D2 - brzdy na zadnej naprave slabo brzdia ?!?
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: D2 - brzdy na zadnej naprave slabo brzdia ?!?
Hm, a co vzít auto na válce - shodit kardan a hned se uvidí jestli to brzdí. Pro test by mělo stačit odšroubovat ho ze zkoušené nápravy upevnit, aby nespadl na zem.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- tel.: +421 905 712 951
- auto: D3 2007 + D4 2012
Normalne? No, keby to nebolo v takej miere ako to je, tak by som to bral, ale uz som co to kade-tade nacuval v terene a tot asi nie je normalne. Ale vidis, to s tym CDL ma celkom logiku, a mohlo by to zadne kolesa pribrzdit, i ked ja pri zjazdoch (ci uz predkom alebo zadkom) uprednostnujem mat medzinapravu otvorenu kvoli lepsej ovladatelnosti. Dalsia vec je, ze to riesi aj HDC, krore funguje aj na spiatocku, no su to vsetko len ofajce, ako napravit brzdy, ktore brzdia cudne.Acon píše:Ivan, to je normálne. Žiadne auto na zadok nebrzdí. Myslím, že ten problém s cúvaním zo stúpania by mala vyriešiť zaradená medzináprava. Predné kolesá budú cez CD zároveň pribrzďovať zadné.
To mam prave v plane, som velmi zvedavy co zistim, ale kedze to v mojom aute par ludi uz skusilo, tak myslim, ze to normalne nie je, to bol nazor aj ich. Skratka, ak cuvas dole kopcom a rozhodnes sa uplne zastavit auto (mysli sa na pevom povrchu), tak stupis na brzdu a auto stoji. Moje zacne tahat predne (cize horne odlahcene) zablokovane kolesa za sebou a zadne sa odvaluju akoby sa nechumelilo.DanoDEF píše:... neostava nic ine ako poziadat majitelov DII o zrovnavaci test. Ja by som to aj testol ale mam Defika a skoro furt som v aute sam.jezbera ivan píše:Aby som obcerstvil tuto temu.
Naposledy upravil(a) jezbera ivan dne 15 úno 2011 19:55, celkem upraveno 1 x.
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
-
To ma tiez napadlo a urobim to hned vo stvrtok!MadTom píše:Hm, a co vzít auto na válce - shodit kardan a hned se uvidí jestli to brzdí. Pro test by mělo stačit odšroubovat ho ze zkoušené nápravy upevnit, aby nespadl na zem.
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
... kardan nemusis davat dole staci zaradit neutral ne red prevodovke. Teda dufam, ze na disko mate taku polohu.
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
-
Jasne, mame, ved je to furt len LT230, i ked asi kardam pojde dole z dovodu prerabky na mazatelne krize.DanoDEF píše:... kardan nemusis davat dole staci zaradit neutral ne red prevodovke. Teda dufam, ze na disko mate taku polohu.
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
ak by si to pripomenul skor mohli sme na zraze u Patrika overit na viacerych autach. Tu najdes aj taku polohu a v pohode auto stalo aj pri cuvani http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... &start=600" onclick="window.open(this.href);return false; a daval som to viackrat.
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
No mne to funguje úplne rovnako.jezbera ivan píše:... Moje zacne tahat predne (cize horne odlahcene) zablokovane kolesa za sebou a zadne sa odvaluju akoby sa nechumelilo.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
-
Acon píše:No mne to funguje úplne rovnako.

Nic, idem skumat dalej.
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
Chlapi pridám sa aj ja k vašej skupine zvláštne fungujúcich "polonebrzd". Robí mi to to isté ako vám. Na umelom kopci som si to trošku všímal a väčšina DII sa správala rovnako. Pri rýchlom zjazde na brzdách to podla mňa najviac nepríjemne rozhadzovalo do strán DII-jky.
Naposledy upravil(a) LubosBA dne 15 úno 2011 20:50, celkem upraveno 1 x.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
To rozhazování D2 bych přípsal spíš většinou chybějící nebo nezařazené uzávěrce mezinápravového diferenciálu.
