Zakrátko přijde doba že např.silniční policie (a nejen ta ) tě bude kontrolovat podle votisku prstů, a kartičku budeš mit jako bonus ,to kdyby ti někdo useknul prst

Moderátor: Acon
Jakákoliv karta, která obsahuje čip, je mnohem spolehlivějším a bezpečnějším zařízením a to po všech stránkách,než mobil, nehledě na to ,že karta nepotřebuje žádnou baterii, ani dosah signálu. a taky tě nelze sledovatMadTom píše: 12 led 2024 11:50 Ano, a nejlépe to celé nahrát do mobilu. Potom bude stačit, aby jsi mobil rozbil, a ani na hřbitově tě nebudou chtít zahrabat, protože tě nebudou znát.Nebo prostá vybitá baterka.
Já nevím, ale je třeba si uvědomit, že základní věci musí fungovat, i když zrovna není hezké počasí, a třeba někde v horách. Stačí se podívat na Teplicko, kde mají problémy s MHD - mimo jiné jim nejdou provádat jizdenky tam, kde je špatný mobilní signál.
Ona ta digitalizace má víc u nás nevyřešených problémů - třeba archivace dat a zodpovědnost za to. Jenom pro srovnání, u nemovitosti je nutné mít dokumentaci po celou dobu její existence, tedy klidně 100 let. To žádný soukromý člověk nezajistí, i na papíře je to problém.
Jinak by mě také zajímalo, jestli už někdo letos nějaké změny zapisoval.
No v podstatě neplatí. Už ani na technické ho nechtějí a nic ti do něj nezapisi. Myslím zreba platnost STK.kovář píše: 19 led 2024 19:57 Velké techničáky platí současným držitelům i nadále, nikdo je nikomu odebírat nebude. Změna je až při prodeji auta, kdy nový majitel již velký TP nedostane,
Na úřadě seberekovář píše: 19 led 2024 20:18 Já to sem jen napsal kvůli tomu, že se někteří bojí, že jim ho někdo někde sebere. Nic takového nehrozí.