Konzervace podvozku
Moderátor: Acon
-
KDB
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
Re: Konzervace podvozku
Olej bych nepodceňoval
, v roce 2007 jsem koupil od 1. majitele Š100,r.v.1971, 170 000km, celoročně ježděná, na karoserii nebylo sahnuto, nikde, ani v dutinách stopa po korozi - mám nafoceno. Pán prvních 10 let obrok všechno prolil Konkorem, potom už "jen" každých 5let a výsledek naprosto přesvědčivý..... 
- Přílohy
-
- photo.php.jpg (12.38 KiB) Zobrazeno 14521 x
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Já sehnal RUST Stop, od pána, co s ním konzervuje ocelové požární nádrže. Má to ale jednu chybu- koupil jsem pistoli na dutiny, ale lze na ní použít jen tak 20cm dlouhý nástavec. Při delším se ucpává, resp nerozprašuje. Jaké na ty vosky do dutin používáte pistole, aby se to dostalo spolehlivě hluboko dovnitř rámu ??
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
-
colek
- tel.: 732944463
- auto: DII300
Já mám dobrou zkušenost se směsí Resistin+lněná fermež,vzlíná to perfektně.
Mam dobrou zkušenost s Konkorem a vyjetym olejem v poměru 2:1
drží to neskutečně
drží to neskutečně
101FC GS
S II 109
110 HAE
tel. 721763960
S II 109
110 HAE
tel. 721763960
a netahne ten olej vodu?
- diskous
- tel.: 731479461
- auto: Disco I 300 Tdi
Naopak,zkus namočit třeba do fritovacího oleje kus železa a nech ho někde venku. Co je mastný NEKORODUJE.Stavros píše:a netahne ten olej vodu?
hotel-a-restaurace-zatisi tel: 731 479 461
-
KDB
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
Některý oleje se s vodou mísí, což snižuje účinnost. A00 je vodoodpudivá...
- Rosi
- tel.: +420-608-084004
- auto: LR 110SW Def Td5
Haha, cenu jsem si prostě dobře nepamatoval - nekupoval jsem to sólo, ale i s prací. Na defa to vyšlo cca na 5 tyček komplet.eliott píše:Třeba Rosi někde dobře koupil
Věřím, že podstatná informace přesto zazněla ...
Def 110 Td5 SW
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
skype: vk770403; fotky: http://picasaweb.google.cz/Rosi770403/" onclick="window.open(this.href);return false;
- mirek 1804
- auto: RR P38, Jeep Willys
Ahoj, já už léta konzervuju dveře u aut, teda zevnitř , olejem a fakt to funguje ale nemám v podstatě systém prostě když si vzpomenu vemu třeba stříkačku a olej tam prostě vstříknu ani nevybírám jaký prostě co je po ruce......v létě to víc vzlíná a v zimě to odpuzuje vodu. Pozor ale nepoužívám vyjetý ten obsahuje různé rozpuštěné přísady a v neposlední řadě špíní....jinak jeden starý a korozí napadený rám jsem odrbal fakt až na základ natřel hamerite základovkou a potom 3x hamerite a za čtyři roky je to dole koroze bují....tak ho stříkám naftou s hydraulickým olejem a je to v pohodě, navíc se na něm téměř nedrží bláto. Ale není to na věky musí se to obnovovat. No jo koroze je prevít.....mezi námi ,,víte co udělá samopal když ho necháte na dešti,,............
P38/RR P38 rozdíl? žádný obojí jde použit jako zbraň.......
