Stránka 18 z 24

Re: Pivo

Napsal: 27 úno 2014 22:24
od Martin T
Aha, takže Jakub nebyl srab :-)

Re: Pivo

Napsal: 27 úno 2014 22:42
od kudrnac
Ale stará partička jenom se vychloubáte :wasntme

Re: Pivo

Napsal: 27 úno 2014 23:10
od Balú
Ja som bol minuly rok na Kube a tam majú iba dve domáce značky okolo 10stupňové Crystal a okolo 12stupňové Bucanero,obidve celkom ušli,pivovary aj z technologiou a knowhow dodali v 60tych rokoch Čechoslováci...
Tam bol skôr problém z čapovaním,nikto to samozrejme nevie a potom to aj tak vyzerá,no sem-tam som si aj tak dal jedno,od druhého ma vždy odradil pohľad na to čo mi doniesol ako prvé,ale skúšal som to statočne.

Re: Pivo

Napsal: 28 úno 2014 00:27
od kovář
Balú píše:Ja som bol minuly rok na Kube a tam majú iba dve domáce značky okolo 10stupňové Crystal a okolo 12stupňové Bucanero,obidve celkom ušli,pivovary aj z technologiou a knowhow dodali v 60tych rokoch Čechoslováci...
Tam bol skôr problém z čapovaním,nikto to samozrejme nevie a potom to aj tak vyzerá,no sem-tam som si aj tak dal jedno,od druhého ma vždy odradil pohľad na to čo mi doniesol ako prvé,ale skúšal som to statočne.
Hrdino :mrk

Re: Pivo

Napsal: 28 úno 2014 00:34
od kovář
kudrnac píše:Chlapi nekecejte a zastavte se stabilně 10 druhů anglických piv láhvových, čepovaný Guinnness a od příštího týdne každý týden jeden druh čepovaného anglického piva v současnosti nasmlouvaných 8 druhů. http://www.cafebulldog.cz. Pro Neklana Lagavulin.
Pozvání neodmítnu a děsně rád se zastavím. Ale až někdy v létě, až budu mít cestu kolem . Zatím díky a ahoj :beer

Re: Pivo

Napsal: 28 úno 2014 14:36
od MOPADŽI
kudrnac píše:Ale stará partička jenom se vychloubáte :wasntme
Kudrnáči, Cafe buldock nemá chybu !

Re: Pivo

Napsal: 10 bře 2014 10:41
od BeerRudolf
Neklan píše
Jinak mi mluvíš z duše jak v otázce Plzně, tak s tím Rychtářem. Kamarád má hospodu v Krkonoších a léta bere pivo od pivovarů Lobkowicz a točí dvanáctku Lobkowicz Premium a Rychtáře desítku, dvanáctku a kvasnicovou dvanáctku. Po delší době zrušil Plzeň a schválně to řekl místním plzeňským štamgastům až po třech dnech, co pili Lobkowicz z plzeňských půllitrů v domnění, že mají tu svojí Plzeň. Samozřejmě, že poznali prd a to navzdory tomu, že obě piva jsou poměrně rozdílná. Lobkowicz Premium vaří sice v Protivíně bývalý plzeňský sládek, ale receptura je jiná. Nicméně Plzeň rozhodně nemůžeme zavrhovat a pokud je uvařená v Plzni a dobře točená, jak píše Kovář, je dobrá.[/quote]


Člověk proleží pár týdnů se zápalem plic a to se to tady mele. Jsem rád že Ti chutná Benedikt :hand Jinak Michal Voldřich který v současnosti sládkuje v Protivíně v Plzni nikdy nesládkoval. Dělal sládka a teď se drž ve Staropramenu !! :yes

Re: Pivo

Napsal: 10 bře 2014 11:21
od Tim
A sakra tady se rozjela debata... Nějaký ten měsíc jsem neměl čas pročíst fórum a teď se nestíhám divit :chuckle Musím souhlasit s Neklanem (o nějakou stránku zpět), že kvalita mých milovaných Svijan by se dala v poslední době vyjádřit sinusoidou. V Marjánkách je v jedné hospodě čepovali, měl jsem to tam asi 4 km chůze, ale co by člověk pro dobé pivo neudělal, že? Tak jsem tam pravidelně chodíval, jenže se čím dál častěji stávalo, že to pivo jaksi nebylo ono. A nebyl jsem jediný, kdo si toho všimnul... Tak přestali narážet Svijany a nahradili je Staropramenem. Ten mi sice nechutná tolik, jako dobrá várka svijanské "třináctky" , nicméně jeho kvalita je na stále stejné úrovni. Dále chodím do Jameson rock clubu na Plzeň, kde je vynikající (ale dražší). Tam jsem ochutnal i pšeničné pivo Fénix, ale to mne nenadchlo - a hlavně, co pivo, to originál (rozuměj co třetinka, to jiná chuť :chuckle )

Re: Pivo

Napsal: 10 bře 2014 13:52
od Zanzibar
Minulý čtvrtek jsem měl tu možnost poklábosit s panem sládkem z Pivovarského dvora Chýně a řekl jedno krásné moudro : nad sklenicí Ale nebo Stout se dá o pivu mluvit, ležák se dá "jen" pít. :wink:

