Moje rada: prostě jí tám vraž, pak 2 a plnej voves. Budeš koukat co Def dokážesema píše:Mám nově Defa a rád bych se zeptal kdy vlastně použít uzávěrku?

Moje rada: prostě jí tám vraž, pak 2 a plnej voves. Budeš koukat co Def dokážesema píše:Mám nově Defa a rád bych se zeptal kdy vlastně použít uzávěrku?
No nevím, v Defu jsem jakživo neseděl, ale nemám dojem, že by mezináprava měla tenhle efekt dávat moc výrazněKawa12 píše:... mělo by to mít tendenci se to sunout rovně když budeš mít kola v rejdu.
No toto jsem ještě u mezinápravy nepoznal. Jo přední uzávěra to je jináKawa12 píše:Ahoj Spiti,taky mi ze záčátku nesvítila,tak jsem to řešil a měl jsem uhnilí konektor na čidlu uzávěrky,tak jsem to pořešil a už je to v poho a možná že to poznáš jesli funguje když zajedeš někam kde to bude klouzat,zařadíš jí a mělo by to mít tendenci se to sunout rovně když budeš mít kola v rejdu.
zarad uzavierku, pojazdi kusok, zarad na hlavnej prevodovke neutral, zdvihni jedno koleso a ked s nim neotocis, tak fungujespiti píše:Ahoj pánové,
zajímalo by mě jestli máte nějaký grif na zařazení mezinápravové uzávěrky. Mně (asi) nejde zařadit, aspoň tak soudím podlenesvítící kontrolky. Jen doufám že funguje a nebudu jí muset opravovat
no to určitě ne to kolo se Ti určitě protočí. Podívej se sem http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 4&start=20 tam je to popsanýmeresjev píše:zarad uzavierku, pojazdi kusok, zarad na hlavnej prevodovke neutral, zdvihni jedno koleso a ked s nim neotocis, tak fungujespiti píše:Ahoj pánové,
zajímalo by mě jestli máte nějaký grif na zařazení mezinápravové uzávěrky. Mně (asi) nejde zařadit, aspoň tak soudím podlenesvítící kontrolky. Jen doufám že funguje a nebudu jí muset opravovat
to je blbost souhlasim Meresjevem pokud zaradis mezinapravu a zvednes jedno kolo tak pokud funguje s tim kolem neotocis o vic nez ti dovoli vule v soukolipajam píše:no to určitě ne to kolo se Ti určitě protočí. Podívej se sem http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 4&start=20 tam je to popsanýmeresjev píše: zarad uzavierku, pojazdi kusok, zarad na hlavnej prevodovke neutral, zdvihni jedno koleso a ked s nim neotocis, tak funguje
pokud zvdnes jedno kolo napravove difi nemaji zadny vlivPama píše: jsem s Pajam zajedno.....
a co nápravové dify? Pokud fungují tak by se mělo to kolo opravdu protočit, alespoň si to myslím,pokud by to bylo jak píše Meresjev, postrádaly by nápravové špéry smysl.ale večer přezouvám a tak to pro jistotu zkusím.
skritekcrx píše:pokud zvdnes jedno kolo napravove difi nemaji zadny vlivPama píše: jsem s Pajam zajedno.....
a co nápravové dify? Pokud fungují tak by se mělo to kolo opravdu protočit, alespoň si to myslím,pokud by to bylo jak píše Meresjev, postrádaly by nápravové špéry smysl.ale večer přezouvám a tak to pro jistotu zkusím.
priklad zvednes prave predni kolo ostatni 3 stoji na zemy a
sila se ponese po poloose k difu ten ji preda bud na druhou poloosu jenze tam kolo stoji na zemy takze se pokusi predat ji na kardan pokud by bylo VYRAZENO a nebyla zapnuta mezinaprava kardan by se tocil jenze mezinaprava je zapla tak sila bude pokracovat na zadni kardan a z difu na obe kola takze pokud nejni zadne jine kolo ve vzduchu nemas dostatek sil pravym prednim kolem otocit
takze jak napsal Meresjev pokud mas zaplou mezinapravu a zvednes jen jedno kolo nedokazes s nim otocit a ja dodavam o vic nez kolik ti dovoli vule v soukoli
Pama píše:
No asi jsem z toho volaaký zmetený...... ale pokud by to bylo jak píšete, tak by nefungovaly zadokolkám diferáky,tam je taky natvrdo kardan s motorem a diferák funguje. Přece mezinápravovej diferák jen diferencuje k oběma nápravovým diferákům a ty si pak diferencují samu nápravu....
KRANG píše:Nebo pořádně zapadni do bláta (sněhu), zařaď uzávěrku, vystup a běž se podívat jestli zabíraj dvě kola..kontrolka uzávěrky neni vůbec směroplatná, často blbne