Pedál spojky
Moderátor: Safraporte
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedál spojky
Ze vseho nejdrive bych zkusil spojkovy valec nez rozebirat cele auto. Ma to delalo take, po vymene sp. valce to bylo OK. Az potom bych se pustil do spojky. Ale kdyz uz bude dole prevodovka, tak by to chtelo vymenit i setrvak. Ma jiz obcas proklouzla spojka, takze me to brzy ceka, ach jo..
Free Td4 2004 HSE automat
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
NO jo no já prostě počkám až začne zlobit automat vyměním ho a jedu dál
a ,,vo tom to je" 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
Setrvak stoji prej neoriginal 17 000, to radsi zplatim praci za 2x rozebrani spojky jen pro pokus jestli to sada opraviHunter píše:Ze vseho nejdrive bych zkusil spojkovy valec nez rozebirat cele auto. Ma to delalo take, po vymene sp. valce to bylo OK. Az potom bych se pustil do spojky. Ale kdyz uz bude dole prevodovka, tak by to chtelo vymenit i setrvak. Ma jiz obcas proklouzla spojka, takze me to brzy ceka, ach jo..

Spojkovej valec mi menil pan Autoland, tak snad to opravdu vymenil a je v poradku.. Slo po jeho zasahu asi 3 dny radit normalne

- cesta
- auto: Freelander I TD4
Safraporte:Ahoj, podle toho jak to popisuješ, si taky myslím, že byto mohl být jen ten válec, zkus ho nejprve odvzdušnit, pokud se to změní a pojede už od vrchu tak si to tím jen potvrdíš, že už propouští.A pak kup nový, já si s tím užil dost, po tom odvzdušnění to chvílu zas pojede, ale pak se to vrátí zpět. Pokud by to tím nebylo a musel jsi měnit tu spojku, tak ložisko určitě vyměň taky, je to takový bazmek z umělé hmoty. Já měnil spojku právě proto, že mi hučelo to ložisko, spojka byla ještě v poho, ale ložisko se vysypalo ven jak jsme to roztáhli. A abych řekl pravdu moc nevěřím, že to nové přežije tu novou spojku(právě tím provedením). Dal jsem tam spojku aj ložisko od fa. LuK.Tak ať se Ti daří ahoj.
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001
Zdravím. Prosím o radu. Mám Free I Td4 vyrobený 11/2005.
Přestalo mi fungovat ovládání spojky. Auto je úplně nepojízdný. Všechno se to semlelo během pouhych asi 15ti přeřazení. Nejdřív jsem několikrát musel pedálu pomoct vrátit se a pak už jen zůstal na podlaze a bylo totální KO. Spojkový pedál neklade žádný odpor a zůstane v jakékoli poloze v které ho nechám.
Předpokládam, že dodešel buď hlavní spojkový válec, co je u pedálu, nebo to proklatý hydraulický spojkový ložisko.
Dneska jsem vyndal ten hlavní válec, ale nevím jak zjistit jestli je problém v něm. Pokud je vyndaný, tak se nedá píst stlačit, protože je asi uzavřená ta rychlospojka na hadičce. To že, nejde stlačit by tedy možná nasvědčovalo tomu, že nepropouští a bude tedy v pořádku... a naopak bude asi v háji to ložisko.
Vyteklou hydraulickou kapalinu jsem nenašel a v nádobce na hlavnim spojkovym válci nějaká pořád je.
Víte někdo, jakym postupem se dá zjistit kde je problém? Jestli v hlavnim válci nebo v ložisku? Nebo je možné že odešlo i něco jiného?
PS: To ložisko už předtim delší dobu při sešlápnutí spojky hučelo, ale spojka i řazení šlo ovládat naprosto bezchybně. Na autě je najeto jen 62 tis.
Přestalo mi fungovat ovládání spojky. Auto je úplně nepojízdný. Všechno se to semlelo během pouhych asi 15ti přeřazení. Nejdřív jsem několikrát musel pedálu pomoct vrátit se a pak už jen zůstal na podlaze a bylo totální KO. Spojkový pedál neklade žádný odpor a zůstane v jakékoli poloze v které ho nechám.
Předpokládam, že dodešel buď hlavní spojkový válec, co je u pedálu, nebo to proklatý hydraulický spojkový ložisko.
Dneska jsem vyndal ten hlavní válec, ale nevím jak zjistit jestli je problém v něm. Pokud je vyndaný, tak se nedá píst stlačit, protože je asi uzavřená ta rychlospojka na hadičce. To že, nejde stlačit by tedy možná nasvědčovalo tomu, že nepropouští a bude tedy v pořádku... a naopak bude asi v háji to ložisko.
Vyteklou hydraulickou kapalinu jsem nenašel a v nádobce na hlavnim spojkovym válci nějaká pořád je.
Víte někdo, jakym postupem se dá zjistit kde je problém? Jestli v hlavnim válci nebo v ložisku? Nebo je možné že odešlo i něco jiného?
PS: To ložisko už předtim delší dobu při sešlápnutí spojky hučelo, ale spojka i řazení šlo ovládat naprosto bezchybně. Na autě je najeto jen 62 tis.
-
- tel.: 724006097
- auto: Freelander Td4 2006
Mě se stalo něco podobného, pedál spojky spadnul na podlahu a konec. Nakonec jsem zjistil, že došlo k posunu pedálu v uložení a tím pádem se vylomil jistící kroužek. Ten jsem vyměnil, vše se zafixovalo od henklu prostředkem na spoje a pro jistotu jsme tam dali zavláčku. Pokud by jsi potřeboval nový spojkový válec, mám jej doma úplně nový na Td4, nechal bych jej za 1900kč.
- Přílohy
-
- DSCF5391_m[1].jpg (3.17 KiB) Zobrazeno 7781 x
To asi nebude můj případ. Uložení pedálu se zdálo v pořádku i ten čep, kde je napojenej spojkovej válec je ok.
Pokud budu potřebovat novej spojkovej válec, tak se ti určitě ozvu.
Pokud budu potřebovat novej spojkovej válec, tak se ti určitě ozvu.
- Mysliveček
- tel.: 605833046
- auto: Freelander
Ahoj.
Dnes při cestě do práce mi přestala vypínat spojka.
Vidím ta na spojkový válec.
EDU - Eště ho máš na prodej? Beru.
Dnes při cestě do práce mi přestala vypínat spojka.
Vidím ta na spojkový válec.
-
- tel.: 721708312
- auto: Freelander Td4
Jojo, bude to asi hlavní spojkový válec. Ze zkušenosti mám úplně stejné zážitky s Roverem 75 2.0tdI (taky stavěný na BMW), a tam praskal ostošest. Jak jednou zůstane pedál na podlaze, je to otázka pár dnů a nezařadíš vůbec - s tím jsem si něco užil!
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Nemá .. ten už je u mne v garáži a čeká na výměnu (ale zatím mi fachá ten starý)Mysliveček píše:Ahoj.

Puman píše:Zdravím. Prosím o radu. Mám Free I Td4 vyrobený 11/2005.
Měl jsem stejný problém. Bylo to vyteklé hydraulické ložisko spojky do spojky. Výměna spojkové sady + ložisko atd cca 18tis v British Motors.
Freelander 2005 Td4, http://www.duluxpraha.cz" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.icolor.cz" onclick="window.open(this.href);return false;