Zkušenosti s úředníky a policií

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
VencaZE
tel.: 602 550 993
auto: 110HT, S2A 88, G66
Kontaktovat uživatele:

Re: Novela zákona-nevyhovující technický stav = sebrání TP

#21 Příspěvek od VencaZE » 07 úno 2015 00:24

Statistika nehodovosti za rok 2013.
Ročenka 2013, část 4. tabulky 1. Z ní vyplývá že celkový počet dopravních nehod byl cca 84000 a z toho způsobených technickou závadou celých 464, což je asi 0,55%.
viz zde: http://www.policie.cz/clanek/statistika ... 09Mg%3d%3d
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

masar
tel.: 773968639
auto: D2 Td5

#22 Příspěvek od masar » 07 úno 2015 00:47

JakubDolezal píše: Protože prostě věřím, že to má smysl. Kdyby všechno záleželo na samotných občanech, tak tady je bordel ještě větší, než teď je. Opět, ze svojí zkušenost, státní policie "hned za cedulí" opravdu neměří - alespoň ne na okresu Rychnov nad Kněžnou nebo Praha hl. město. (v r. 2009, kdy jsem tam sloužil). A i kdyby to tak bylo, zákon ti stanoví dodržovat rychlost v obci 50km/h. Nejsi schopný to dodržovat a respektovat? Tak máš za to být taky sankcionován. Bohužel v naší zemi má každý jen práva, ale povinnosti si téměř nikdo neuvědomuje... v cizině by o tom nikdo ani nedebatoval. V Polsku by za takový přestupek mohli použít i služební zbraň jako donucovací prostředek v rámci dodržení bezpečnosti zasahujících policistů. A u nás...? Právě takoví, jako Ty přispívají k tomu, aby společnost, slušnost a vychování upadaly.
To je argument - někde stojí ve sra*kách po pás, my je máme jen po kolena - buďme rádi :mrgreen: ... děkuju pěkně, že nás nestřílíte rovnou na ulici. S tou tvojí slušností a vychováním je to přesně naopak než si myslíš. V důsledku množství omezení, zákazů a restrikcí se z lidí naopak postupně stávají tupý ignorantský ovce neschopný používat vlastní hlavu.
Land Rover Discovery 2 Td5

VencaZE
tel.: 602 550 993
auto: 110HT, S2A 88, G66
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od VencaZE » 07 úno 2015 01:04

Samozřejmě že jízda s očima přilepenýma na tachometru je vysoce bezpečná že :evil: .
Jednou jsem zažil zajímavý pocit svobody za volantem- praskl mi náhon tachometru. Jezdil jsem pár týdnů prostě tak aby to bylo dobře. Možná jsem během té doby někde jel pomaleji než jsem mohl a určitě i rychleji než se smělo, ale bylo to fuk, neobtěžoval mě ten číselný údaj a zajímala jen taková rychlost, která byla v tom kterém místě přiměřená a bezpečná.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD

Nivák

#24 Příspěvek od Nivák » 07 úno 2015 01:06

Odstraněno autorem tématu
Naposledy upravil(a) Nivák dne 14 úno 2015 13:21, celkem upraveno 1 x.

ssang
tel.: 733149044
auto: jen vzpomínky na LR

#25 Příspěvek od ssang » 07 úno 2015 01:55

Nivák píše:
Pro zapsaní musí být nárazníky homologované.Co vím tak takové dělá ARB za několik desítek tisíc za kus.Nejsem nahlavu abych si ho koupil i kdybych byl povoláním syn milionáře.
Abys zapsal kola potřebuješ kladné vyjádření od výrobce auta a to ti nikdo na kola 35 + nedá.
Když nejsi povoláním ten syn milionáře, tak je zbytečné řešit jakékoli úpravy nad rámec povolených úprav, protože odstavení vozidla z důvodu technické nezpůsobilosti je úplné nic proti odmítnutí (krácení) plnění případné škody způsebené takto upraveným vozidlem ze strany pojištovny a poškozený bude na úhradě např. několika mil. škody trvat :S .
To, že Ti nikdo nedá kladné výjádření na kola 35+ bude asi o tom, že je to za hranicí nejspíš odborníkem vypočtené konstrukční tolerance pro bezpečný provoz a potom už je to opět o tom synovi milionáře, který provede potřebné úpravy a nechá si je homologovat.