-
MadTom
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Hammerite je blbej v tom že výsledek je takovej jako sklovitej - takže na plech se nehodí, protože praská při ohybu a na spodek auta taky ne, protože odpráskne po zásahu šutrem. Lepší zkušenosti mám s Alkytonem a pod něj jako základovka Penetrátor koroze od stejného výrobce. A na to něco tlustého, jako ochrana proti kamínkům.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- mirek 1804
koupil jsem nedávno LR RR a trochu byla prasklá hadice od intercooleru takže olej tekl po motoru a po rámu, vrtule to rozhazovala po celém podvozku neteklo to asi moc ale zato dlouho
rám je jako nový i když pod vrstvou oleje.....mám taky dilema zda to odstranit a něčím natřít nebo raději podporovat mastnotu......ale asi vyhraje ta mastnota....... a rám proleju olejem.....neviděl jsem ještě takhle zachovalý rám na autě z roku 1996........měl jsem Patrola 1998 a např. číslo rámu vyrezlo tak že nebylo vidět ani v náznaku......a z rámu se odlupovaly kusy zkorodovaného železa....hrůza......je to ale hodně o materiálu z jakého je rám vyroben. Terénních aut jsem měl dost a všechny korodují a hodně....Pajero nové i staré karoserie na šrot...Patrol GR starý i nový model karoserie našrot....Vitara zlomená v podběhu, Samurai komplet karoserie v pytli ale rám byl super....Daihatsu Wildcat rám dobrý karoserie
Nissan King Cab 2x ty byly super ale r.v. 2002 zato motory oba proražené.... Jeep Willys ...mám čtyři a všechny mají rám dobrý ale viděl jsem i totálky......ale je fakt že starý Jeep 1942 např., má rám otevřený profil takže co do něj nateče zase vyteče.....není svařovaný ale nýtovaný takže nekoroduje ve svárech...ale RR mě překvapil rám jako nový a i další díly v super stavu no uvidíme jak se osvědčí ale jak jsem psal samý olej.........Ale musím taky napsat že ty šroty jsem si vybíral protože je opravuji a spíš mi to připadá že zachraňuji před smrtí....když se o to někdo stará tak je stav asi lepší na druhou stranu by měli výrobci počítat s tím že když si lidé kupují OFF ROAD budou ho tak i používat, kyselé louky, brody, bláto co na rámu ulpí na dlouhou dobu a každý déšť ho znovu aktivuje v zimě sůl atd. prostě by to mělo být na vysoké úrovní protikorozní úpravy.......viděl bych to rám omýt čas od času vodou ale lít na to litry barev a chemie a vlastně experimentovat? Vždyť ani když koupíš protikorozní přípravek za velké peníze nemáš jistotu že bude fungovat.....
- mirek 1804
Jo ta auta byla do r.v.2000 až na ty Nissany, takže když Patrol nový a starý tzn, 2,3td a 2,5 d........ne novinky 
No i když šel japonec z baráku,tak s tebou moc nesouhlasím,teda u patrola ano pár let jsem ho měl a věčně stál u Pešlíka,ale Pajero pravý opak,předcházející model 2001,3,5GDI šel ve stáří 10let na najetých 300 z baráku,na podvozek od novoty nikdy nesáhnuto,pouze vyměněny klimatizační trubky za hadice,a spodek jak nový,který koliv šroub šel kdykoli povilit,neměl rám!jen u mootoru.Řekl bych ,že byl v lepším stavu jak Def po 3 letech a 50tis.Na tom teď nemůžu povolit nikdy nic 
Je i pro Range
http://www.designa-chassis.co.uk/rangerover.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.designa-chassis.co.uk/rangerover.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
LR RRC 3.5 V8 88,LPG
C.Budejovice
C.Budejovice
- Land Lover
- auto: LR Discovery II Td5
No musim se přiznat, že jsem ještě s podvozkem kromě občasného umytí vapkou nic nedělal.
v oblasti motoru, předního kardanu a převodovky zatím funguje automaticka antikorozní ochrana
, ale na zadku je sucho, budu s tim už letos muset něco udělat
slyšel jsem, že dost dobré výsledky podává obyčejný stolní olej (nevim jestli řepkový nebo slunečnicový
), trochu zatuhne a drží, a kov je v pohodě.
