jbizik píše:lumberjack píše:Tak další pilka... Prostě jsem nemohl odolat. Ta Stihlka je o kilo lehčí a dělá se mi s ní velice dobře, ale když v nějakejch 30m potřebujete tu trošku výkonu navíc, tak není o čem...
To je ona

uz som ju tu raz dal na foto o par stran do predu - podla mna jedna z najpraktickejsich

Kedysi som robil arboristiku a bola to s nou "nebe a dudy"- ale to by trebalo zalozit novu temu! Teraz s nou robim vsetko okolo domu a v pohode jednou rukou

Po pár zkušenostech musím říci, že ta pilka je vážně fajn. Mnohem lépe se mi s ní dělá než se S200T (kterou jsem měl pouze půjčenou). Je krapet těžší, ale ten výkon se prostě hodí. Mám S192T a dělá se mi s ní dobře, ale mnohem dříve při postupném kácení potřebujete větší pilu. S H540T tu silnější pilu potřebuju mnohem později... Po pravdě, pilu mám v záruce, tak jsem si jí vzal do těžby. Jinou (slnější) pilou, jsem pokácel strom a T540xp jsem celej strom odvětvil. Pak ještě několikrát. Dostala pohulit a o to mi šlo. Musím říct, že ta pila umí i větší suky na větvých a lištu má 35cm... Jako velké mínus musím však přiznat, že takovýhle vibrace jsem nezažil ani u mojí H3120xp!!! Tohle je hodně špatně, zvláště pokud jde o pilu, kde se počítá s tím, že se používá i jen pouze v jedné ruce ...
(Ale nedá mi to, tahle pilka je silnější a výkonější než mnohem preferovanější mc culochy, hechty a podobný bláboly, který vám prodejce doporučí už jako profi pilu do těžby... DO TĚŽBY!!! Achjo, někdy bych vám přál, co znamená těžit dříví...

)