Zbraně...

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jekub

Re: Zbraně...

#201 Příspěvek od Jekub » 03 srp 2011 16:32

Nejsem na to plně kvalifikovanej, zbroják nemám, ale něco už mám ozkoušeno.
Podle mě je nejdůležitější si položit otázku na co tu zbraň potřebuješ, jestli je v tom obsaženo sebeobrana/nošení, pak doporučuju kompaktnější kousek než je 1911 a její klony.

Osobně bych na tvym místě zašel na střelnici kde jsou k dispozici zbraně k pujčení a tam si je různě ozkoušel. Je to individuální, ale řekl bych že nejvíc univerzální je Glock. Ten se mi nikdy nelíbil, ale uznávám, že naprosto převálcoval jiný co jsem zkoušel (CZ, HK USP, Steyer a pak ještě nějaký co se mi nevybaví).

S ráží je to otázka zda mít víc včelek s menším žihadlem nebo rovnou čmeláka. Taky je otázka cena, za 9mm dáš míň než za .45 a abys uměl zbraň použít ve stresový situaci, tak musíš mít hodně vystříleno.

Pokud chceš mít zbraň jen pro střílení na střelnici, tak si vyber co je tvému srdci nejblíž a to radši i ozkoušej před koupí a užívej si ji :yes

Gobey
tel.: +420603440581
auto: Defender
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od Gobey » 03 srp 2011 16:54

Jekub píše:Nejsem na to plně kvalifikovanej, zbroják nemám, ale něco už mám ozkoušeno.
Podle mě je nejdůležitější si položit otázku na co tu zbraň potřebuješ, jestli je v tom obsaženo sebeobrana/nošení, pak doporučuju kompaktnější kousek než je 1911 a její klony.

Osobně bych na tvym místě zašel na střelnici kde jsou k dispozici zbraně k pujčení a tam si je různě ozkoušel. Je to individuální, ale řekl bych že nejvíc univerzální je Glock. Ten se mi nikdy nelíbil, ale uznávám, že naprosto převálcoval jiný co jsem zkoušel (CZ, HK USP, Steyer a pak ještě nějaký co se mi nevybaví).

S ráží je to otázka zda mít víc včelek s menším žihadlem nebo rovnou čmeláka. Taky je otázka cena, za 9mm dáš míň než za .45 a abys uměl zbraň použít ve stresový situaci, tak musíš mít hodně vystříleno.

Pokud chceš mít zbraň jen pro střílení na střelnici, tak si vyber co je tvému srdci nejblíž a to radši i ozkoušej před koupí a užívej si ji :yes
Ahoj,

díky za názor. Vše co píšeš jsem uvážil, ale jak jsem říkal, nechci zbraň na každodenní nošení.

Vidím to na to si užívat s pořádným kalibrem :Pohoda:

H.
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Jekub

#203 Příspěvek od Jekub » 03 srp 2011 17:08

Tak v tom případě doporučuju aspoň .357 magnum a 12" revolver :muscle :D

Kubrtos
tel.: +420604671119
auto: D3 trisko Disko
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od Kubrtos » 04 srp 2011 09:21

Nepiju skoro vůbec- sem tam jedno dvě pivka, takže toho že se ožeru se nebojím (bejvalej hospodskej, takže s alkoholem zkušenosti mám), alergií netrpím a EPI záchvaty mívám jen ve spánku. V tomhle jsem klidnej.
Ale prostě si nejsem jistej tím jestli bych na někoho vystřelil - ale to asi většina lidí. Používat to umím - na střelnici a po různejch lomech s kámošema toho mám odstříleno docela dost. V době kdy byly zbraně na černej prach na občanku (mě bylo 18-20) jsem měl perkusní revolver a taky jsem s ním něco nastřílel. Ale zase jít na mě někdo s nožem tak o tom asi nebudu tak dumat a prostě buď trefím, nebo uteče a zažaluje mě.
Největší strach bych měl z toho že trefím někoho nezůčastněnýho...
To že to chce průběžně cvičit a osvěžovat znalost zákona je samozřejmost. Když mám nějaký zařízení, chci ho dokonale ovládat-od mobilu, přes výrobní stroje, počítače, auto a zbraň je další zařízení.

Gobey: 1911 je krasavec a klasika - vzhledem k tvýmu militantnímu zaměření chápu i proč chceš zrovna tohle. Na skrytý nošení by se mě osobně moc líbil českej Compact CZ75-spolehlivá, sice těžší, ale velkej zásobník a není velká, jednoduchá.
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge

Rover
tel.: 736173373

#205 Příspěvek od Rover » 04 srp 2011 15:31

Gobey píše:Vidím to na to si užívat s pořádným kalibrem :Pohoda: H.
Jestli si chceš užívat opravdu s pořádným kalibrem tak jdi do pistole Desert Eagle .50AE, nic většího už snad ani neexistuje...

Mně osobně naprosto vyhovuje Glock 19 9mm a archaický revolver Webley .38 z druhoválečné doby...
Country boy...

Jekub

#206 Příspěvek od Jekub » 04 srp 2011 17:00

Ještě je jedna možnost, nemůžu to pořádně najít, ale pár let zpátky se prodávala L1A1, myslim že to je hodně stylová radost.

Tady mají taky, ale mám dojem, že bývala levnější:
http://www.bvs.cz/ww_ii_samonabijeci_ku ... 1_308.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Frana
tel.: 608885886, OK3FJ
auto: Defender 130 HCPU
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od Frana » 04 srp 2011 17:11

Min stylova, za to vsak o dost levnejsi radost je ruska samonabijeci puska SVT-40... 10 velmi neprijemnych ran raze 7,62x54 za naopak velmi prijemnych 45,-Kc celkem z ni das taky.

prodava se od 5-10.000,-Kc podle vybavy. :-)

Treba tady:

http://www.zelenysport.cz/scripts/zbozi.php?KID=134" onclick="window.open(this.href);return false;
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel

Swedmann
auto: RR P38 4,6 HSE

#208 Příspěvek od Swedmann » 04 srp 2011 17:16

Pokud pánové můžu taky něco napsat :chuckle ,tak vřele doporučuji výběr 1911 / ,45 ACP. Bo už proto,že zbraň jenž se vyrábí již přes sto let beze změn(až na detail) a do dnešních dnů ji používá jak armáda tak policie tak asi nebude špatná a za druhé kulka .45 má velice slušnou zastavovací schopnost,cirka dvakrát takovou než 9mm luger a v neposlední řadě menší průraznost takže je menší šance,že po zásahu útočníka ještě postřelíte další nezúčasněnou osobu.A co se týká denního nošení zas tak hrozný to není,cc 1 kg 21 cm to zas taková hrůza není(dělají i menší a lehčí).osobně denně nosím Colt SAA s 7,5" hlavní a ,45LC u pasu a i na to se dá zvyknout. S pozdravem SWED.

KRANG

#209 Příspěvek od KRANG » 04 srp 2011 17:18

1911 Government je vojenská klasika ale mě třeba nevyhovuje chod spouště a celkový držení zbraně. Chce to si ty kvéry osahat a pak vybrat podle svýho protože co vyhovuje jinejm nemusí vyhovovat tobě. Já mám třeba dlouhý prsty, tak potřebuju silnější pažbičku apod.
Jinak teď na léto mám na denní nošení šestadvacítku glocka protože se pohodlně nosí a nastřílet se s nim dá taky poměrně slušně.
Defender 90 200Tdi "ZEBRA" / Range Rover L322 V8 4.4 / Series III 109" 2.25l exMOD "VOJÁK" + Sankey Trailer Narrow Track
servisuje http://www.OWR.cz

ssang
tel.: 733149044
auto: jen vzpomínky na LR

#210 Příspěvek od ssang » 04 srp 2011 17:37

Frana píše:Min stylova, za to vsak o dost levnejsi radost je ruska samonabijeci puska SVT-40... 10 velmi neprijemnych ran raze 7,62x54 za naopak velmi prijemnych 45,-Kc celkem z ni das taky.

prodava se od 5-10.000,-Kc podle vybavy. :-)

Treba tady:

http://www.zelenysport.cz/scripts/zbozi.php?KID=134" onclick="window.open(this.href);return false;
Osobně jsem si vyzkoušel před lety Dragunov vzor 1963 (SVDN-1) a při první ráně mi namačkal komplet celou gumu od optiky do oka :O . Pak jsme se už skamarádili a byla to paráda a fakt přesná a stylová zbraň.
Tady je odkaz: http://www.odstrelovac.estranky.cz/clan ... pusky.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;

injaaa
tel.: 724334303
auto: Def 90, D3

#211 Příspěvek od injaaa » 04 srp 2011 18:16

Rover píše:
Gobey píše:Vidím to na to si užívat s pořádným kalibrem :Pohoda: H.
Jestli si chceš užívat opravdu s pořádným kalibrem tak jdi do pistole Desert Eagle .50AE, nic většího už snad ani neexistuje...

