candy-act-5-uhlikovy-filtr/" onclick="window.open(this.href);return false;

H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

cyril

#180 Příspěvek od cyril » 29 říj 2012 13:46

Tak jsem zjistil, že mi trochu rosí příruba co drží celou vodní pumpu. No a protože mi nikdo nebyl schopen říct, kolik kilometrů má natočený rozvodový řemen a kladky, pustili jsme se do toho najednou. Při té příležitosti natáhneme novou-silnější elektriku k navijáku a přehodím fólie v oknech. Ty jsem lepil hned po koupení auta na podzim v -3°C a tudíž se odlepují. Také jsem zjistil, že mám vypadlou jednu hadičku z el.pneumatického ventilu, tak bádám, kam má která přijít. Na chodu motoru jsem to vážně nepoznal, takže jsem zvědav, co to udělá až ji tam zapojím. Máte někdo recept kam která hadička patří? Jsou tu jen dvě a trubičky z ventilu 3! :shock:
Dále bych potřeboval nové těsnění pod přírubu viz foto. Nevíte kde objednat? Na známých e-shopech jsem to nikde nenašel.
Díky Cyril.
Přílohy
DSCN8190m.jpg
DSCN8160.JPG
DSCN8160.JPG (41.58 KiB) Zobrazeno 5667 x
DSCN8171m.jpg
DSCN8169m.jpg
DSCN8195m.jpg
Naposledy upravil(a) cyril dne 29 říj 2012 13:57, celkem upraveno 3 x.

Odpovědět