Vím ze své zkušenosti

Moderátor: Acon
2pin?Zamik píše: 15 úno 2017 09:53 Kdybys potřeboval celý dif tak mám komplet celý dif, byly měněny ložiska a pak sem pořídil automatku ,tak leží v garáži za 5000 je k mání. Tel:777pět5334pět
Odesláno z mého HM 1SW pomocí Tapatalk
No nevim - jako prase snad nejezdim ... snazim se to setrit ( kdyz vidim jak s tema autama jezdej nekteri pacienti tak jezdim tak 1/10 z toho co oni ..)Macej píše: 15 úno 2017 12:00 Mňa by zaujímalo jak tunajší pacienti jazdia keď neustále lámu diferáky? Na predošlých autách som vždy chrupol zadný dif kôli tomu že bol už unavený alebo v jednom som mal tú dieru na pin satelitov vydratú do oválu. Ale po namontovaní vždy iba jazdeného ale v schopnom stave (2 z 3 boli od Karla) všetko v pohode a už som sa k tomu nemusel vrátiť. A to som svojho času jazdil taký serioznejší terén každý deň a vždy iba na T3. Momentálne mám 285/75R16 T3 a s V8čkou som zatial (klop-klop) nič nezlomil. Nechcem byť na vás hoši zlý ale chyba v tomto prípade bude zrejme v tom medzikuse medzi pedálmi a volantom
![]()
![]()
Mal som a aj súčasne mám oboji ale v tom máš pravdu, že rázy od prudkého pustenia spojky sú dosť problém. Podla mňa tomu aj dosť uberá životnosť vela hrabania keďže tie dify niesú zrovna najlepšie vymyslené a ten pin sa tam točí viacmenej mazaný iba silou vôle. Tak ak niekto zanedbával v minulosti olej tak blázni jak sme my na to aj tak vždy doplatia aj pri tej najväčšej snaheMára-RRC píše: 15 úno 2017 12:48 Macej: To máš pravdu je to tak na to se nedá nic říct, ale taky záleží jestli automat či manuál. Automat je dle mého takový citlivější a hodnější k převodovému ústrojí.
Práve tá únava je ten problém. Tak jak som napísal Márovy: treba iba dbať na olej (a to ja niesom v tomto vôbec príkladnýzidon píše: No nevim - jako prase snad nejezdim ... snazim se to setrit ( kdyz vidim jak s tema autama jezdej nekteri pacienti tak jezdim tak 1/10 z toho co oni ..)
Na posledni vyjizdce nejnarocnejsi co jsem jel byl tento kopecek ( + pak nekolik cest po poli v hlubsim snehu - takz to hrabalo porad ...):
Jestli se to naclo tam tak fakt nevim, ale tohle by to snad melo vydrzet ne? To s tim muzu jezdit rovnou jen nakoupit ke kauflandu ... ( no on uz ten diferak byl starej a treba uz unavenej i od predesleho majitele - Jirka na tom mel jeste vetsi kola a vetsi lift .. tak treba unava materialu ..)