Mně osobně naprosto vyhovuje Glock 19 9mm a archaický revolver Webley .38 z druhoválečné doby...
Desert Eagle je super napad :cool ale myslim, ze bude cloumat i Gobeym :D sam pokukuju po 1911 .45 (i po Desertu jsem koukal) ale je to asi fakt spis pro radost, pro bezne pouziti si nemuzu vynachvalit Waltera P99.. Ale je to jako se vsim, osobni vkus a obcas skoro az nabozenstvi :cool ale to na tomhle foru neni treba zduraznovat :rofl

injaaa

#212 Příspěvek od injaaa » 04 srp 2011 18:18

Jo a Gobey v kazdy slusny rodine by mela byt brokovnice :Pohoda:

injaaa

#213 Příspěvek od injaaa » 04 srp 2011 19:04

Gobey píše:
Vidím to na to si užívat s pořádným kalibrem :Pohoda:

H.
Pak tu je jeste dalsi moznost :D

http://www.zelenysport.cz/scripts/podro ... php?IDZ=68" onclick="window.open(this.href);return false;

Kubrtos
tel.: +420604671119
auto: D3 trisko Disko
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od Kubrtos » 05 srp 2011 08:43

Jsem zjistil že ke zbraním jsem měl blíž než jsem věděl http://olomouc.idnes.cz/olomouc-zpravy. ... zpravy_stk" onclick="window.open(this.href);return false; - s jedním z nich jsem měl když jsem začínal podnikat společnej kancl. :D
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge

Gobey
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od Gobey » 22 srp 2011 22:44

Válka je krutá a nespravedlivá. Vojákům často nezbývá jiná psychologická obrana, než se jí vysmát.

Tak jako fungují slavné Murphyho zákony v běžném životě a většině lidských oborů, daří se jim i ve válce. Většina z nich dále rozvíjí základní myšlenku pana Murphyho - "Co se může pokazit, to se taky pokazí."

Když tě může vidět tvůj velitel, tak nepřítel také.

Když je nepřítel na dostřel, tak ty také.

Nepřátelská palba má vždy přednost.

Co je vidět, může být zasaženo, co je zasaženo může být zabito.

Nejnebezpečnější věci na světe je podporučík s mapou a kompasem.

Vždy existuje cesta.

Nejlepší cesta nikdy není snadná.

Snadná cesta je vždy zaminovaná.

Důležité věci jsou vždy jednoduché, jednoduché věci jsou vždy obtížné.

Žádná jednotka připravena k boji neprošla inspekcí.

Žádná jednotka připravena k inspekci neprošla bojem.

Žádný operační plán nepřežil první bojový kontakt.

Neexistuje taková věc, jako perfektní plán.

Motto odstřelovače: „Natáhni se a dotkni se ho“

Filozofie odstřelovače: „Když budeš utíkat, jenom umřeš unavený“

Ty nejsi Superman (námořnictvo a piloti si udělají poznámku).

Profesionál je předvídatelný, amatér je ten, kdo je nebezpečný.

Nepřítel zásadně útočí ve dvou případech:

když jste na něho připraveni
když nejste na něho připraveni
Nikdy nepřitahuj palbu, dráždí to každého kolem tebe.

Tvůj přítel v boji je velice důležitý, dává to nepříteli možnost vystřelit i na někoho jiného.

Nikdy nesdílejte palební post s někým, kdo je statečnější než vy.

Nikdy nevypadej důležitě, přitahuje to nepřátelskou palbu.

Snaž se vypadat bezvýznamně pro nepřítele, možná mu dochází střelivo.

Cokoliv děláš může být důvodem ke střelbě na tebe, včetně nedělání ničeho.

Pokud jsi nemůžeš vzpomenout, tak mina Claymore směřuje na tebe.

Malá nepřátelská diverze, kterou ignoruješ je hlavní útok.

Prosakující zranění hrudníku je způsob, jak ti matka Příroda říká: zpomal.

Když ti chybí všechno, jenom nepřátel je hodně, jsi v bitevní zóně.

Když s úspěchem postupuješ vpřed, kráčíš do pasti.

Když se tvůj útok vyvíjí mimořádně dobře, jsi v pasti.

Udělej to pořádně, aby se nepřítel chytnul do pasti a ty se nebudeš moct dostat ven.

Jediná věc, která je přesnější, než nepřátelská palba je přátelská palba.