Re: Pivo

Napsal: 10 bře 2014 14:35
od Tim
Na tom něco bude. Když sedíš nad ale, tak o pivu musíš mluvit a s láskou na něj vzpomínat :mrgreen:

Re: Pivo

Napsal: 10 bře 2014 19:47
od Neklan
Rudolfe díky za opravu ohledně sládka v Protivíně. Pokud byl ve Staropramenu, tak to se ani nedivím, že se odmítal nadále zúčastňovat průmyslové výroby smíchovského instantního "piva" a utekl do Protivína.
Jinak v pátek jsem byl na obědě v Pivovarském klubu a opět jsem si dal Benedikta - to je opravdová pochoutka a rozhodně ležák, u kterého se dá o pivu kecat stejně jako u IPA nebo stoutu.
Time, na Staropramen se opravdu nevyplatí chodit do hospody, to si raději kup domů nějaký lepší lahváč.

Re: Pivo

Napsal: 18 bře 2014 09:52
od BeerRudolf
Naše Myschua má slabost pro Plzínku :beer :chuckle Patří do rodiny :kiss

Re: Pivo

Napsal: 19 bře 2014 12:35
od BeerRudolf
Tak se musím pochlubit. Před chvilkou byl u mne na pivu Cardinal Duka který byl na naší škole na besedě se studenty na pozvání rektora. Dal si medovou třináctku a probírali jsme pivovar v Břevnovském klášteře a otázky víry v latinské Americe. Jak ty černoprdelníky nemusím tak objektivně přiznávám že je to velice vzdělaný a milý člověk.

Re: Pivo

Napsal: 26 bře 2014 09:14
od BeerRudolf
Dej Bůh štěstí :beer

Re: Pivo

Napsal: 26 bře 2014 09:22
od Zanzibar
Vzácná návštěva :yes

Článek o Svijanech : http://ekonomika.idnes.cz/rozhovor-se-s ... oakcie_fih

Re: Pivo

Napsal: 26 bře 2014 09:51
od kovář
Rudolfe, prosím tě, je v tom pivu opravdu med, nebo se tomu jen tak, kvůli nějaké přidané chuti říká.
Já jsem si jich nedávno pár dal, nebylo to špatný, ale kdybych nevěděl, že piju "medáka", tak bych sám od sebe chuť medu neodhalil.
V každém případě to bylo krapku silnější, ožírací pivo :grin: .

Re: Pivo

Napsal: 26 bře 2014 11:31
od BeerRudolf
Je důležité podívat se na složení. To že to někdo označí jako medové, medák nebo s příchutí medu ještě nezaručuje že ten med v tom je. Nicméně co vím tak každé takto označené pivo pocházející z českých pivovarů ten med opravdu obsahuje. Velice se to však liší kolik tam toho medu je. Já dávám obvykle 1 kg na 50 litrů 12% a i v tomto množství je to cítit hlavně ve vůni. V tom pivu co měl Duka byly ale 3 kg medu na 55 litrů a to už je jiná liga, při zachování stejného množství sladu se zvýšila stupňovitost na 13,2% :beer To si komerčně podnikající pivovar nedovolí protože by tu cenu spotřebitel prostě nezkous.

Re: Pivo

Napsal: 26 bře 2014 13:05
od Neklan
My jsem mívali také v nabídce medové ale z pivovaru Joseph Holt z Manchesteru. Byl v tom opravdový med, ale v jakém množství, to nevím. Každopádně v chuti i vůni cítit byl. Nakonec jsme ho přestali dovážet, protože nešel na odbyt.
Z jiného soudku: Včera jsem navštívil obnovený pivovar v Kynšperku nad Ohří, který byl zrušen v roce 1951. Tehdejší technologie je samozřejmě pryč, protože se nedochovala, v podstatě to byla ruina, která hrozila zřícením. Výsledek je moc fajn a je vidět, že ne vždycky jsou ruské peníze na škodu, pokud s nimi my Češi dobře naložíme. Technická kapacita je 10.000hl ročně s možností rozšíření, k tomu moc pěkná pivovarská prodejna (mimochodem prodávající mimo jiné také "naše" britské svrchňáky) a pivovarská restaurace + plány na penzion. Vaří pouze klasické české ležáky, momentálně světlou desítku, dvanáctku, polotmavou dvanáctku, tmavou dvanáctku a vídeňskou třináctku. Všechna piva jsou vařena tradičně na dva rmuty a třikrát chmelena. Používají pouze humnový slad. Chutnal mi hlavně jejich sezónní speciál - světlá "zelená" dvanáctka chmelená čerstvými šiškami chmele. http://www.pivovar-kynsperk.cz/index.php/cz/
Zpátky jsem jel po silničkách druhých a třetích tříd přes Slavkovský Les a Křivoklátsko, moc jsem si to užil a znovu si ověřil, že i když cíl cesty byl lákavý, samotná cesta stála také za to.

Re: Pivo

Napsal: 26 bře 2014 13:54
od BeerRudolf
Jo ruské peníze a české pivovarství patří v dnešní době neodlučitelně k sobě. Rakovnického Bakaláře zachránil také ruský kapitál :cash , Podkováň také, a je jich mnohem víc :beer

Re: Pivo

Napsal: 16 dub 2014 14:55
od Zanzibar
"Naše" piva z UK miluje prostě každý :grin: