Příspěvek
od MadTom » 09 úno 2011 18:47
Zkuková signalizace zařazené mezinápravové uzávěrky? Mě to nic takového nedělá. Akorát se to chová tak, že občas se musí nějakej kousek popojet, aby uzávěrka zaskočila nebo naopak vyskočila. Jde o to, aby se ty kolečka v diferenciálu srovnaly do správné polohy. Taky jsem si nejdřív myslel, že mi to nefunguje, ale Land Jirka na telefonu nezklamal a poradil.
Pokud ta uzávěrka správně zaskočí, tak se mi rozsvítí na palubovce červenej symbol - vypadá to jako velké H otočené vodorovně s přeskrtnutým kroužkem uprostřed.
Ty vypnutí - respektive omezení funkce ABS + TC + HDC mi funguje tak, že pokud nechám tuto uzávěrku zařazenou, zdechnu motor, znovu nastartuji, tak te kontrolky těchto třech systémů na palubovce rozsvítí a oznámí mi, že fungovat prostě nebudou.
Takže vyřadit uzávěrku (případně pro to popojet), zdechnout motor, znovu nastartovat, zařadit uzávěrku (pokud je potřeba, případně pro to popojet) a jede se dál - pěkná pakárna.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo