TD5 EGR ventil
Moderátor: Miky_CZ
- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Re: TD5 EGR ventil
Ale vedle faceliftovýho tak akorát občas parkuju. Já mám rok 99. 

Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
v 10P by to vobec nemalo byt:-)
odfot to, co chces vyhodit nech nahodou nevyhodis nieco ine;-)
odfot to, co chces vyhodit nech nahodou nevyhodis nieco ine;-)
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Visby - správně napsané. Mě napadlo, že si to popletl s chadičem nafty - o tom je známo, že z něj občas voda teče.
A ještě jeden nápad - podívat se, jestli je to auto Euro2 nebo Euro3. Ono totiž je možné, že ho někdo na Euro3 upravil - v Německu jsem zahlédl nabídky na tuto úpravu - kvůli jejich emisním známkám a omezení vjezdu do měst.
A ještě jeden nápad - podívat se, jestli je to auto Euro2 nebo Euro3. Ono totiž je možné, že ho někdo na Euro3 upravil - v Německu jsem zahlédl nabídky na tuto úpravu - kvůli jejich emisním známkám a omezení vjezdu do měst.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- visby
- Kontaktovat uživatele:
ako som spominal, na euro3 ti chladic nepomoze (jednak preto ze dodrzanie normy najviac riesi zvysenie vstrekovacieho tlaku).MadTom píše:A ještě jeden nápad - podívat se, jestli je to auto Euro2 nebo Euro3. Ono totiž je možné, že ho někdo na Euro3 upravil - v Německu jsem zahlédl nabídky na tuto úpravu - kvůli jejich emisním známkám a omezení vjezdu do měst.
inak zvysovanie euro noriem (3->4, 2->3) sa robi vacsinou filtrami, velmi casto to riesia kemperi nad 3.5t. je to drahe jak hovado, kedze ide vacsinou o aktivne filtre, ktore sa same vedia regenerovat a podobne
- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď nevím. Zjistím, napíšu.MadTom píše:Visby - správně napsané. Mě napadlo, že si to popletl s chadičem nafty - o tom je známo, že z něj občas voda teče.
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
hlavny rozdiel je myslim ze EGR znizuje emisie NOx, ktore sa u dieslov na emisnej nemeraju, myslim ze jedine co sa tam meria su sadze - po cesky "kouřivost".Acon píše:
Na STK sa nemerajú emisie v rozsahu práce EGR. Myslím, že dokonca na to ani neexistuje nejaká všeobecne platná a používaná metodika. EGR pracuje na voľnobehu a v nízkom až strednom zaťažení. Na EK sa emisie merajú v oblasti otáčok max. výkonu motora. Takže ani vyhodený EGR a už vôbec nie nejaký diel výfuku, na to nemá vplyv.
Chtěl bych se zeptat, zda někdo neví, jak zaslepit EGR ventil u nového defa 2.4 puma a zdali na to existuje nějaký přípravek?
http://www.glasika.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- tel.: 737103456
- auto: DII td5
Mam takovou otázku. Sundal jsem egr ventil na svéDiscovery TD5 Euro 3. Dal jsem místo něj nerezovou přírubu ale nepodařilo se mi povolit šroub na svodech,tak jsem plyny zaslepil až za chladičem spalin. Je to možné takhle udělat nebo to prostě musí celé ven?
- visby
- Kontaktovat uživatele:
nevidim dovod preco by to tak neslo...
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Mám to taky tak.daca.svijany píše:Mam takovou otázku. Sundal jsem egr ventil na svéDiscovery TD5 Euro 3. Dal jsem místo něj nerezovou přírubu ale nepodařilo se mi povolit šroub na svodech,tak jsem plyny zaslepil až za chladičem spalin. Je to možné takhle udělat nebo to prostě musí celé ven?
Zdravím pánové.Měl bych dotaz.Nemáte někdo výkres čí rozměry náhrady EGR ventilu a záslepky? Hledal jsem a zatím nenašel. 

- peppino
- tel.: 606486252
- auto: LR DII Td5
Nedávno jsem řešil to samé.Pak jsem to celý vymontoval,obkreslil a za dvě hoďky nato motor vrčel.
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!
Ovsem resit to ted bez garaze v takove kose by byla skoro vrazda
ale az bude prilezitost nezbyde mi nic jinyho nez to tak udelat
Prijde mi zbytecnost davat nejaky penize kdyz si muzu sam vypomoct.

- peppino
- tel.: 606486252
- auto: LR DII Td5
Pravda,já to dělal když bylo ještě teplo.Ale dneska byly na pořadu dne žhavičky.Taky žádná slast,ale šlo to rychle.
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!
Ja zhavice delal vcera
A na zaver sem zjistil ze nezhavil ani jeden 

-
- tel.: 0918334337
- auto: DiscoveryII
Ako vyzera chladič vyfukovych plynov na td5?? Pomohlo by foto. Chcem zaslepiť EGR.Mam facelift ale jeden z prvych kusov a neviem či je tam alebo nie.Prečital som o tom ,len mi nie je jasné ako to odpojiť s tym chladičom. Dôvod prečo to chcem dať preč je ,že pri nižšich otačkach(1500cca)to ide ťažsie rozbehnuť(idem z2st na 3st okolo3000 ot do kopca a nie a nie to rozbehnuť ).Neviem či je to normal alebo je tam niečo zle.Nesedel som ešte v druhej Disce ,tak neviem to porovnať.Nekameňujte ma som začiatočnik.
Narazil jsem na tuhle sadu se třema záslepkama nevyděl ji někdo někde unás na prodej ?
http://www.themanforlandrovers.com/td5- ... 3-1022.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Líbí se mě i to osazení mělo by to bejt pro motory s Euro 3.Co jsem zatím našel je jen s jednou záslepkou.
http://www.themanforlandrovers.com/td5- ... 3-1022.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Líbí se mě i to osazení mělo by to bejt pro motory s Euro 3.Co jsem zatím našel je jen s jednou záslepkou.
... a v pohode staci. Zaslepis za EGR coolerom.MarekS píše:Co jsem zatím našel je jen s jednou záslepkou.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
Ak vyradis aj ten chladic spalin tak sa potom horsie zohrieva v zime motor, preto je lepsia len ta jedna zaslepka.
LR DEFENDER 110 SW
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Je to uplně jedno jestli ho jen zaslepí nebo vyřadí úplně.I když tam dá záslepku tak tam není průtok spalin takže stejně nemá tu vodu co ořívat.komin píše:Ak vyradis aj ten chladic spalin tak sa potom horsie zohrieva v zime motor, preto je lepsia len ta jedna zaslepka.
Jinak já ho vyhodil úplně a nepozoroju že by se to hůř ohřívalo.