TD5 a "chip"
Moderátor: Acon
Re: Defender TD5 a "chip"
však ani mne nejde o maximalku ale o krutak - ale dnes som mu dal a max. bola tachometrovych 138km.h a to stači - aj tak jazdim stale okolo 90,100 km.h- Jenda kto ti robil chip ? zaujima ma to zmenšenie spotreby po chipe . moc sa mi tomu nechce verit 

. tel 0905532342 bratislavsky kraj mail info@atlascamper.sk
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
.Jeste jsem to poradne nemeril a vzhledem k tomu ze nemam otackomer ,jezdim na ucho ale nepotrebuju kvuli kroutaku co mam k dispozici auto pri rozjezdu vytacet a motor bezne pracuje v nizsich otackach.Navic se mi zvedla cetovni rychlost,nespomaluju do mirnych prevyseni na dalnici
na 90km/h s pedalem na podlaze.Proste si to tak valim 110 ale stale
Honza
na 90km/h s pedalem na podlaze.Proste si to tak valim 110 ale stale

Honza
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
- deff90
- tel.: 0915 888 686
- auto: deffender 90 td5
- Kontaktovat uživatele:
akurat dnes mi urobili chip na def 90 ide to super aj max sa zvisila .
som zvedavi na spotrebu ?
LR defender Td5 90 150k,2*SUPERWINCH Ep9,Hi-Lift EXTREME,HELLA,SAFARI,QT,OME-teraz IRONMAN,GARMIN,KAM
no pochval sa kto ?deff90 píše:akurat dnes mi urobili chip na def 90 ide to super aj max sa zvisila .
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- deff90
- tel.: 0915 888 686
- auto: deffender 90 td5
- Kontaktovat uživatele:
robili mi to chalani s pp profituning mam uz 4 auto od nich a idu super jedno uz ma 200000km a mal chip od 5000km maju aj meranie výkonu
LR defender Td5 90 150k,2*SUPERWINCH Ep9,Hi-Lift EXTREME,HELLA,SAFARI,QT,OME-teraz IRONMAN,GARMIN,KAM
ja mam tiez velmi dobre skusenosti s chip tuningom!
ale odporucam to robit aj s meranim vykonu na brzde aj predtym aj potom a urcite odbornikom, nielen si niekde stiahnut software, powerbox nieje zly, ale treba to dat tiez premerat po montazi a je to iba jedno nastavenie..., kde ked som si ja daval cipovat auto, tak to chalan vyladil presne podla mojich predstav ( maly narast koni, viac NM v nizsich otackach a vo velkom rozsahu otacok).
dal som si to chipnut pri 70 000km, teras mam 100 000 a vsetko je super
ale odporucam to robit aj s meranim vykonu na brzde aj predtym aj potom a urcite odbornikom, nielen si niekde stiahnut software, powerbox nieje zly, ale treba to dat tiez premerat po montazi a je to iba jedno nastavenie..., kde ked som si ja daval cipovat auto, tak to chalan vyladil presne podla mojich predstav ( maly narast koni, viac NM v nizsich otackach a vo velkom rozsahu otacok).
dal som si to chipnut pri 70 000km, teras mam 100 000 a vsetko je super
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo přesně tak já byl včera s Free a stejný požadavek i posup
A kolik tedy máš po? 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- tagr
- Kontaktovat uživatele:

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- IvanM
- tel.: 603158801
- auto: DEF110
- Kontaktovat uživatele:
Ufff, tak jsem to celý téma postupně přelouskal a je to docela motivující... Jen jedna věc - možná blbá otázka, ale... - co to přeprogramování všechno změní? ...resp. proč to jede líp?
I. ...nejsem blbej, jen tomu nerozumim

- tagr
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem se bal informovat na TD4 ,systémově to bude stejné, upravý se poměr vstřiku paliva, vzduchu a k časování motoru. Tím se zvedne kroutící moment i výkon a měla by se snížit i průměrná spotřeba, nebo by alespoň neměla stoupnout.
Pokud někdo udělá tuning, jen tím , že třeba bez ohledu na motor vymění vstřiky a turbo, muže ho za chvilku zničit. Proto jsem se domluvil , že vše vyměním za repas - nové - ( filtry, vsřiky, řetěz, turbo - mám 170 000 tak je to tak akorát na preventivku ) a pak se po výplachu motoru i hlavy a výměně oleje provede nové nastavení jednotky - tedy CHIP. Je jasné že staré hodnoty už mají ode mně ( auta
) uložené a tedy je z čeho vycházet .
Takto mně to vysvětlili , tak snad to tady prezentuji dobře, pokud budu doplněn a upřesněn, budu rád.
Pokud někdo udělá tuning, jen tím , že třeba bez ohledu na motor vymění vstřiky a turbo, muže ho za chvilku zničit. Proto jsem se domluvil , že vše vyměním za repas - nové - ( filtry, vsřiky, řetěz, turbo - mám 170 000 tak je to tak akorát na preventivku ) a pak se po výplachu motoru i hlavy a výměně oleje provede nové nastavení jednotky - tedy CHIP. Je jasné že staré hodnoty už mají ode mně ( auta

