Koupil jsem Defender 300Tdi - seriál na pokračování

D, TD, TDI, TD5
Odpovědět
Zpráva
Autor
cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

Re: Koupil jsem Defender 300Tdi - seriál na pokračování

#341 Příspěvek od cyril » 25 led 2014 14:52

Jenda píše:...tak jak je to s tím zapsáním do TP?
Chápu to tak ze to tam opravdu mas?
Jasně...! :Pohoda:

eliott
tel.: +420608021838
auto: několik
Kontaktovat uživatele:

#342 Příspěvek od eliott » 25 led 2014 17:17

Cyrile, ty jsi mě tak nakazil, že to musím mít také. Už jsi měřil, kolik tlačí to turbo?
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

cyril

#343 Příspěvek od cyril » 25 led 2014 17:48

Ještě ne, firma, která měla poslat "T" kus na propojení trubek na měření zklamala. Budík už ale máme. V týdnu jedeme pro Tdi 130! Mě totiž zase trochu nakazil Mešky! :Ja blb: :Ja blb: :Ja blb: :Ja blb:

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#344 Příspěvek od MadTom » 25 led 2014 17:58

130?? To jako že je vám 110 malá? Povídej.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Benjamin
auto: F150+bouda Gladiator

#345 Příspěvek od Benjamin » 25 led 2014 18:10

PavelU píše:
Benjamin píše:...Zajímavý bude porovnat pak spotřebu s discárnou s AT (ne, že by to bylo tak podstatný...).
Cyril má toho defa 300Tdi a ty máš v D2 Td5 motor... :idea:
Já vím Pavle, nemyslel jsem mou Discárnu, ale nějakou 300vku s AT a obdobným podvozkem a pneu. Nicméně teď mě taky spíše zajímá ta 130 a její záměry s touto?? :grin:
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz

cyril

#346 Příspěvek od cyril » 25 led 2014 18:36

Malá 110 není....to je jen takovej momentální rozmar. Stotřicítka mi chybí ve sbírce, tak to přeci musím napravit! A s motorem Tdi to nešlo odmítnout! :lol: :party
Ale te´d k tématu. Ve čtyřech lidech se ve srovnání s Meškyho obytňákem nedalo stejně rychle zakempovat ani připravit na vaření, natož ráno zabalit a připravit se k odjezdu! Takže jsme s naší 110kou obě zbývající posádky trochu zdržovali. Ne vždy a zásadně, ale trochu jo. Spaní 2 v autě a 2 nahoře ve střešním stanu je pro pobyt v přírodě napříště nesmysl, protože větší dítě už se na štorc prostě nevejde. A není tudíž kam přeskládat všechny věci, které jsou jinak, když se jede, vzadu v autě. Ještě jsem chtěl zvážit ten obrovskej stan co má Mopadži. Ale oni jsou tři, my čtyři. Mám strach, že bychom ve čtyřech v jednom stanu trpěli. Řešení, které se mi zatím líbí nejvíc, jsou dva střešní stany za sebou, což je na 110 reálný úplně v pohodě a viděl jsem to ve verzi Overland. Když pojedu ve dvou, vezmu jeden stan, když komplet s rodinkou, tak oba. No, anebo 130 s nějakou obytnou zástavbou co má Měšky, nebo něco podobnýho, co toho je na webu k vidění spousty. Protože ale chci jezdit podobný výlety jako tomu bylo teď, nechci se zbavovat výhod větší prostupnosti u kratšího auta. I když si vedl Mešky v dunách na výbornou, párkrát jsme jej stejně, když uvázl na břiše, museli popotáhnout. A to vylučuje možnost jet na dovču sólo, což mám někdy také rád. Takže je to dilema do hospody, třeba k pivu. :D :beer
V každým případě si svoje tříkilo nechám, protože do přestavby na automat, do komplet renovace rámu a montáže Rollcage jsem nacpal tolik peněz a možná tisíc hodin práce, že mi to nikdo nikdy nezaplatí. :finger
Přílohy
landy-camper_1.jpg
land-rover-110-defender-expedi-4-x-4-380670-25205467_gallery.jpg
land-rover-110-defender-expedi-4-x-4-380670-25205459_gallery.jpg

