vezl jsem tam 0,9 kubiku mokreho smrkoveho reziva,bez problemu,6 baliku tech hranatejch slamy,a asi rekord je 14 zeleznicnich prazcu drevenejch,ale to uz bylo docela husty to uz vrzaly oknaAcon píše:myslím, že v praxi nebude núdza o skúsenosti s váhou cez 200kg.
prosba o radu, vhodné vozidlo
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 736769704
- auto: Discovery TD5,F2
Re: prosba o radu, vhodné vozidlo
Jinak pro početné zájemce o tuto rally, již je známá trasa pro rok 2012, celkem 9334 km( plus bloudění:-)), 16 dní, start pátek třináctého - leden 2012, konečná stanice Guinea-Bissau...
S tim mnozstvim veci co na auto navesite bych byl opatrny. Vaha dela hodne, co se tyka jizdy v pisku, narusta ti spotreba atd... Pokud chces neco na strechu a klec, idealni by pak byla klec vnejsi, udelana tak, aby jsi nahore mohl mit veci. Inspiraci najdes tu na foru, mozna kontaktuj Karla Slamu, ma zkusenosti a znamosti co se tyka techto dalkovych rallye a ruznych kleci atd...prolis píše:jo, jsem idiot, při zakládání jsem ten příspěvek odeslal dvakrát.. Po všech úvahách z toho jasně kouká disko 300.
Docela dost času trávím koumáním podvozků, co se týče krytů diffů, řízení atd, nevidím důvod je kupovat, když je lze snadno vytvořit, podmínky na to máme. Kdyby někdo něco potřeboval přidělat, není problém, jen je ideální mít vzor, nebo aspoň nákres, materiál libovolný.
Když odbočím, jakou nosnost může mít střecha u diska? Rozkreslil jsem si zhruba zahrádku, a vzhledem k tomu, že je tu nutnost ubytovat minimálně dva lidi - parametry 2m a nějakých 95kg, tak to bude trošku "ikea", představa je, aby se konstrukce na střeše dala roztáhnout do stran, dělali jsme barový pult pro jednoho barmana, a tohle bude podobný systém.
A co se týče klece, taky mi přijde rozumná, sice drahá, ale když už se někde stylově kutálet, může se hodit. Jen bych se rád zeptal, je lepší vnitřní, anebo vnější?
A narazil jsem na to, že často se užívá plechové těsnění, nebyl by nákres, nebo aspoň fotka? Můžu nechat udělat, i víc kusů. A lze užít i měděné?
Chci Vám všem jen poděkovat za rady, názory a připomínky, se spoustou věcí z tohoto směru jsem se ještě nesetkal, je to pro nás novinka, přece jen, břichoplazky jsou o něčem jiném. Pokud by někdo něco potřeboval z hlediska materiálu - plechy, jekly, máme spoustu plechového odpadu, může se hodit na vyvařování, povrchových úprav, lisování, střihání , vypalování na laseru, atd, můžete se kdykoliv obrátit, na oplátku rádi pomůžeme.
S tim ubytovanim - vyprdnul bych se na to a vzal stan - opet velka vaha na strese neni idealni reseni ani na relativne civilni cestovni jizdu... pro dva lidi bych si udelal kombinaci spani v aute (kdyz je hnusne) a stan...
Osobne bych zakrytoval rizeni, dify, nadrz a to by skoro mohlo byt vse...
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D