Setkal jste se s tim už někdo?
v oblasti motoru, předního kardanu a převodovky zatím funguje automaticka antikorozní ochrana
slyšel jsem, že dost dobré výsledky podává obyčejný stolní olej (nevim jestli řepkový nebo slunečnicový
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
To se moc nezdá, jestli si dobře pamatuju z chemie na gymplu, ''žluknutím'' oleje vznikají kyseliny a ty asi nebudou kov moc chránit...Land Lover píše:No musim se přiznat, že jsem ještě s podvozkem kromě občasného umytí vapkou nic nedělal.
v oblasti motoru, předního kardanu a převodovky zatím funguje automaticka antikorozní ochrana, ale na zadku je sucho, budu s tim už letos muset něco udělat
![]()
slyšel jsem, že dost dobré výsledky podává obyčejný stolní olej (nevim jestli řepkový nebo slunečnicový), trochu zatuhne a drží, a kov je v pohodě.
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- Miloš II
- tel.: سوني اريكسون
- auto: لاند روفر ديسكفري 2
- Kontaktovat uživatele:
No chvíli sem dělal ve fabrice MILO....(výroba jedlých olejů) je pravdou že žlukne, ale plechy atd co nebyly polité olejem tak rezavěly. MIloš IIeliott píše:To se moc nezdá, jestli si dobře pamatuju z chemie na gymplu, ''žluknutím'' oleje vznikají kyseliny a ty asi nebudou kov moc chránit...Land Lover píše:No musim se přiznat, že jsem ještě s podvozkem kromě občasného umytí vapkou nic nedělal.
v oblasti motoru, předního kardanu a převodovky zatím funguje automaticka antikorozní ochrana, ale na zadku je sucho, budu s tim už letos muset něco udělat
![]()
slyšel jsem, že dost dobré výsledky podává obyčejný stolní olej (nevim jestli řepkový nebo slunečnicový), trochu zatuhne a drží, a kov je v pohodě.
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park
ja mam rokmi overene do dutin a ramov mazivo na lana mierne sa ohreje a da sa striekat do dutin velmi dlho chrani proti korozii a na otvorene podvozkove časti je vyborny tectyl 
Máte s tím někdo zkušenost? Vypadá to až na tu cenu výborně
Suchý film obsahuje min. 96 % zinku a tím je garantována dlouhodobá kat. ochrana proti korozi.
Je jako tekutá forma galavnického pozinkování, ale nechová se jako barva (praskliny apod.). Má dlouhou životnost a přizpůsobuje se teplotním podmínkám spolu s nosným materiálem.
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1131" onclick="window.open(this.href);return false;
a taky tam mají v malém balení Hempel po kterém tady někde byla sháňka...
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... cts_id=986" onclick="window.open(this.href);return false;
Suchý film obsahuje min. 96 % zinku a tím je garantována dlouhodobá kat. ochrana proti korozi.
Je jako tekutá forma galavnického pozinkování, ale nechová se jako barva (praskliny apod.). Má dlouhou životnost a přizpůsobuje se teplotním podmínkám spolu s nosným materiálem.
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=1131" onclick="window.open(this.href);return false;
a taky tam mají v malém balení Hempel po kterém tady někde byla sháňka...
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... cts_id=986" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Hroch
- tel.: 604512740
- auto: Defender 110SW
Trochu opráším tohle téma.Komu by jste svěřili svého defíka na ošetření podvozku a dutin?Nebo ještě lépe,kdo to ze zdejších přispívajících diskutérů nyní přímo dělá?Chtěl bych to nechat udělat komplet nějakým vyzkoušeným a ověřeným postupem u někoho,kdo opravdu ví,co dělá a je na něj spoleh.Jestli to bude Dinitrol,nebo Würth,nebo nějaký jiný systém,je celkem jedno,nemám osobně zkušenost ani s jedním.Proto chci někoho spolehlivého.Díky za tip.