Příspěvek
od syncro » 04 srp 2008 12:12
Rover: Mám. Spokojenost zatím diskutabilní, protože mě po ujetí asi 3000 km nechal stát v kopci pod barákem. Byla tam výrobní vada na kabeláži, odešlo kvůli tomu relé žhavení a spálilo pojistku. Výměna pojistky ústila jenom v další přehořelou pojistku, což znamenalo totální znehybnění. Takže reklamace, kabeláž vyměnili a od té doby jezdí bez problémů. Zrnko pochybnosti ale zůstalo zaseté. Chystám se s ním příští rok do Sýrie a mám trochu obavu. Jel jsem takhle před pár lety svým starým shnilým Trafficem do Turecka a rok nato do Kalábrie a tam jsem se nebál, protože to bylo geniálně jednoduché a snadno opravitelné auto. V novém defíku je na mne moc elektriky a té já bohužel nerozumím... 8-( Na druhou stranu doufám, že to byla skutečně výrobní vada a tudíž výjimka. Snad mě to někde nepotká v ten nejméně vhodný okamžik.
Jinak je ten motor ale prima, skvěle táhne, má kultivovaný chod, není extra hlučný a spotřeba je ok (nemám moc těžkou nohu). V porovnání se Standovým TDi defíkem je moje auto o dost tišší a interiér je o třídu výše, takže splňuje i nároky na rodinný vůz a každodenní ježdění, aniž by moje žena a děti měli pocit, že jedeme tankem (což byl jeden z důvodů, proč ne starší defík). Vymyslel jsem si a nechal udělat komfortní spací patro, dva lidi se skutečně příjemně vyspí a přitom zůstalo zachováno pět sedaček a slušný kufr (patro se překlápí na klavírním pantu přes sklopené sedačky). Takže celkově jsem docela spokojen, uvidím jen, jak to bude s poruchovostí dál.