Pěkné foto Milane!!! Hele a nemáš tam nějak moc LR?

Já tam vidím dvě Disco a P38
Mysliveček: No, táta ty RWS zkoušel a veliké zklamání, tak se mi do toho nechce

Já jsem s těmi SPCE od SaB spokojený, jen to srnčí nic moc... Tu 7x64 mám jako rodinný klenot, začínal s ní můj děda a je to taková LR mezi kulovnicemi

Ladná, lehoučká, spolehlivá, prostě poctivý starý Mauser

Ale zpět k té střele. Stalo se mi jednou jedinkrát, že mi zvěř odešla, ale to bylo po hodně špatné ráně

Většinou v ohni a nebo max. 15m, ať už vysoká, prase nebo cokoliv jiného. Jen jednou se mi stalo, že kulka neprostřelila kus. To byl kňour okolo 130kg váhy tak na 40 metrů, kulka zůstala v kyrysu a byl to pěkný hříbek jak z učebnice (viz. foto). Lišky já lovím většinou brokem, protože střílím "kolem komína" a kulí nebo velkým brokem by to bylo nebezpečné, tak lovím 3,5mm brokem a buď si lišku přivábím dostatečně blízko a nebo mám prostě smůlu a nestřílím

Na myškovačku jsem nikdy nic nepřivábil, asi to neumím...
Hunting-cz:
hunting-cz píše:Jinak super foto a škoda laně.
K tomu se ještě s dovolením vrátím. Je to typický příklad té honitby o kterých jsem se tu dříve zmiňoval. Když je období lovu, tak se tam do toho řeže horem dolem a když se neloví, už se tam nikdo ani nepodívá. Klasická fabrika na peníze, co s myslivostí nemá nic společného

Na asi 1800ha tam nenajdeš jediný krmelec, balík sena, krmeliště, prostě nic... Zvěř je tam strašně zesláblá zimou (bývá tam i přes metr sněhu) a je to na ní znát. Najdou se kusy ve slušné kondici, ale není jich moc. Přikládám fotku, kde je klučina co u nás dělá v lese s telkem, které už nemělo sílu se skoro ani postavit. A je tam takové zvěře mým odhadem tak 30%
Jinak pejska už nemám. Měl jsem dva české fousky,feny, ale bohužel, už byly hodně staré. Pak jsem si pořídil křížence ovčáka jen jako společníka, ale zůstal u rodičů a já se odstěhoval. Pořídil bych si znova loveckého psa, ale do bytu ho nechci a u našich mi to máma zatrhla, protože by se prý o něj stejně starala jen ona, což je asi pravda, jsem docela časově vytížený a jezdit k rodičům za štěnětem by asi bylo nad rámec mých možností.