Zvýšení výkonu 300Tdi?
Moderátor: Acon
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvýšení výkonu 300Tdi?
jak je ta prasklina hluboká?
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
No Petrík - takto je naozaj na výmenu... Nikdy by som nedal zvárať teleso turbíny a nikdy by som také turbo nemontoval...Je to časovaná bomba -radšej druhé.Je samozrejme aj viac dôvodov.
Range Rover Classic 300Tdi , Range Rover Classic vogue s 2,5TD
- petriiik
- tel.: +421940505112
- auto: SVAŘÁK
ta prasklina neviem ako je hlboka
jacko, toto neni cast turba ale cast zvodou
"Auto musi najskor ist, az potom moze vyzerat"
- Dockar
- auto: RRC 300 TDi
Řek bych, že máš dvě možnosti. Buď se na to vykašlat a počkat až to začne foukat. Pak vyměnit. Nebo vyměnit rovnou 

Dočkař momentálně bez Dočky
pily, sekačky, traktůrky servis-prodej les-zahrada.net
Telefon: sedmtřitři sedmsetdvacetjedna dvadvasedm
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak.Dockar píše:Řek bych, že máš dvě možnosti. Buď se na to vykašlat a počkat až to začne foukat. Pak vyměnit. Nebo vyměnit rovnou
Turbo má hodně často praskliny nevím jak konkrétně LR těch sem moc neviděl ale to že je popraskané uvnitř je celkem častý. Je to většinou tím jak se přidává na čerpadle, nebo broděním.
Zkusil bych třeba

Naposledy upravil(a) Hubert dne 01 lis 2012 21:25, celkem upraveno 1 x.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
- Dockar
- auto: RRC 300 TDi
Je to v rouře 

Dočkař momentálně bez Dočky
Aha - ale aj tak,ak by si to zváral,tak by sa to isto nejako zdeformovalo - to mi urobilo na Audi Quattro 2,2Turbo... musel som zháňať iné zvodypetriiik píše:ta prasklina neviem ako je hlboka

Range Rover Classic 300Tdi , Range Rover Classic vogue s 2,5TD
- petriiik
zvody s turbom 50€ takze uz vrcim
- petriiik
zvody s turbom 50€ takze uz vrcim
- discovery1liptov
- tel.: +421 911 156 390
- auto: Land Rover Defender
bratm a to de si tak lacno ?petriiik píše:zvody s turbom 50€ takze uz vrcim

Poprosil bych radu jak poladit stávající turbo aby plnilo o trochu vyšším tlakem? Konkrétně co přesně udělat s wastegate.
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
Hmm, tak to bude asi jinak.
Jak hodně může bejt ústí turba mastné? Když jsem sundal hadici tak byla vidět v turbu malinká olejová loužička, takže předpokládám že je asi na výměnu, nebo stačí repas?

mr-tomas píše:Hmm, tak to bude asi jinak.Jak hodně může bejt ústí turba mastné? Když jsem sundal hadici tak byla vidět v turbu malinká olejová loužička, takže předpokládám že je asi na výměnu, nebo stačí repas?
Bych rekl ze muzes byt klidnej

tel:604422529
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Olej v trubkách za turbem je normální, ono to nemusí být jenom z turba, ale většinou tam vede i nějaké odvětrání motoru.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Aha, no já nemám porovnání, ale přišlo mi toho oleje nějak moc. Pokud je to tedy OK, zpět k mé původní otázce. Jak nastavit turbo na vyšší tlak?
spis si mel zkontrolovat vule te hridelky a jestli nejsou ty lopatky nejak poniceny, jinak si s tim nelam hlavu.
Tlak turba jde nastavit ruzne, pokud nejses az takovej odbornik, tak na to moc nesahej, ale teoreticky by se mela zkratit tycka regulatoru, ja pod drzak regulatoru dal dve podlozky, ale Toyota nemá stavitelnej regulator, 300Tdi by mohla mit, takze se pomoci maticky na regulatoru zkracuje tycka. Chtelo by to merak tlaku, nedavej vic jak 1,1baru.
Zaroven pridej na bohatosti smesi na cerpadle, aby to trochu jelo.rozdil je hodne znat.
Tlak turba jde nastavit ruzne, pokud nejses az takovej odbornik, tak na to moc nesahej, ale teoreticky by se mela zkratit tycka regulatoru, ja pod drzak regulatoru dal dve podlozky, ale Toyota nemá stavitelnej regulator, 300Tdi by mohla mit, takze se pomoci maticky na regulatoru zkracuje tycka. Chtelo by to merak tlaku, nedavej vic jak 1,1baru.
Zaroven pridej na bohatosti smesi na cerpadle, aby to trochu jelo.rozdil je hodne znat.
Stavros: Díky. Kouknu ještě ne tu vůli. Ještě tlak se měří hned za turbem, nebo až někde dál?
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Z vule n hridelce poznas prd, kdyz turbo jede, tak je unasena na olejovym filmu, coz kdyz turbo stoji tak nee.
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Když pročteš pozorně tohle celé vlákno, tak se nemusíš znovu ptát jak zvýšit výkon u TDi300. A pokud budeš číst pozorně, zjistíš, že jenom přidat na turbu nestačí. Abys mohl zvednout tlak, doporučuje se ještě vyměnit klasické těsnění pod hlavou za plechové a upravit vstřikovací čerpadlo. Jen pootočením regulace turba si zaděláváš na problémy.mr-tomas píše:Stavros: Díky. Kouknu ještě ne tu vůli. Ještě tlak se měří hned za turbem, nebo až někde dál?