Kterého defa pořídit

D, TD, TDI, TD5
Odpovědět
Zpráva
Autor
MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

Re: Kterého defa pořídit

#21 Příspěvek od MadTom » 10 led 2016 20:14

Milik607 píše:Tak to zní jako dobrá nabídka.....sice to mam trošku daleko ( Velké Meziříčí) ale třeba by se dalo......já v něm nikdy ani neseděl...jen vím že chci pořádné auto co toho hodně vydrží,čemu nebude vadit cestování v terénu....a nevyndá ze mě všechny peníze......Tak mockrát děkuji a nějak se ozvu.
A na co tedy chceš toho Defendera? :mrgreen: Jestli si chceš zkusit 130ku TD5, u které je v plánu rekonstrukce, tak já jsem z Olomouce. A můžeš si to porovnat s Discovery2 se "stejným" motorem.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

tomáš štěpnička

#22 Příspěvek od tomáš štěpnička » 11 led 2016 15:32

jestli chceš auto co hodně vydrží, tak si hlavně nekupuj LAnd Rovera všeobecně :wink:

jirka116
tel.: 776670047
auto: Defender 300a130 TD5

#23 Příspěvek od jirka116 » 11 led 2016 16:53

tomáš štěpnička píše:jestli chceš auto co hodně vydrží, tak si hlavně nekupuj LAnd Rovera všeobecně :wink:
Nebo si kup dva a budeš jezdit .Jedno stále v servisu a budeš to střídat :cool
Čím více elektriky tím více závad :chuckle
Defender 110 300tdi, 130 td5

cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

#24 Příspěvek od cyril » 11 led 2016 17:01

tomáš štěpnička píše:jestli chceš auto co hodně vydrží, tak si hlavně nekupuj LAnd Rovera všeobecně :wink:
A pokud to stejně uděláš, tak radši ne s motorem Td5! Je jen málo Defíků s tímhle motorem, které jezdí bez problémů. A ty my tady na fóru všechny známe. Že Hanys? :mrgreen:

Land Jirka
tel.: +420731913431
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Land Jirka » 11 led 2016 19:51

cyril píše: A pokud to stejně uděláš, tak radši ne s motorem Td5! Je jen málo Defíků s tímhle motorem, které jezdí bez problémů. A ty my tady na fóru všechny známe. Že Hanys? :mrgreen:
S tím bych nesouhlasil. Servisuju asi patnáct firemních aut (lesáci a hajní) s defíkama TD5. Jsou to služební auta, takže si každej dovede představit jak se šoféři chovají k služebáku. Tři mají najeto víc než 350tisíc km a jezdí bez závad na motoru.
Jen jeden co má přes 400000km trošku žere olej.
Ty auta jezdí po lese takže km na silnici by vzhledem k motohodinám motoru byly asi o nějakou čtvrtinu vyšší.

Sám mám z nostalgie defíka třístovku :grin:
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431

Ivoš Def
tel.: 728609347
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Ivoš Def » 11 led 2016 19:53

Ale no tak :ty jeden...: Zatímco ostatní mají potřebu si o aktuální pojízdnosti svých vozů vyprávět, TD5-kaři prostě jezdí :Pohoda: :)

MadTom

#27 Příspěvek od MadTom » 11 led 2016 19:56

Ale vždyť motor je skoro jedno - jestli TDi, TD5 nebo Puma - každý má nějaký problém, který je známý, dobře odstranitelný a pokud se to udělá včas/preventivně, tak to ani není drahé.
Horší je to s korozí - tam se prostě u LR nevytáhli, a je skoro jedno, jak je to auto staré. Hnijí všechny.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

iYary
tel.: 6O2791O2O
auto: ex. Defender 11O Td5

#28 Příspěvek od iYary » 11 led 2016 20:11

Za dva roky každodenního provozu s Td5 žáden problém, ale nerad bych to zakrikl. K autu se chovám velice slušně, věřím ze by snesl více. Cyrile mas nějaký vůz s tímto motorem ?

cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

#29 Příspěvek od cyril » 11 led 2016 21:28

iYary píše:Za dva roky každodenního provozu s Td5 žáden problém, ale nerad bych to zakrikl. K autu se chovám velice slušně, věřím ze by snesl více. Cyrile mas nějaký vůz s tímto motorem ?
Děláš si srandu Jardo?
Měl jsem dvě diskošky s TD5. 2003+2004.
Mě jakž takž sloužily, ale jakmile je koupil uživatel, kterej nechodil na fórum a nebyl dobrovolnej "automechanik", tak se postupně posraly. Obě!
A to nemluvím o autech zákazníků, kteří mě a podobný dílny najdou až potom, co se jim to podělalo díky tomu, že servisovali někde u garážníků, co jinak dělaj Patroly a td.
Kdo tyhle závady nezná a servisuje u bežných servisů, kde tyhle finty neznaj, tak je konec. Vyberu jen pár věcí, který tě jako běžného uživatele odstaví v nejmíň vhodnou chvíli.
1. Potřeba u některých ročníků zalepit šroub olejového čerpadla. Majitel to nevěděl, dělali jsme dva motory. POvolí se kolo, Auto nemaže 15 sekund než to chípneš, - totálka motoru.
2. Zimní startování - zamrzání nafty, lidi točej tak dlouho, až vybijou baterku, nebo spečou startér/relé....A Td.
3. Životnost přetlakového ventilu paliva (někomu vydrží 70k, někomu půl roku bez ohledu na kilometry)
4. Olej v řídící jednotce - vzlínající svazek. Odstaví tě jak prd.
5. Spousta lidí blbě odvzdušnila chladící soustavu - výsledek, prasklá hlava. Mrkni do historie inzerce. Dnes už si na to lidi dávaj pozor...Ale pouze zde na fóru. Jinde se to nedozvíš. A někdy ani tady. Díky radě jednoho mechanika zde, měl Pavouk před lety motor taky v háji.
6. Tři amígos - ABS a td.....
Možná, že bych těch chytáků našel ještě o pár víc. Většina lidí, kteří mají TD5, jezdí jen kvůli tomu, že jsou na tomhle fóru. Ale to štěstí nemají všichni.
Pokud td5 jede, je to v pohodě. Ale to platí i u citroenu, Renolta a dalších šrotů...

MadTom

#30 Příspěvek od MadTom » 11 led 2016 22:01

Cyrile moc pěkně napsané, zkus to ještě podobně o 300ce a o Pumě. Pak to vezmeme a hodíme to extra někam nahoru, jako seznam věcí co udělat po koupi. A v žádném případě to nemyslím ironicky, prostě takový seznam co hledat.
Kromě zamrzlé nafty, ta mi zamrzla u jiných naftových auta, jsem všechny tyto věci řešil. A stále si myslím, že pokud se vyřeší preventivně, spolu s první výměnou oleje, tak není co řešit.
300ku nemám, ale všude se píše o problémech s rozvody a s těsněním pod hlavou. U Pumy je to zase spojka a při kvalitě nafty u nás vstřikovače (jako u ostatních Fordů se stejným motorem).

komin
tel.: 0904543118
auto: LR Defender 110 Td5
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od komin » 11 led 2016 22:25

Moja td5 ma 300 000, Dano sa blizi k pol mega a v praci teraz vyradzuju 19 defikov td5 kazdy s 400 000. Takze si myslim ze to je dostatocna vzorka.
LR DEFENDER 110 SW

matus368

#32 Příspěvek od matus368 » 11 led 2016 22:46

Jazdim td5 90 uz druhy rok a okrem toho že napriek všetkým vymenovaným poruchám je to super auto dovolil by som si malý postreh ku kúreniu. Odyšiel mi pravý reprák vyhodil som ho a odvtedy sa zvýšila výhrevná schopnosť kúrenia o 200%. Cez prázdny otvor reproduktora veľmi prudko sála teplý vzduch takže ani pri - 18 (s prekrytým chladičom)nebol problém vykúriť interiér.

iYary
tel.: 6O2791O2O
auto: ex. Defender 11O Td5

#33 Příspěvek od iYary » 12 led 2016 05:42

Cyrile nevím proč si myslíš, že si dělám srandu, prostě jsem se zeptal zda máš nyní Td5, pokud to tak vyznělo, tak se omlouvám.
Bod 2) je trošku úlet, že za zamrzání nafty může Td5 :mrgreen: já si vždy myslel že mráz a špatná nafta.
Nechci tady rozpoutávat hádky, všichni se snažíme tady něco říck ke své motorizaci, aby se potencionální nový majitel defa v tom trošku zorientoval, co je hlavní úskalí konkrétního motoru a mohl si vybrat co mu bude vyhovovat. Ty máš 3stovku, někdo Td5 a někdo Pumu, každý může říct co za poslední roky dělal a proč. Já nejsem žáden odborník, spíše naopak, jen jsem napsal co jsem musel dělat já. Ve finále umřou všechny.

