Příspěvek
od jezbera ivan » 18 lis 2008 09:32
Ecu nie su rovnake, to je iste, a nie je v nich ani rovnaky motorovy menezment, pretoze hardware s ktorym pracuje a komunikuje sa tiez trochu rokmi menil. V pripade poruchy ecu LR dodava origo uz iba jednu ECU, kt. je "univerzalne naprogramovana" co je temou diskusii a komentarov a taky co to maju rozkodovane tvrdia, ze je to horsie ako povodny softvare ktory tam bol od vyroby. Ale to je iny pripad ako ked origo ecu/soft z D90 2005 strcis do D90 1999! To je vsade mozne popisane, ze sa to robi, ale je to kravina a nefunguje tam x funkcii napriek tomu ze motor bezi.
Co pisem nie su dohady ale informacie vycitane vo viacerych svetovych forach a clankoch na tuto temu, kde sa k tomu vyjadruje kde-kto ale najma par chlapcov co s tym vstavaju a idu aj spat.
Napr. konkretne moj pripad, zvolil so si cestu cez Pete Bell-a (ale plati aj pre inych co som s nimi komunikoval):
- bez toho aby som mu povedal cislo ECU mi nevie ponuknut nic, a potrebuje to preto, aby vedel ktory motorovy menezment v nej mam (doslovny preklad - takze asi nebudu az tak "rovnake")
- on tie menezmenty ma vsetky, takze pouzije ten spravny a posle mi (kedze nemam flash ecu) novu ecu s remapovanou fuel mapou ale s menezmentom zhodnym s tym mojim povodnym (a nie s univerzalnym alebo inym), kt. po pripojeni do auto bude treba cez diagnostiku/nanocom este doprogramovat (napr. kodovanie vstrekov)
- po nastartovani bude odo mna potrebovat niekolko roznych merani diagnostikou a inymi hrackami, ktore mu daju spatnu vazbu o tom co zmeny priniesli, potom podla toho doladi posle mne, nove meranie a ak ok tak hotovo ak nie tak este doladi a dalsie meranie.
To je totiz postup a sposob ktory prinesie nie len dobry pocit z vyssieho vykonu ale aj dlhu zivotnost motora.
PS: Ci, krabicka o ktorej tu bola rec, dokaze krmit svoji dualnym softwarom viacero ECU to netusim, ale vzhladom na to, ze by sa tak dal sirit ich software dalej, tak nie a bude to asi nejak osetrene (len dohad). Mozem sa na to opytat, ale neviem ako, aby som nevypadal ako "pirat".
Jedine, ze by sa kupovala bez softu, poto by to nemal byt roblem.
Bronz LR Disco 4 TDV6 2012 - Mama's Street Fighter
Blue Evoque 2014 2.2