Obecně je zvykem zlehčit jakékoli omezení, zvrat v myšlení nastane ve chvíli, kdy příjdeme třeba o dítě, které srazilo auto. Začneme řešit jak je možné, že bylo dva měsíce po technické a při brždění se kroutilo jako žebřinák protože mu brzdí každé kolo jinak a některé třeba ani nebrzdí. V tu chvíli se z nás stanou ti největší kritici a nebudeme chápat, že takové preventivní opatření už nebylo dávno schváleno.
Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#26 Příspěvek od RudaK » 07 úno 2015 08:11

ssang píše: Obecně je zvykem zlehčit jakékoli omezení, zvrat v myšlení nastane ve chvíli, kdy příjdeme třeba o dítě, které srazilo auto. Začneme řešit jak je možné, že bylo dva měsíce po technické a při brždění se kroutilo jako žebřinák protože mu brzdí každé kolo jinak a některé třeba ani nebrzdí. V tu chvíli se z nás stanou ti největší kritici a nebudeme chápat, že takové preventivní opatření už nebylo dávno schváleno.
:yes :yes :yes naprosto přesné zhodnocení . Jinak podle mě ani original ARB nárazník nemá pro ČR homologaci :ty jeden...: ( nejsme v Austrálii a neběhají tady klokani ). Že se to toleruje je věc druhá a až se něco stane,tak potom následuje jednání poškozeného podle článku jak píše ssang ....... a to se mě velké kola a ostatní ptákoviny na terením autě líbí ,pokud teda uváděné auta jsou opravdu terénní :chuckle ( o kterých je tady řeč )
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

stan
tel.: +420 603 499 869
auto: Discovery III - 4,4i
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od stan » 07 úno 2015 08:38

JakubDolezal píše:
stan píše: Ach jo, kolik takových dobroserů, co to s náma myslí dobře, na světě chodí? Proč nenechat lidi, ať si sami na svou zodpovědnost posoudí, jestli s autem mohou na cestu nebo ne... Jenže to by plno PaChů nemělo za co buzerovat u cedulí obce apod.
Jak takový nesmysl můžeš ještě obhajovat???
Protože prostě věřím, že to má smysl. Kdyby všechno záleželo na samotných občanech, tak tady je bordel ještě větší, než teď je. Opět, ze svojí zkušenost, státní policie "hned za cedulí" opravdu neměří - alespoň ne na okresu Rychnov nad Kněžnou nebo Praha hl. město. (v r. 2009, kdy jsem tam sloužil). A i kdyby to tak bylo, zákon ti stanoví dodržovat rychlost v obci 50km/h. Nejsi schopný to dodržovat a respektovat? Tak máš za to být taky sankcionován. Bohužel v naší zemi má každý jen práva, ale povinnosti si téměř nikdo neuvědomuje... v cizině by o tom nikdo ani nedebatoval. V Polsku by za takový přestupek mohli použít i služební zbraň jako donucovací prostředek v rámci dodržení bezpečnosti zasahujících policistů. A u nás...? Právě takoví, jako Ty přispívají k tomu, aby společnost, slušnost a vychování upadaly.
Tak přesně kvůli takovým, jako jsi ty, jsem si nastudoval zákon a posílám směle dneska PaChy za buzeraci do patřičných mezí. Oni ani totiž ten zákon neznají. To, že jedeš třeba v obci 60kmh ještě neznamená, že porušuješ zákon, trošku si o tom něco zjisti. Pokud jsem byl v minulosti sankcionován, tak vždy na přehledném úseku, kdy nic nehrozilo - v jednom případě změřen 50m za sedulí (dalších 200m žádné stavení a lidu- a aut-prázdno) a ve druhém případě na 4-proudovce dálničního typu. Ani v jednom případě jsem nikoho neohrozil, neomezil ani nezpůsobil žádnou škodu, takže se jednalo pouze o buzeraci a chytání kavek...
Když mne takový PaCh chytí a bude buzerovat za pevnostní nárazník neb větší kola apod., tak je to co? Opět buzerace...
Land Rover Discovery III - 4,4i V8 HSE - LPG, automat, rok 2006
nafta je palivo satanovo :)

stan
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od stan » 07 úno 2015 08:41

JakubDolezal píše: Protože prostě věřím, že to má smysl. Kdyby všechno záleželo na samotných občanech, tak tady je bordel ještě větší, než teď je.
A ještě jedna reakce - prostě lidi jsou blbí a nezodpovědní a jenom inteligentní PaChové za přispění elity z vlády a PSP nás chrání před sebou samými... ???
Proč se snaží pořád dělat ze mne někdo neschopného idiota a chce mne chránit za mé peníze???

