Stránka 11 z 16

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 08 říj 2012 12:44
od Martin_H
Safraporte píše:Acone, ale s tou podložkou ztratím to, co si na grilu na uhlí cenním - navoněné maso kouřem. nebo ne?
Neztratíš. Když griluješ třeba na litinovým tálu, a při zavřeným grilu, je tam kouře k "navonění" až až .....

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 08 říj 2012 12:58
od Safraporte
Martin_H píše:
Safraporte píše:Acone, ale s tou podložkou ztratím to, co si na grilu na uhlí cenním - navoněné maso kouřem. nebo ne?
Neztratíš. Když griluješ třeba na litinovým tálu, a při zavřeným grilu, je tam kouře k "navonění" až až .....
Hm, to je fakt :idea:

A jak je např. u Weber One-Touch Pro Classic vyřešeno odkapávání? A ta 10ti-letá záruka ... ta je podmíněna čím?

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 08 říj 2012 13:06
od Martin_H
Safraporte píše: A jak je např. u Weber One-Touch Pro Classic vyřešeno odkapávání? A ta 10ti-letá záruka ... ta je podmíněna čím?
Topíš v palivových přepážkách na boku kotle, který pak funguje jako horkovzdušná trouba. Říká se tomu nepřímý grilování. Jestli ale přemýšlíš o tomhle grilu, tak bych ti ho vymluvil - má moc nízkej pracovní stolek. Vyber raději model Performer, ten je výškou stolu pro normální lidi, ne pro trpaslíky.

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 08 říj 2012 13:18
od Safraporte
Martin_H píše:...Jestli ale přemýšlíš o tomhle grilu, tak bych ti ho vymluvil - má moc nízkej pracovní stolek. Vyber raději model Performer, ten je výškou stolu pro normální lidi, ne pro trpaslíky.
Já hlavně sháním informace, abych neudělal chybu. Jsem ochoten investovat do grilu cca 10 000,- což pro mne není zanedbatelná částka (s ohledem na to, že se jedná o vcelku životně nedůležitou věc) a proto očekávám, že mi bude pár let (>100 :mrgreen: ) dobře sloužit

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 08 říj 2012 13:33
od Acon
Safraporte píše:
A jak je např. u Weber One-Touch Pro Classic vyřešeno odkapávání? A ta 10ti-letá záruka ... ta je podmíněna čím?
Funguje to OK. Väčšinu vecí som na ňom griloval s tým, že horelo uhlie len na jednej strane.
Pokial ide o záruku, tak s tým by som si nerobil ťažkú hlavu. Na mojich fotkách vidieť starý 8r. gril, ktorý bol celý čas vonku, neodkladal som ho ani na zimu a griluje sa na ňom počas sezóny určite aspoň každý 2 víkend a funguje doteraz. Ak budeš ten Weber zakrývať a na zimu odkladať do sucha, vydrží Ti tak 30 rokov. Je podstatne masívnejší, lepšie prevedený, skrátka úplne iná liga.

Mne by ten stolík až tak nevadil, že je nízky, ja si aj tak vždy pristavím veľký stôl. Skôr by som prijal ak by to malo ten stolík po oboch stranách. Na také veci, čo treba maž po ruke. No čo mi vyslovene vadí je, že dekel nemá pánty a treba ho vešať z boku n agril. Je to nepraktické.
Inak u nás v Baumaxe majú na Webre akciu -50%. Na vystavené kusy.

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 08 říj 2012 14:11
od Martin_H
Safraporte píše:
Martin_H píše:...Jestli ale přemýšlíš o tomhle grilu, tak bych ti ho vymluvil - má moc nízkej pracovní stolek. Vyber raději model Performer, ten je výškou stolu pro normální lidi, ne pro trpaslíky.
Já hlavně sháním informace, abych neudělal chybu. Jsem ochoten investovat do grilu cca 10 000,- což pro mne není zanedbatelná částka (s ohledem na to, že se jedná o vcelku životně nedůležitou věc) a proto očekávám, že mi bude pár let (>100 :mrgreen: ) dobře sloužit
Běž si ten gril někam na živo prohlídnout. Podle fotek na netu se to vybrat nedá. Viz třeba příklad toho Weber One-Touch Pro Classic a Performeru - dva hodně podobný grily , ale když je vidíš vedle sebe, je ti to hned jasný :)