MadTom

#347 Příspěvek od MadTom » 25 led 2014 18:48

Cyrile, naprosto ti rozumím. V D2 ve 4 je to jenom o kousek horší prostorově než 110. Nejhorší stejně byly dětské sedačky a kočárek. Proto jsem o 110 ani neuvažoval - moc peněz a práce a nepohodlí, abych oproti 110 získal velmi málo.
130 je už doopravdy o kus jiná. Pro běžné ježdění v jednou autě to bude v pohodě, a do dun bych nejspíš v jednou autě stejně nejel, takže to taky nebude nepřekonatelné.
Akorát 2 stany na střeše se mi moc nelíbí, mám obavu, aby to nebylo moc těžké nahoře. Navíc jsem tento typ stanu "hadrák" zkoušel sice jenom jednou, ale zato rovnou v lehké dešti a skládání oproti skořepině byl docela dost opruz. Proto uvažuju i u 130 o spaní v a na autě a dodatečná délka by mi měla umožnit mít většinu věcí dole i během jízdy, abych nemusel pokaždé přeskládávat celé auto, jako v D2.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

cyril

#348 Příspěvek od cyril » 25 led 2014 19:25

Na druhou stranu. Protože už nejsem nejmladší a čas mi ubíhá o mnoho rychleji než třicátníkům, nebudu se tolik přizpůsobovat dětem. Ty budou mít za čas stejně jiné zájmy. Nebo se taky třeba ani už sám nahoru do stanu nevyškrábu! A když ano, tak slejzat 3x za noc na záchod taky nebude to pravý. Takže to beru tak, jak to je. Drobný úpravy na autech asi ještě jo, spočítání kolik a jak s dlouhým, přiípadně s Pumou, možná něco trochu pošroubovat, ale nějak už to asi moc prožívat nebudu. Ještě jsem si ani pořádně neužil automat a už bych zase vymejšlel kraviny se stotřicítkou?! Dělám si si radost a až se prostě do auta nevlezeme, pojedu sám.. :Pohoda: Zejtra jim to doma řeknu...... :mrgreen: :hi

MadTom

#349 Příspěvek od MadTom » 25 led 2014 19:40

Cyrile, tak to je taky řešení. Já to beru tak, že na D2 mě vadí nutnost furt všechno přeskládávat a klasickej obytňák prostě nechci. Takže 130 a něco jako skoro obytňák. Vzhledem k tomu, jak často za rok to budu využívat (práce, děti ve škole), tak i jenom strávit pokaždé den balením a po návratu den rozbalováním mi docela vadí.

Rover
tel.: 736173373

#350 Příspěvek od Rover » 25 led 2014 19:41

Já takhle vyměnil 90 za 110, aby se tam vešla dcera až nékam pojedeme společně a tak. Od té doby jezdím ve 110 sám maximálně ve dvou... dcera má jiné zájmy než jezdit s otcem na výlety...
Country boy...

eliott
Kontaktovat uživatele:

#351 Příspěvek od eliott » 25 led 2014 20:35

Cyrile, jestli jsi měl pocit, že jsi zaostával při balení před odjezdem, tak si buď jistý, že než zabalíš tydva stany na fotkách, tak bude poledne a budete rozbalovat vaření :lol: . 130ku už mám také připravenou ve stavu polotovar, ale pořád zvažuji, jakou koncepci zvolit, protože mi pořád přijde 2 v autě a 2 ve stanu jako nejlepší kombinace, jen doufám, že to stihnu dodělat dřív, než se dcera vdá :mrgreen: :mrgreen:
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

MadTom

#352 Příspěvek od MadTom » 25 led 2014 21:24

No a když to Patriku nestihneš, tak ti budou půjčovat vnoučata. :mrgreen:

eliott
Kontaktovat uživatele:

#353 Příspěvek od eliott » 25 led 2014 21:59

MadTom píše:No a když to Patriku nestihneš, tak ti budou půjčovat vnoučata. :mrgreen:
No, to by mi tak scházelo... :mrgreen:

Tomas K (tkala)

#354 Příspěvek od Tomas K (tkala) » 26 led 2014 13:31

eliott píše:Cyrile, jestli jsi měl pocit, že jsi zaostával při balení před odjezdem, tak si buď jistý, že než zabalíš tydva stany na fotkách, tak bude poledne a budete rozbalovat vaření :lol: . 130ku už mám také připravenou ve stavu polotovar, ale pořád zvažuji, jakou koncepci zvolit, protože mi pořád přijde 2 v autě a 2 ve stanu jako nejlepší kombinace, jen doufám, že to stihnu dodělat dřív, než se dcera vdá :mrgreen: :mrgreen:
Spím já a pes v autě a 1+2 nahoře na střeše ve stanu a je to pohoda. Když je hezky, spíme s mlaďochem vedle auta a Péťa s Vikčou na střeše. Když je hnusně, já jdu do auta a Dominik nahoru. Jakmile děti trochu vyrostou, počítám s tím, že děti budou nahoře a my dole....
Mám udělaný topení tak, že je teplo dole i ve stanu.