Když jsi zabezpečil území, nezapomeň to sdělit nepříteli.

Když to je nesmyslné, ale funguje to, není to nesmyslné.

Když poprvé neuspěješ, volej leteckou podporu.

Jakmile se začne podávat teplá strava v poli, začne pršet.

Když pochybuješ, vystřílej zásobník.

Zkušenost z boje je něco, na co jsi si vzpomněl, když už bylo po akci.

Je jedno, kterým směrem se dáš na pochod, bude to do kopce.

Když potřebuješ nastavit frekvenci vysílačky, kterou jsi si právě napsal, nejdůležitější číslo je rozmazané.

Vysílačka přestane fungovat obvykle tehdy, když potřebuješ palebnou podporu.

Svítící střelivo funguje na obě strany.

Granát s 5-ti sekundovým zpožďovačem vybuchuje obvykle ve třetí sekundě.

Dosah střepin u ručního granátu je vždy o krok delší, než můžeš doskočit.

Cena zbraňového systému je v přímé úměře ke vzdálenosti, na kterou se má dopravit kvůli opravě.

Věcí, které potřebuješ nejvíce, je vždycky nedostatek.

Dvě věci, které musí být spolu, aby fungovali, se zásadně dopravují odděleně.

Nezapomeň, že tvoji zbraň vyrobila firma, která vyhrála s nejnižší cenovou nabídkou.

Převzato ze http://www.strelectvi.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

injaaa

#216 Příspěvek od injaaa » 22 srp 2011 22:53

Gobey ty jsi se ale rozepsal :cool jaká byla víkendová akcička???

Gobey
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od Gobey » 15 zář 2011 22:26

Tak máme doma nového mazlíčka.

Colt Gornment 1911 XSE Lightweight .45 ACP. Fungl nový :) Zatím vystříleno cca 250 ran a moc pěkné

H.
Přílohy
IMG_1350.jpg
IMG_1350.jpg (127.18 KiB) Zobrazeno 3350 x
IMG_1349.JPG
IMG_1349.JPG (138.5 KiB) Zobrazeno 3350 x
IMG_1347.JPG
IMG_1347.JPG (133.75 KiB) Zobrazeno 3350 x
IMG_1344.JPG
IMG_1344.JPG (121.11 KiB) Zobrazeno 3350 x

low
Admin fóra
tel.: +420 603462950
auto: def 110 + L322
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od low » 15 zář 2011 22:28

Pokud by to nekoho zajimalo, tak v nedeli od rana porada Mimouch na Vinaricke strelnici Kurz strelecke obrany pro pokrocilejsi. Pokud by mel nekdo zajem, nebo vice dotazu, necht mne zavola
http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz

injaaa

#219 Příspěvek od injaaa » 15 zář 2011 22:45

Gobey píše:Tak máme doma nového mazlíčka.

Colt Gornment 1911 XSE Lightweight .45 ACP. Fungl nový :) Zatím vystříleno cca 250 ran a moc pěkné

H.
Gobey mooc pekny :cool

Gobey
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od Gobey » 06 pro 2011 17:03

Tak mě nový mazlíček včera trochu pozlobil :(

Někdy minulý týden jsem si všimnul nepatrného vlásku na hlavni v oblasti vyhazovacího okýnka, vypadalo to jako šmouha a neřešil jsem to. Na omak nehtem nebyl cítit žádný vryp. Považoval jsem to za šmouhu o nijak jsem se tím nezabýval. Včera jsem v kuse vystřílel cca 60 – 70 ran, vše v pohodě, pak při další ráně jsem měl pocit, že to okolo okénka nějak víc začoudilo, ale nic extra. No a další rána se už zasekla a následně jsem zjistil prasklinu. Kluci z AVIMu na Florenci do rámu klepli zepředu dřevěnou paličkou, aby to vyndali ven. Po rozebrání nešla hlaveň vyndat – byla o malinko širší, nešla ven přes rám.

:hmm: :ty jeden...: kde kluci američtí udělali chybu.

H.
Přílohy
hilsna.JPG
hilsna.JPG (170.8 KiB) Zobrazeno 3996 x
hlaven 3.JPG
hlaven 3.JPG (100.97 KiB) Zobrazeno 3996 x
hlaven 2.JPG
hlaven 2.JPG (128.85 KiB) Zobrazeno 3996 x
hlaven 1.JPG
hlaven 1.JPG (107.13 KiB) Zobrazeno 3996 x

Odpovědět