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 08 říj 2012 15:21
od Martin_H
Safraporte píše:......... A ta 10ti-letá záruka ... ta je podmíněna čím?
Ta záruka je propálení kotle a trvanlivost smaltu , a tuším i na funkčnost čistícho popelníku

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 08 říj 2012 15:48
od Acon
v tom poplníku je nejaká plastová nádoba (asi na tuk) ktorá sa porúčala po 1. grilovaní. Spadlo do nej pár žeravých uhlíkov... soudruzi z Webru někde udělali chybu :chuckle

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 08 říj 2012 16:05
od Martin_H
Acon píše:v tom poplníku je nejaká plastová nádoba (asi na tuk) ktorá sa porúčala po 1. grilovaní. Spadlo do nej pár žeravých uhlíkov... soudruzi z Webru někde udělali chybu :chuckle
Neudělali. Ten plastový kelímek slouží k tomu, abys tam dal správný množství briket - je to odměrka. Takže jestli si ho tam nechal i při topení, neudělal si správně .... :lol:

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 08 říj 2012 19:03
od Acon
Ja som nevedel, že tam je. Gril bol postavený, tak som zakúril... No a keď som išiel vysypať popol... To mám za to, že návody čítam až keď všetko zlyhá :roll:

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 08 říj 2012 19:14
od krestak
vejkend :D
Barva LR 065.jpg
Barva LR 065.jpg (24.97 KiB) Zobrazeno 9512 x
Barva LR 054.jpg
Barva LR 054.jpg (25.14 KiB) Zobrazeno 9512 x

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 08 říj 2012 19:17
od Safraporte
to krestak: :clap
Martin_H píše: Běž si ten gril někam na živo prohlídnout. Podle fotek na netu se to vybrat nedá. Viz třeba příklad toho Weber One-Touch Pro Classic a Performeru - dva hodně podobný grily , ale když je vidíš vedle sebe, je ti to hned jasný :)
Asi jo. Zjistím si, kde je tady v okolí na Plzeňsku víc grilů na jednom místě k prohlídce.

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 08 říj 2012 21:33
od Acon
Krestak, to v tých batôžkoch je syr? Či?

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 09 říj 2012 11:46
od Martin_H
Acon píše:Ja som nevedel, že tam je. Gril bol postavený, tak som zakúril... No a keď som išiel vysypať popol... To mám za to, že návody čítam až keď všetko zlyhá :roll:
Nejsi první, komu se to povedlo :)

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 09 říj 2012 18:57
od krestak
Acon píše:Krestak, to v tých batôžkoch je syr? Či?
Jasně je ta sýr s kořenim a salámem :D

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 16 říj 2012 16:43
od Maflik
čau všichni.podzim je asi tady a já se ptám nemá někdo dobrej recept na klobásy????ještě jsem je nedělal tak bych to chtěl zkusit

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 16 říj 2012 17:18
od Martin_H
Maflik píše:čau všichni.podzim je asi tady a já se ptám nemá někdo dobrej recept na klobásy????ještě jsem je nedělal tak bych to chtěl zkusit
Zkus něco odsud http://www.zabijacky.cz/recepty-na-zabi ... i-klobasy/

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 16 říj 2012 19:47
od Maflik
děkuju za odkaz :yes

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 24 říj 2012 17:53
od krestak
nedělní oběd :D
lak korby LR-čtyřkolky vejlet 022.jpg
lak korby LR-čtyřkolky vejlet 022.jpg (29.33 KiB) Zobrazeno 9308 x
lak korby LR-čtyřkolky vejlet 023.jpg
lak korby LR-čtyřkolky vejlet 023.jpg (29.63 KiB) Zobrazeno 9308 x

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 25 říj 2012 10:53
od Martin_H
Tolik mrtvých zvířátek kvůli jednomu obědu ? :)