Tom

The Siki
auto: RL Defender 110 Td5

#355 Příspěvek od The Siki » 26 led 2014 13:49

Ahooj tyyjo a japa mas udelany topeni do stanu?? Mam sice dobrej spacak ale nekdy by se zavlazeni hodilo.... Siki

Tomas K (tkala)

#356 Příspěvek od Tomas K (tkala) » 26 led 2014 13:57

The Siki píše:Ahooj tyyjo a japa mas udelany topeni do stanu?? Mam sice dobrej spacak ale nekdy by se zavlazeni hodilo.... Siki
V autě mám rozbočení. Do zadního okna mám udělaný kus plechu se žlábkem, kterej do okna skřípnu. Zároveň má v sobě perforaci, takže větrá do auta. V plechu je průchodka na hadici. Ta vede do stanu. Nahoře ve stanu je teplotní čidlo, který řídí topení. Průduch v autě má záklopku, tím reguluju teplo v autě.... Je to v pohodě použitelný... Instalace večer cca 2 minuty.

Tom

cyril

#357 Příspěvek od cyril » 26 led 2014 18:57

Topení není problém, to co píšeš Tome měl i Mopadži a já už to mám teď aktuálně rozpracovaný ve tříkile taky. Jen píšu, že byl problém se v nějaký rozumný době ve čtyřech lidech připravit na spaní, uvařit, umýt sebe i nádobí, někam schovat kempingový stůl a čtyři židle, kanystr 20L a td a td. Byla brzy tma a venku nemůzeš nic nechat. Na Islandu ani v Rumunsku jsme tenhle problém neřešili. Tam jsem mohl nechat přes noc na blatníku a na kapotě jídlo, nádobí, benzínový dvouplotýnkový Colemann, klidně i počítač, GPS a telefon. To v Tunisku nešlo. Takže když máš za úkol na noc někam rozumně uklidit velkou dětskou sedačku, ledničku, tři bedny IKEA s proviantem, počítače, dva kufry na kolečkách s hadrama, nemáš je prostě v autě na noc kam dát tak, aby se vzadu na délku vyspaly pohodlně dvě osoby. A ráno to samý.....a hlavně, když už to tam nějak konečně naskládáš, nemůžeš si už vytáhnout nic, co jsi zapomněl, protože je to pod dalšíma věcma! A večer potřebuješ rozložit ručníky aby uschly a oblečení na ráno. Ale to už zase nemáš přístup ke věcem, který budeš ráno potřebovat k vaření snídaně...a když odjíždíš, musíš někam dát rozložený 4 spacáky, protože jsou po noci zase vlhký. Žebřík od stanu, věci od bahna když se nám povedlo se totálně zasrat v solným jezeře, několikery boty plný písku a td. A to jsme naštěstí udělali rozšířený příčný spaní a zvýšenou podlahu, aby pokračovala s vnitřními blatníky tak, aby holky mohly spát na štorc. Jinak na délku by to nešlo vůbec. Měli jsme tak díky dvojitý podlaze úložný prostor na náhradní díly, kanystr, lahve, lopatu, 4 kempingový židličky, skládací záchod a další voloviny, který bychom jinak neměli kam dát. :Sorry: Prostě někdy opruz, kterej se řešil trochu ve stresu. A to potom není úplně dovolená. Něco jinýho by bylo, kdybychom jeli jenim chlapi. Nebo ve třech. To bych potřeboval polovinu věcí. Ale se ženskou a dvěma dětmi to je prostě jinak. A můj stan je pouze pro dva. Je fakt malej a když jsme se tam pokoušeli narvat s tou menší dcerou, ráno jsme byli rozlámaní jak Mikádo. Ale stejně to bylo super a jel bych znovu! :yes
P.S. A úplně nejblbější je, když se chce přes den udělat rychlej oběd! Kdyby jsme měli vařit jako ostatní, čekali by na nás víc jak hodinu a půl. Takže se to nakonec přes den řešilo návštěvou nějaký místní "hospody", nebo jsme si vzali něco studenýho, co se dalo rychle vyhrabat z bedny a holky dostaly od tet něco z jejich kuchyně. Za což Lence i Lucce ještě jednou děkuji.
Přílohy
pr2.jpg
pr1.jpg
pr1.jpg (108.47 KiB) Zobrazeno 2335 x
Naposledy upravil(a) cyril dne 26 led 2014 19:19, celkem upraveno 1 x.