Edit1: nenastartoval jsem v mrazu jen 1x to teď 4.1.2016 jak v noci bylo -21 st, ale do práce náš přišlo z 5 naft 4 pěšky. Já narozdíl od nich za dva dny bez ničeho odjel (tj, dobíjení, výměna filtru). Jeden Transit nejede do dnes.
Edit2: taky mám známého co servisoval ČEZu Defendery a jak slyšel, že si chci kopit Defendera, tak říkal: takovou kur.u si nikdy nekupuj ... takže se vše háže do jednoho pytle a jak bylo tady napsáno, auto co nemá jednoho pána a jen se rakví ...

hok300
auto: Def 300TDi

#34 Příspěvek od hok300 » 12 led 2016 08:04

No já td5 nikdy neměl ale moje 300ka je za půl roku asi po desáté v servisu a to servisuji v kosovce, řekl bych že to není tak motorem jako předchozím a nastávajícím majitelem(a). Nejhorší je že u nás jezdí Britové s defem má ohnute kolo a to auto litá více vzduchem než je na zemi nezná soucit, no a takhle se k tomu chová každý druhý.
300TDI---The Legend begins

kryten
tel.: +420606042322

#35 Příspěvek od kryten » 12 led 2016 08:33

cyril píše:
iYary píše:Za dva roky každodenního provozu s Td5 žáden problém, ale nerad bych to zakrikl. K autu se chovám velice slušně, věřím ze by snesl více. Cyrile mas nějaký vůz s tímto motorem ?
Děláš si srandu Jardo?
Měl jsem dvě diskošky s TD5. 2003+2004.
Mě jakž takž sloužily, ale jakmile je koupil uživatel, kterej nechodil na fórum a nebyl dobrovolnej "automechanik", tak se postupně posraly. Obě!
A to nemluvím o autech zákazníků, kteří mě a podobný dílny najdou až potom, co se jim to podělalo díky tomu, že servisovali někde u garážníků, co jinak dělaj Patroly a td.
Kdo tyhle závady nezná a servisuje u bežných servisů, kde tyhle finty neznaj, tak je konec. Vyberu jen pár věcí, který tě jako běžného uživatele odstaví v nejmíň vhodnou chvíli.
1. Potřeba u některých ročníků zalepit šroub olejového čerpadla. Majitel to nevěděl, dělali jsme dva motory. POvolí se kolo, Auto nemaže 15 sekund než to chípneš, - totálka motoru.
2. Zimní startování - zamrzání nafty, lidi točej tak dlouho, až vybijou baterku, nebo spečou startér/relé....A Td.
3. Životnost přetlakového ventilu paliva (někomu vydrží 70k, někomu půl roku bez ohledu na kilometry)
4. Olej v řídící jednotce - vzlínající svazek. Odstaví tě jak prd.
5. Spousta lidí blbě odvzdušnila chladící soustavu - výsledek, prasklá hlava. Mrkni do historie inzerce. Dnes už si na to lidi dávaj pozor...Ale pouze zde na fóru. Jinde se to nedozvíš. A někdy ani tady. Díky radě jednoho mechanika zde, měl Pavouk před lety motor taky v háji.
6. Tři amígos - ABS a td.....
Možná, že bych těch chytáků našel ještě o pár víc. Většina lidí, kteří mají TD5, jezdí jen kvůli tomu, že jsou na tomhle fóru. Ale to štěstí nemají všichni.
Pokud td5 jede, je to v pohodě. Ale to platí i u citroenu, Renolta a dalších šrotů...
No nechci se zastávat Td5,ale když jsem ještě dělal servis,prošlo mi jich dost rukama,včetně vlastního Defa,ale spoustu věcí bych viděl jinak...
1.povolený šroub čerpadla jsem zažil jednou,u DII z prvního roku výroby,majitel to vypnul hned jak si všiml svítící kontrolky,motoru se nic nestalo.
2.To byl asi vtip ne? :lol: Zamrznout nafta může u každého auta,to je na majiteli aby si zajistil dostatečnou aditivaci nafty v mrazech...
3.Přetlakový ventil paliva-původní originální díl vydrží bez problémů 150-200 tkm,viděl jsem i víc.
4.Olej v ŘJ je samozřejmě konstrukční chyba,ale dostatečně dopředu to varuje a dá se tomu předejít a upravit.
5.Dle mých zkušeností hlava nepraskne špatným odvzdušněním.
6.3 amigos třístovka nemá,to je fakt.Ale které auto s elektronikou s tím nemá občas problém?

