Sorry mě to pomalejš pálí

Moderátor: Acon
Sláma Karel píše:To si zase myslím, že už snad platí. Že pokud je to nad 3,5 tuny na IČO tak tachograf musý být. Ale to nevím jistě, bo já na IČO mám jenom auta na kšeft. Ostatní mám na soukromou osobu a kvůli našim posraným parkovacím kartám v Praze ještě navíc na maminku a babičku.K
DanoDEF píše:... a tomuto hovoria harmonizacia s legislativou EU. Jak CZ tak SK su clenmi EU a kazdy to ma inac.
petrs píše:Pokud máte N1 a máte ji napsanou na firmu (ICO) a přesáhnete s vlekem 3500 kg,musíte mít tachograf a používat ho. Dále mít profesní řidičák,psychotesty,lekařské prohlídky apod. Vyjímka je pokud to máte na R.Č. tak můžete tahat a jezdit čím chcete. Stačí vám jenom řidičák. Je jěště jedna vyjímka, když si to půjčíte pro soukromé účely, nějak to doložíte (smlouvou) tak nemusíte používat tachograf. Tak nějak nám to bylo prezentováno na školení. Ale sami školitelé v tom jěště naměli jasno byť ten zákon už rok platí.Problém u nás již nastává u dodávek,které maji celkovou hmotnost 3500 kg, zapsaných na ICO a mají tažné, musí mít na STK namontovaný tachograf. Už to vyhazují.
Jesli máš možnost se někde zeptat byl bych ti vděčnej.Mě na školení říkali,že něco takovýho je,ale nevědi.DíkyRudaK píše:Tos mě teda dostalna tohle bych se musel zeptat ( jestli teda chceš ). Neřešil sem to,bo sem si je musel udělat ( jezdím s autama od 22 do 32 tun ).
Myslím, že to máme rovnaké. Ak máš auto:DanoDEF píše:... a tomuto hovoria harmonizacia s legislativou EU. Jak CZ tak SK su clenmi EU a kazdy to ma inac.
Kawa12 píše:Jesli máš možnost se někde zeptat byl bych ti vděčnej.Mě na školení říkali,že něco takovýho je,ale nevědi.DíkyRudaK píše:Tos mě teda dostalna tohle bych se musel zeptat ( jestli teda chceš ). Neřešil sem to,bo sem si je musel udělat ( jezdím s autama od 22 do 32 tun ).
MadTom píše:To Acon - nově od roku 2010 je to v ČR tak, že pokud je auto do 3,5 tuny, tak je jedno, co tam dáš za přívěs, furt bude stačit známka.
Elektronická jednotka je potřeba u aut, která váží nad 3,5tuny.
Jestli je auto do 3,5t M1 nebo N1 je v tomto případě jedno.
jourin píše:Psychotesty podle me potrebujou zejmena nasi politici