BigTwin Jirka píše:S tím zdravením mezi LR jsem docela na rozpacích. V mém okolí má tuto značku několik zlodějů aut (ať již dopadených či ne) a obdobné pochybné existence. Osobně si myslím, že to, že má někdo auto stejné značky z něj ještě nemusí dělat mého kamaráda (neříkám ale, že nemůže).
Úplně tatáž situace je mezi motorkáři, se všeobecným rozšířením motorek a následným "vynucování" si pozdravu bych si měl vyměňovat "zdvořilosti" s lidmi se kterými bych jinak neztratil ani slovo (jak jsem se mnohdy přesvědčil o pár kilometrů dál u benzínové pumpy). Dávno pryč je doba, kdy jsem vlastnictvím motorky vzbuzoval u sousedů opovržení a všichni takto "postižení" jsme se znali alespoň od vidění z různých akcí. Dnes se mě onen soused přijde ještě pochlubit, že má úplně novou motorku, která hlavně ABS a úžasný palubní počítač.
Mám takový dojem, že snad Rover se již zmiňoval, že se LR nezdraví ani v Anglii a jinde.
Nálepku na nárazník jako rozeznávací prostředek pro lidi z tohoto fóra? Proč ne, to je něco úplně jiného, to je prostředek k tomu, že poznám člověka, se kterým jinak anonymně probírám spoustu věcí na fóru a kolem kterého bych jinak projel (prošel) bez povšimnutí.
Je to fakt, na druhou stranu kdyby se v Anglii zdravili majitelé LR, tak nebudou dělat za volantem nic jiného, jejich podíl na celkovém počtu aut je určitě mnohem větší než tady, ať už počítáme jen dědky nebo všechny LR.
Taky je tam asi také stejný poměrně velký podíl lidí, kteří si D3 nebo RR dnes koupí, aby měli pocit, že jejich rodina je v tom autě v bezpečí (i když tohle se tu už probíralo a dnešní auta jsou na tom asi všechna stejně), takže ti také asi mnoho jiných nepozdraví.
Takže určitě souhlasím s tím, že by se z toho věda asi dělat neměla, Land Roverem dnes jezdí spousta lidí jen pro pohodlí ve velkém autě a na terén ani nepomyslí. My jsme ovšem důkazem, že v takových autech jezdí i nadšenci, takže pro samolepku jsem - aspoň vás poznám

SII 88" (r. v. 1960) "Bernie" -- SIIA FC 109" (r. v. 1964) "Obluda"