To jsou jen mé dlouholeté zkušenosti s LR´s.Viděl jsem spoustu aut,ve kterých se šťourali různí "odborníci" a jak to dopadlo.Špatnou údržbu ale nejde házet na to,že je auto koncepčně na nic.I 300 Tdi a Puma má svoje mouchy.Nedá se jednoznačně říct,který typ Defendera je nejlepší.Je to srdcovka a když jí má člověk rád,překousne všechny její vrtochy.
k.

Tomy
tel.: 0907717858
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Tomy » 12 led 2016 09:26

Mal som aj 300 TDi a teraz mam TD5. Uprimne - viac sa mi paci TD5. Ale to preto, ze zatial jazdi. S 300 TDi som riesil hlavu 2 krat a tlakovanie do vody... :/
Range Rover Sport TDV6 HSE, 2010
Ex - Defender 110 Crew Cab TD5
Ex - Disco I 300 TDI

hok300
auto: Def 300TDi

#37 Příspěvek od hok300 » 12 led 2016 10:12

hele tedka koukám že víc lidí se zasstává TD5:-D kurna a to mi všichni doporučovali 300TDI :-D. ikdyž ten motor mi teda k defu více sedne než td5, já znám jen diskošky s td5 a lidi si je chválej. Včera večer jsem byl zase na toho svého pěkně nasranej ale potom jsem ho viděl v Postradatelní dokonce je to fakt TDi a zase ho mám rád :-D(ikdyž tam spolujezdec řekl šoferovi zrychli. asi jistý americký humor)
300TDI---The Legend begins

Rover
tel.: 736173373

#38 Příspěvek od Rover » 12 led 2016 10:17

Za nejméně problémový a nejspolehlivější motor z použitelné motorizace Defendera považuji 200Tdi.
Country boy...

Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

#39 Příspěvek od Jenda » 12 led 2016 10:31

Land Jirka píše:
cyril píše: A pokud to stejně uděláš, tak radši ne s motorem Td5! Je jen málo Defíků s tímhle motorem, které jezdí bez problémů. A ty my tady na fóru všechny známe. Že Hanys? :mrgreen:
S tím bych nesouhlasil. Servisuju asi patnáct firemních aut (lesáci a hajní) s defíkama TD5. Jsou to služební auta, takže si každej dovede představit jak se šoféři chovají k služebáku. Tři mají najeto víc než 350tisíc km a jezdí bez závad na motoru.
Jen jeden co má přes 400000km trošku žere olej.
Ty auta jezdí po lese takže km na silnici by vzhledem k motohodinám motoru byly asi o nějakou čtvrtinu vyšší.

Sám mám z nostalgie defíka třístovku :grin:

Ja bych si dovolil jen takovou poznamku. TD5 asi nebude v dejinach nejspickovejsi motor ale pokud muzu soudit jako clovek co ho pouziva na denni jezdeni a pro zabavu i praci v lese, tak je to drzak. Mam ho uz asi 9tym rokem a jedine co umrelo bylo cerpadlo a to bych pri kvalite nafty v cr bral jako spotrebak(6000kc cca ).
Na to jak jsem se k nemu choval nemam nejmensi vyhrady,takze naprostej souhlas s Jirkou :wink:
Navic to auto ma po remapu opravdu vykon.Driv jsem chtel automat ale ted mam ,,poladino" tak ze radim malo.
Jsem zvedavej kolik toho v prumeru vydrzej Pumy,to co je videt na Tranzitech vypada spis nepresvedcive!!!
300tdi je sice legenda ale to bych spis pricital jen te jednoduchosti bez elektroniky,vykonove je to ale nekde jinde.
Honza
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

mikihran
tel.: 777029160

#40 Příspěvek od mikihran » 12 led 2016 10:51

No, rozepisovat průsery s Td5 a pumou nebudu.Zkrátím to Td5 nejeto 55tis od novoty, šla pryč.Puma 90,najeto necelých 10tis od novoty šla pryč"částečně nesplnila očekávání+1měsíc v servisu,než kluci vyřešili reklamaci.Puma 110 najeto 45tis od novoty a po výměně spojky,2 zár. oprav,žitím vlasním životem ,oxidací a rezavěním rychlostí blesku šla pryč.Teď a navždy 300Tdi .Sám si postavíš,sám si opravíš,nikdo tě nepase :lol: .Jinak rada pro nováčka" nejlepší defík,žádný defík"Jednou koupíš,pacient navždy,bez možnosti vyléčení.

Odpovědět