Tomas K (tkala)

#358 Příspěvek od Tomas K (tkala) » 26 led 2014 19:17

cyril píše:Topení není problém, to co píšeš Tome měl i Mopadži a já už to mám teď aktuálně rozpracovaný ve tříkile taky. Jen píšu, že byl problém se v nějaký rozumný době ve čtyřech lidech připravit na spaní, uvařit, umýt sebe i nádobí, někam schovat kempingový stůl a čtyři židle, kanystr 20L a td a td. Byla brzy tma a venku nemůzeš nic nechat. Na Islandu ani v Rumunsku jsme tenhle problém neřešili. Tam jsem mohl nechat přes noc na blatníku a na kapotě jídlo, nádobí, benzínový dvouplotýnkový Colemann, klidně i počítač, GPS i telefon. To v Tunisku nešlo. ................Ale stejně to bylo super a jel bych znovu! :yes
Jo tak přesně tohle znám. :-) My vozíme v IKEA bednách všechno. Jsou průhledný a dobře se štosujou. Navíc sloužej jako stoleček, takže o krám míň. Žebřík mám na autě, to taky hodně pomůže. Bedny naházím doprava na sebe, doleva zalehnu. Nahoře na bednách spí pes a občas mi spadne na hlavu. Nicméně pakárna s balením a rozbalováním to je, ideálně za deště.

No a největší blbárna jsou dvě dětský sedačky.... :-) Obou se musím zbavit, abych se vyspal.

Ještě k těm bednám z IKEA a D3 - do kufru se jich vejde přesně 5 a nepropadla by tam žiletka. Když se dají 3 na sebe tak jsou stejně vysoký jako pult u zadních dveří. Zřejmě spolupráce LR a IKEA. :-) Když to na déšť vypadá tak napůl, jsem línej vyhazovat ty děrský sedačky, dám za auto bedny, nechám otevřený zadní dveře a nohy mi v noci čouhaj z auta ven. :-)

Pakárna ale taky bych neměnil.

Tom

Jsem trochu utekli od tématu. :-) Nicméně vymýšlej, mě čeká osazení defa spaním uvnitř brzy.

cyril

#359 Příspěvek od cyril » 26 led 2014 19:32

Máš pravdu Tome. Na Islandu nám tyhle bedny posloužily úplně super! Letos už ale nevydržely a dvě se rozpadly na trsátka postupně, víka hned za první tři dny. Nevím, možná za rok a něco zdegradoval ten plast. Stačilo se na bednu jenom trochu blbě podívat a bylo po ní. Takže už se ženou víme, že napříště bedny pouze nové. Nestojí to tolik peněz a bude klid. Jsou super a nic nehledáš...všechno vidíš. A jsou jak píšeš, hodně praktické.
A od tématu si ve svým vlákně můžu utíkat jak chci! :mrgreen: :Pohoda: . Nakonec, stejně tenhle problém se spaním řeší většina defíkářů. Už se těším, jak někam na výlet proženu automatický tříkilo. V pátek jsme začali upravovat rollcage pro montáž Magiolliny a přemýšlíme jak na střechu dostat ještě něco podobnýho co měl na defu mešky. Nějakou velkou bednu. Stan bude úplně vzadu, takže zbytek musím dát někam dopředu. Narozdíl od Pumy mám na tdi vyztuženou celou kapotu a můžu po ní skákat jak se mi zache. A je pravda Patriku, že s tím balením toho Overlandu budeš mít asi pravdu! :yes :idea: A když si představím, že balení je většinou moje práce, radši to vymyslím jinak. :Ale fuuj: Už jsme včera s Evou variantu se dvěma hadrákama zavrhli. Takže začínám zase pátrat. Kuapia proč jsem nekoupil tu 130ku dřív!!!!!! :Ja blb: Znova půlit a dělat z ní toho automat se mi už nechce. :Ja blb:

MadTom

#360 Příspěvek od MadTom » 26 led 2014 19:38

Koukám že máte úplně stejné zkušenosti. Akorát my už jsme to zvládali od povelu že balíme pro odjezd ráno, k tomu že doopravdy jedeme zhruba za 1 hodinu.
A dětské sedačky nejsou to nejhorší, nejhorší je kočárek. I když je skladnej, tak se musí dávat do nějakého pytle, protože určitě aspoň část je vždycky špinavá. Nicméně kočárku se už snad zbavíme, sedaček ještě dlouho ne.

Odpovědět