stan
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od stan » 07 úno 2015 08:45

RudaK píše: :yes :yes :yes naprosto přesné zhodnocení . Jinak podle mě ani original ARB nárazník nemá pro ČR homologaci :ty jeden...: ( nejsme v Austrálii a neběhají tady klokani ). Že se to toleruje je věc druhá a až se něco stane,tak potom následuje jednání poškozeného podle článku jak píše ssang ....... a to se mě velké kola a ostatní ptákoviny na terením autě líbí ,pokud teda uváděné auta jsou opravdu terénní :chuckle ( o kterých je tady řeč )
A to je ten problém. Žiju u hranice s Polskem a vím, že spousta kamarádů to řeší tak, že zaregistrovali auto v Polsku, jezdí s polskou SPZ a nemají problém, protože Poláci tohle neomezují...

Frana
tel.: 608885886, OK3FJ
auto: Defender 130 HCPU
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Frana » 07 úno 2015 09:00

...presne do te doby, nez se neco stane, ze? :-)
Kde plati povinne ruceni ta "spousta lidi s autem registrovanym v PL", jestli se muzu zeptat - do Polska to mam cca 9km a pokud by to bylo tak super, skvely (a hlavne jednoduchy) jak tu pises, tak proc tady maji vsichni auta registrovany normalne v CZ...
Asi je nekde nejaky hacek, nebo to neni tak skvely, jak pises...

A jeste drobnost - zazil jsi nekdy v Polsku silnicni kontrolu od polskych policajtu?
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel

JakubDolezal
tel.: 702091816
auto: Discovery 2

#31 Příspěvek od JakubDolezal » 07 úno 2015 09:03

Takže jsem zjistil,že moje povolání a ideály jsou vlastně k ničemu. Asi se vrátím zpátky do kolbenky :grin:
Mě tak vychovali, abych dodržoval předpisy, zákony, dbal a ctil autority, nadřízené a představitele státu - i když si o nich můžu myslet cokoliv. Češi jsou ale zvláštní národ.
Takže ještě jednou, za mě s novelou souhlas :yes a snad mě nebude buzerovat některý z mých buzerujících kolegů, až pojedu s mým defíkem s nehomologovanými ale řádně zapsanými doplňky třeba na sraz.
Naposledy upravil(a) JakubDolezal dne 07 úno 2015 09:05, celkem upraveno 1 x.
LR Discovery 2 TD5
ex Defender 110HT 300TDi
ex Defender 110SW TD5
ex Defender 110HT 200TDi
ex Freelander I 1.8i

"... bez legií by nebylo Československa!"
TGM

stan
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od stan » 07 úno 2015 09:03

Frana píše:...presne do te doby, nez se neco stane, ze? :-)
Kde plati povinne ruceni ta "spousta lidi s autem registrovanym v PL", jestli se muzu zeptat - do Polska to mam cca 9km a pokud by to bylo tak super, skvely (a hlavne jednoduchy) jak tu pises, tak proc tady maji vsichni auta registrovany normalne v CZ...
Asi je nekde nejaky hacek, nebo to neni tak skvely, jak pises...
To jsem nezjišťoval, kde to mají pojištěné, ale předpokládám, že normálně v ČR, to není taky žádný problém.
A jak to myslíš s tím, že než se něco stane? To jako pevnostní nárazník, velké kola apod. způsobí, že se stane nehoda??? Nerozumím řeči tvého kmene. Doufám, že nejsme takové ovce, abychom jen poslušně akceptovali a plnili kdejaké nesmysly, které se zrodí v hlavách naší vládnoucí elity?

stan
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od stan » 07 úno 2015 09:04

JakubDolezal píše:Takže jsem zjistil,že moje povolání a ideály jsou vlastně k ničemu. Asi se vrátím zpátky do kolbenky :grin:
Mě tak vychovali, abych dodržoval předpisy, zákony, dbal a ctil autority, nadřízené a představitele státu - i když si o nich můžu myslet cokoliv. Češi jsou ale zvláštní národ.
Takže ještě jednou, za mě s novelou souhlas :yes a snad mě nebude buzerovat některý z mých buzerujících kolegů, až pojedu s mým defíkem s nehomologovanými doplňky třeba na sraz.
A když bude, tak co uděláš?
Já už takový případ u kamaráda totiž osobně zažil... Dost nepříjemné

Tomas K (tkala)

#34 Příspěvek od Tomas K (tkala) » 07 úno 2015 09:07

stan píše: A ještě jedna reakce - prostě lidi jsou blbí a nezodpovědní a jenom inteligentní PaChové za přispění elity z vlády a PSP nás chrání před sebou samými... ???
Proč se snaží pořád dělat ze mne někdo neschopného idiota a chce mne chránit za mé peníze???
Před sebou samými ne, ale chci, aby mě chránili před ostatní ostatními.... Třeba před jejich nebrzdícími auty.

A mimochodem pevnosťák asi bouračku nezpůsobí, ale následky může hodně zhoršit. A předimeznovaný kola tu bouračku klidně zaviněj, respektive k ní pomůžou.

Tom

JakubDolezal
tel.: 702091816
auto: Discovery 2

#35 Příspěvek od JakubDolezal » 07 úno 2015 09:21

stan píše:
JakubDolezal píše:Takže jsem zjistil,že moje povolání a ideály jsou vlastně k ničemu. Asi se vrátím zpátky do kolbenky :grin:
Takže ještě jednou, za mě s novelou souhlas :yes a snad mě nebude buzerovat některý z mých buzerujících kolegů, až pojedu s mým defíkem s nehomologovanými doplňky třeba na sraz.
A když bude, tak co uděláš?
Já už takový případ u kamaráda totiž osobně zažil... Dost nepříjemné
Jediný, co udělám, tak mu můžu říct, že mě musí oznámit k projednání ale k mému nadřízenému, což je ředitel územního odboru a ten rozhodne - nejspíše ke kázeňskému trestu, pokud se z toho nevyzpovídám. Pokud je policista řešen pro přestupek, musí se prokázat, nesmí být řešen blokově, ale oznámen. A to je horší, než zaplatit tu pokutu. Stane, pokud se k tobě policista chová neslušně, nevhodně, dneska každý používá proti nám mobily, kamery, apod, stačí si stěžovat a on si to pak kázeňsky odskáče, pokud to tak opravdu bylo a přesahovalo hranici profesionality. Stejně tak my benga používáme při každém jednání s osobou kameru pro svoji ochranu před "buzerantama" z řad občanů.

Někde výš jsem uváděl zjištění, že 16 ze 150 vozidel není pojištěno a část z těchto aut je nezpůsobilých a nemá dokončenou registraci. Tak se zamyslete, když to vozidlo způsobí dopravní nehodu právě s vámi. Zůstane vám vaše auto rozbitý - při nejmenším a z nikoho žádný peníze nevymůžete, nikdo vám nic nedá. Pak budete nasratí, proč ten vůl za volantem měl auto na šrot, v převodu a ještě nepojištěný...
Chlapi, i policajti jsou jenom lidi. Za ten nárazník vám snad nikdo nebude papíry brát. A když na takovýho pitomce teda narazíte, tak se nebojte bránit všemi prostředky - tím nemyslím fyzicky :D
LR Discovery 2 TD5
ex Defender 110HT 300TDi
ex Defender 110SW TD5
ex Defender 110HT 200TDi
ex Freelander I 1.8i

"... bez legií by nebylo Československa!"
TGM

stan
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od stan » 07 úno 2015 09:25

Tomas K (tkala) píše:
stan píše: A mimochodem pevnosťák asi bouračku nezpůsobí, ale následky může hodně zhoršit. A předimeznovaný kola tu bouračku klidně zaviněj, respektive k ní pomůžou.

Tom
Tak doufám, že nemáš na autě ani jedno z toho...

Tomas K (tkala)

#37 Příspěvek od Tomas K (tkala) » 07 úno 2015 09:30

Tomas K (tkala) píše: A mimochodem pevnosťák asi bouračku nezpůsobí, ale následky může hodně zhoršit. A předimeznovaný kola tu bouračku klidně zaviněj, respektive k ní pomůžou.

Tom
stan píše: Tak doufám, že nemáš na autě ani jedno z toho...
Nemám...