Takto mně to vysvětlili , tak snad to tady prezentuji dobře, pokud budu doplněn a upřesněn, budu rád.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
No, hlavně se trošku pohne s dávkou paliva v různých režimech motoru - většinou trošku nahoru, a když se to přežene, začne auto kouřit.
Dále se dá upravit chod plynového pedálu - je elektronickej, takže bude fungovat jak by jsi na to víc šlapal.
A celkově se dá optimalizovat dávkování paliva pro konkrétní kus - z výroby je tam totiž něco, co je více či méně univerzální.
Dále se dá upravit chod plynového pedálu - je elektronickej, takže bude fungovat jak by jsi na to víc šlapal.
A celkově se dá optimalizovat dávkování paliva pro konkrétní kus - z výroby je tam totiž něco, co je více či méně univerzální.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Tvuj def jede uplne suprove. Vubec bych do toho nevrtal...IvanM píše:Ufff, tak jsem to celý téma postupně přelouskal a je to docela motivující... Jen jedna věc - možná blbá otázka, ale... - co to přeprogramování všechno změní? ...resp. proč to jede líp?

"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D
- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Honzan píše:Tvuj def jede uplne suprove. Vubec bych do toho nevrtal...IvanM píše:Ufff, tak jsem to celý téma postupně přelouskal a je to docela motivující... Jen jedna věc - možná blbá otázka, ale... - co to přeprogramování všechno změní? ...resp. proč to jede líp?
Ivane změní se palivová mapa, tedy při stage I. Jak jsem ti psal.
Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
...ja nevim jak to jede Ivanovi ale muzem to nekdy pomerit.Ja jsem spokojen,jede to o hodne lepe nez driv ale to uz jsem tu psal
Navic me to narozdil od jinych reemapu nekouri
H.

H.
It´s not broken, it´s british !
Tak mám taky chipováno od Ivana Jezbery + Bella. - Musím moc chválit auto jede skvěle a vše proběhlo OK
. K tomu ještě mám záložní jednotku s původní mapou no prostě blaho. Ivane Dííík !
V kopeci po D1 z Brna nebo v tom od Jihlavy klidně zrychím ze 100 na 120 podle GPS
(velký kola 33" zahrátka s nádrží a bednou) po rovině bych mohl jet klidně stále 130 (kdyby mě to s defem bavilo). A ta dynamika, při rozjezdu ani nestačím řadit.
Co se týká spotřeby tak mám jen první odhady, měřit budu v Sýrii. Na dálnici když jsem to tlačil tak určitě vyšší. Na běžný silnici když jedu do 100 tak to vypadá že bude stejná jako před tím.

V kopeci po D1 z Brna nebo v tom od Jihlavy klidně zrychím ze 100 na 120 podle GPS

Co se týká spotřeby tak mám jen první odhady, měřit budu v Sýrii. Na dálnici když jsem to tlačil tak určitě vyšší. Na běžný silnici když jedu do 100 tak to vypadá že bude stejná jako před tím.
Ahoj Jendo, klidně zajeď porovnáme, máš to kousek, ale až za měsíc až se vrátím ze Sýrie. Taky mi nekouří.Jenda píše:...ja nevim jak to jede Ivanovi ale muzem to nekdy pomerit.Ja jsem spokojen,jede to o hodne lepe nez driv ale to uz jsem tu psalNavic me to narozdil od jinych reemapu nekouri
![]()
H.
- IvanM
- tel.: 603158801
- auto: DEF110
- Kontaktovat uživatele:
Jen tak plácám do prázdna, k realizaci daleko...znáš měHonzan píše:Tvuj def jede uplne suprove. Vubec bych do toho nevrtal...IvanM píše:Ufff, tak jsem to celý téma postupně přelouskal a je to docela motivující... Jen jedna věc - možná blbá otázka, ale... - co to přeprogramování všechno změní? ...resp. proč to jede líp?

- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Asi nová móda, ježdění s Defenderama na čas, že by nový dálniční piráti...Kangaroo píše:Ahoj Jendo, klidně zajeď porovnáme, máš to kousek, ale až za měsíc až se vrátím ze Sýrie. Taky mi nekouří.Jenda píše:...ja nevim jak to jede Ivanovi ale muzem to nekdy pomerit.Ja jsem spokojen,jede to o hodne lepe nez driv ale to uz jsem tu psalNavic me to narozdil od jinych reemapu nekouri
![]()
H.

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

Na asfaltu?

Musím dopnit informace o spotřebě po nachipování. Spotřeba za celou Sýrii byla 11,5 litru, jsem mile překvapen
. Jednalo se o trasu 10 300 Km, 33" kola naloženej defík se zahrádkou, včetně 80litrový nádrže na vodu. Ve spotřebě je i dvoudení ježdění ve Vádí Ram (písek) a cca 10 nocí topení webastem. Po dálnici jsme jezdily 100 - 110 Km/hod. Žádnej těžkej offroad, několikrát zdolávání převýšení 1000 m. Auto jelo suprově!