lopatka je dobrá..auto je velký(nebo já).zbynek píše:takovou pidi lopatku,
já vozím pořádnou lavinovou skládací lopatu. posledně jsem se trochu předváděl a dopadlo to podobně.

Moderátor: Miky_CZ
lopatka je dobrá..auto je velký(nebo já).zbynek píše:takovou pidi lopatku,
já vozím pořádnou lavinovou skládací lopatu. posledně jsem se trochu předváděl a dopadlo to podobně.
Colonel píše:Tak udelame Fugasovi reklamu, tady je ta Zbynkova lopata
http://hudy.cz/vybaveni/lezecky-materia ... ,lynx.html
jo ale hazej auto kdyz si na zaveji snehu malou polni lopatkou to se taky z tama muzes dostat az rano, jeste kdyz je to treba prasan1960SeriesII píše:Podle doporuceni pro preziti v prirode ma byt lopatka mala, tj. polni lopatka je idealni velikost. Velka lopata je sice ucinna, ale clovek se pri hazeni snadno vycerpa, tj. pokud muzete, s velkou lopatou radeji zapadnete hned za chalupou
zbynek píše:Ano, ano nejlepší lopata je ta, která se nemusí použít.
Jinak já používám tento model české výroby. Nic neslibuji, ale myslím že bych byl schopen i pár lopat zajistit, snad i za slušný peníz, musím zjistit a dám vědět. Fugas jistě promine, páč zákazníků má dost z jiné oblasti. Normálně jí v pohodě vozím v zadním kaslíku.
No tak to můžeš být naprosot v klidu, tyhle lopaty nezlomíš, věř že ten dural není, žádné hliníkové máslo. Tyto lopaty se používají na vyhrabávání lidí z laviny, nebo dělaání záhrabů. Tady si nikdo nelajsne udělat to sračkoidní. Rozhodně se nejedná o lopaty z Tesca za 150 Kč. No nic, myslím že jsme trochu odklonili od původního vlákna.Honzan píše:souhlas, proto vozim normalni lopatu s kratsi tyckou a zatim nejlepsi reseni. U tech skladacich a modernich picicovin mam strach, ze se nekde ve spoji zlomi....
uz mi z toho uceni jebalo tak sem se potreboval odreagovat:-Dzbynek píše:Hahaha s mojí skvělou, praktickou, skládací lopatou jseš za 10 min venku![]()