Tom

stan
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od stan » 07 úno 2015 09:33

JakubDolezal píše: Jediný, co udělám, tak mu můžu říct, že mě musí oznámit k projednání ale k mému nadřízenému, což je ředitel územního odboru a ten rozhodne - nejspíše ke kázeňskému trestu, pokud se z toho nevyzpovídám. Pokud je policista řešen pro přestupek, musí se prokázat, nesmí být řešen blokově, ale oznámen. A to je horší, než zaplatit tu pokutu. Stane, pokud se k tobě policista chová neslušně, nevhodně, dneska každý používá proti nám mobily, kamery, apod, stačí si stěžovat a on si to pak kázeňsky odskáče, pokud to tak opravdu bylo a přesahovalo hranici profesionality. Stejně tak my benga používáme při každém jednání s osobou kameru pro svoji ochranu před "buzerantama" z řad občanů.
Já se dnes bráním tím, že nesouhlasím, nic nepodepisuji, nahraji si jednání PaCha a nechám to poslat do správního... Je až s podivem, že ne vždy se to do správního dostane... Proč asi? Že by si dotyčný schladil žáhu na jiné ovečce, kterou zkasíroval?
JakubDolezal píše:Někde výš jsem uváděl zjištění, že 16 ze 150 vozidel není pojištěno a část z těchto aut je nezpůsobilých a nemá dokončenou registraci. Tak se zamyslete, když to vozidlo způsobí dopravní nehodu právě s vámi. Zůstane vám vaše auto rozbitý - při nejmenším a z nikoho žádný peníze nevymůžete, nikdo vám nic nedá. Pak budete nasratí, proč ten vůl za volantem měl auto na šrot, v převodu a ještě nepojištěný...
Protože mám vrozenou zodpovědnost, tak mám havarijní pojištění, takže to nebude až tak zlé, ale chápu, kam s tím míříš. A jistě uznáš, že je rozdíl mezi nepojištěným autem a autem, které dle nového zákona nesplňuje předpisy. Průser je, že se tam schová spousta věcí, které nikoho neohrožují ani neomezují. A tam čekám další buzerace...

Tomas K (tkala)

#39 Příspěvek od Tomas K (tkala) » 07 úno 2015 09:40

Pánové tahle diskuze mi přijde ujetá... dobře, jsme všichni inteligentní, technicky sběhlí a odpovědný, proto nepotřebujeme kontrolovat technickej stav aut. Fajn. A když už jsme tak skvělí, tak proč potřebujeme řidičáky? Přece by nikdo nevlezl do auta bez toho, že by uměl suprově řídit. A řídil by jen malinko namazanej, protože by na sobě poznal, že teď už je moc. Proč to vlastně omezovat a kontrolovat. A ve finále by vraždil jen podle svého nejlepšího svědomí... Vím, že jsem to dotáhl do krajnosti, ale kde je teda ta hranice? Kde je to ochrana nás všech a kde je to buzerace?

Ať mi klidně vezmou techičák, ale pokud prokážu, že to udělali neoprávněně, ať mi nahradí věškeré škody, které mi tím způsobili. Ze svého.. Pak by to podle mě bylo v pořádku.

Tož tak :-)

Tom

stan
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od stan » 07 úno 2015 09:46

Tomas K (tkala) píše:Pánové tahle diskuze mi přijde ujetá... dobře, jsme všichni inteligentní, technicky sběhlí a odpovědný, proto nepotřebujeme kontrolovat technickej stav aut. Fajn. A když už jsme tak skvělí, tak proč potřebujeme řidičáky? Přece by nikdo nevlezl do auta bez toho, že by uměl suprově řídit. A řídil by jen malinko namazanej, protože by na sobě poznal, že teď už je moc. Proč to vlastně omezovat a kontrolovat. A ve finále by vraždil jen podle svého nejlepšího svědomí... Vím, že jsem to dotáhl do krajnosti, ale kde je teda ta hranice? Kde je to ochrana nás všech a kde je to buzerace?
A co kdyby před náma běžel borec s praporkem a varoval, že za ním jede auto? To by teprve nebyly nehody...
Nebo před každou jízdou by nám odpovědný úředník schválil, jestli je auto v pořádku a můžeme s ním na silnici?
Tak kde je ta hranice?
Tomas K (tkala) píše:Ať mi klidně vezmou techičák, ale pokud prokážu, že to udělali neoprávněně, ať mi nahradí věškeré škody, které mi tím způsobili. Ze svého.. Pak by to podle mě bylo v pořádku.
To by bylo fajn, ale tak to bohužel nastavené není. Dokonce se teď uvažuje o tom, že když tě změří a pojedeš třeba o 30kmh rychleji, tak ti na místě odeberou řidičák a ty se v následném řízení budeš moct bránit. Takže ve výsledku můžeš být až rok bez řidičáku a na konci se třeba přijde na to, že jsi přestupek nespáchal... Docela fajn ne?

Odpovědět