Stránka 15 z 16
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 18 pro 2014 22:25
od visby
Acon píše:Nedelný obed

4:45h grilované rebierka bez predpečenia alebo predvarenia. Len gril. Ak sa poctivo grilujú tie 4-5h tak to nemá chybu.
nabuduce pod tie rebra daj misku s vodou a budu este lepsie;-)
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 30 pro 2014 18:37
od Martin_H
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 24 čer 2015 19:44
od omar
Zdar ogaři,mám v plánu udělat gril s bečky 50l od Radegastu,máte někdo rady tipy nebo zkušenosti???
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 06 lis 2015 17:48
od Martin_H
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 02 úno 2016 06:16
od jaromír 1
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 09 bře 2016 13:19
od Davson12
hehehehe. Taky musím letos něco vyčudit

))))
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 09 bře 2016 14:27
od kupec18
Jak ten uzak finguje čím tam topíš, vypada to takové malé.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 09 bře 2016 15:18
od MOPADŽI
Dívám se
Sezóna začala

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 09 bře 2016 15:24
od Martin_H
kupec18 píše:
Jak ten uzak finguje čím tam topíš, vypada to takové malé.
Má to kolem 60cm v průměru a doved bych si představit větší. Má se v tom topit briketama, já v tom použil normálně suchý buk, kterým udíme běžně
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 09 bře 2016 20:25
od kupec18
Martin_H píše:kupec18 píše:
Jak ten uzak finguje čím tam topíš, vypada to takové malé.
Má to kolem 60cm v průměru a doved bych si představit větší. Má se v tom topit briketama, já v tom použil normálně suchý buk, kterým udíme běžně
Teda a jak je to vysoké, bych se bál že mi to bude hycovat. Ale vypada to teda moc pěkně.
Si tak říkám nechce spíš k tom hodit nějaké věcné rady. Ať vyzkouším něco nového.
Třeba jak nakládate, na jak dlouho teploty, do čeho.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 10 bře 2016 08:51
od Martin_H
kupec18 píše:Martin_H píše:
Má to kolem 60cm v průměru a doved bych si představit větší. Má se v tom topit briketama, já v tom použil normálně suchý buk, kterým udíme běžně
Teda a jak je to vysoké, bych se bál že mi to bude hycovat. Ale vypada to teda moc pěkně.
Si tak říkám nechce spíš k tom hodit nějaké věcné rady. Ať vyzkouším něco nového.
Třeba jak nakládate, na jak dlouho teploty, do čeho.
Má to docela funkční regulaci přívodu vzduchu, a tudíž i teploty uvnitř. Navíc nad topeništěm je ještě docela velká miska na vodu. Ma tuhle měli pujčenou na vyzkoušení, funguje, ale srdeční záležitost to asi por nás nebude. Spíš tahle
http://www.zabijacky.cz/news/uzeni-masa-v-masince/ , ta se mi jeví jako nezničitelná, taky na kusové dřevo, výborná regulace teploty.
Udíme většinou teplým kouřem, maso naložené mezi 3-5 týdny , v solném nálevu. Klasika, bez velkého vymýšlení

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 15 bře 2016 13:15
od snusmumrik
Ja zase fungujem takto.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 29 bře 2016 20:25
od kupec18
Tak jsme si před velikonocemi za dopoledne spíchli udírnu a zkusili lesní výrobu klobásek. A samozřejmě to řádně podlili

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 29 říj 2016 15:27
od radekd
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 02 lis 2016 09:49
od MOPADŽI
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 13 lis 2016 09:31
od kupec18
Je třeba do toho uzení vnést trochu vědy.
Akorát sakra pořad bojuju s tím že je to moc slany,,,Je to uzený to má být slaný ale mě se to zdá pořad moc.
A to jsem teď dával jen 6dkg soli na 10l vody. A zas je to jak živica.
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 13 lis 2016 16:49
od jaromír3
Prodlužovačka
Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 13 lis 2016 17:44
od Václaf
Tak ta je hustá

já dnes jen boural berana,ale za to jsem měl opožděně svatomartinskou husičku a domácí knedlík

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 13 lis 2016 18:02
od victom
jaromír3 píše:Prodlužovačka
Už som navymíšlal hodne magorín, no toto by ma vo sne nenapadlo.

Re: Grilujeme, pečeme, udíme
Napsal: 17 lis 2016 10:02
od favore