A k tomu zkoušení při srazu u Patrika - živě jsem si přadstavil - první auto couvá se svahu dolů a skončí na silnici nebo na kolejích, následně vedle něj druhé a porotm třetí. A pak toho necháme a uznáme, že to na zpátečku doopravdy nebrzdí.
A k tomu zkoušení při srazu u Patrika - živě jsem si přadstavil - první auto couvá se svahu dolů a skončí na silnici nebo na kolejích, následně vedle něj druhé a porotm třetí. A pak toho necháme a uznáme, že to na zpátečku doopravdy nebrzdí.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
... ale bol by to dokaz nie dohady. Lenze Ivan tam nebol.MadTom píše:...A pak toho necháme a uznáme, že to na zpátečku doopravdy nebrzdí.

Nie tak. Priebeh bol takýto. Všetko uzavreté /aspoň si myslím podla počtu pokusov na zdolanie /, plný kotol hore, tesne pred koncom šmýkajú kolá na celkom slušnom lade / pneu neriešme nie je to podstatné /. Potom brzda predne kolá stoja, zadné sa pomaličky odvalujú a držia si stopu, ktorá žial nie je zhodná s prednou a auto zadok odchádza do strany. Predok ho rýchlo dobieha a auto sa dostáva do bočného šmyku s nepríjemným až nebezpečným bočným náklonom. Pri tom čo to spravilo s Roloedom som ho videl minimálne na boku. Je to nepríjemné vec.
... ale k tomu pri tychto podmienkach dojde aj keby vsetky kolesa stali teda smykali sa dolu.LubosBA píše:Je to nepríjemné vec.
Asi áno ale DI scúvavali akosi klubnejšie
-
Chlapi, kua, mocete hrusky s jablkami. Na kopci na zraze, co tu spominate sa smykalo ako svina, nie?!? Ja hovorim o kopci na ktorom sa nesmyka, pevny povrch, napr. sucha trava. Idem dopredu, zabrzdim kedy ma napadne, auto stoji okamzite. Idem to ite ale dozadu (cuvam) a moju D2ku nie som schopny zastavit, vali sa mi tym istym kopcom dolu s loknutymi prednymi a odvalujucimi sa zadnymi kolesami. Podla mna, nie je normalne, ze v tychto podmienkach auto neviem zastavit ked cuvam, a naopak, ked idem dopredu tou istou trasou, zastavi kedy ma napadne, bars aj kazde dva metre, proste vzdy, ked stupim na brzdu.
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
Nemocem predok natvrdo brzdí a zadok sa odvaluje výsledok je rovnaký len prúser môže byť väčší.
-
Ano, priznak je ten isty, ale na smyklavom povrchu staci oveeeela mensi (minimalny) rozdiel v brzdeni predku a zadku, aby k tomu doslo. Okrem toho, je normalne, ze na smyklavom nezastavis. Na pevnom povrchu, co pisem ja, je to ale zarazajuce (aspon pre mna).LubosBA píše:Nemocem predok natvrdo brzdí a zadok sa odvaluje výsledok je rovnaký len prúser môže byť väčší.
Blue Evoque 2014 2.2
Blue Evoque 2014 2.2
Tak to áno. Skúsim to aj ja na niečom podobnom a budem referovať.
Muj nazor je, za na DI je to tim ze tam neni zatezovy omezovac zadni napravy ale jen ty regulatory co omezuji porad stejne a to dost silne. Uz jsem se s tim jakz takz smiril a na sjezdy ať popredu nebo pozadu nepouzivam brzdy, ale redukci a uzaverku. Kdo se s tim smirit nechce, at se podiva na treba na tohle
http://speedpro.cz/akce-allstar-omezova ... -7009.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nežli čekat na šediny, lepší je dělat kraviny
Takže chlapi ja mám úplne rovnaký problém, zadok vôbec nebrzdí napriek niekoľkým pokusom o odvzdušnenie. Brzdia tak slabo, že pri výmene kolies na zdviháku normálne s nimi otáčam s kľúčom aj ked je auto naštartované a silno tlačím na pedál. Zatiaľ to riešim medzinápravovou uzávierkou, ale ked som minule musel na asfalte rýchlo dobrzdiť skoro mi odpadla noha, kedže majú predné kolesá brzdiť aj zadné. Poradte niečo.......