Pneumatiky
Moderátor: Acon
Re: Pneumatiky
coopery mam na silnici, ale jsou mi nejaky maly, tak je ted prodavam
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Ide mi o to, či budú v teréne použiteľnejšie ako BFG AT aspoň počas tých 40 000km. Problém mám pri ceste na chalupu keď ťahám príves (1-1.5t) Ak je po daždi, tak končím a kamoš na Géčku s BGF AT končí len o pár metrov ďalej. Problém je hlavne v tom, že aj moje zimáky aj kamošove BFG AT sa jednoducho zalepia. Nejde o nejaké blato, len na povrchu je 4-5cm vrstva mazlavého blata, ktoré to zalepí a končím. Do MT nechcem ísť, pretože 70% jazdím po ceste ale je mi prd platný OFF ak sa nedostanem tých 5km na chalupu. Bez prívesu je to samozrejme OK aj na zimákoch.Stavros píše:pneumatiky do terenu nejsou urceny na obrovskou vydrz na asfaltu. Smes na blato musi byt meka, to je jasny.Ale vydrz 50-60 tis. km je uplne v pohode, kazdopadne v tom terenu budou pouzitelny tech 15 tis. pak uz ne, budou ohoblovany hrany. ja je ted na aute mam a opravdu se mi zdaj i v blate relativne slusny.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
tak kup Cooper discoverer STT
- sloon
- tel.: 776189666
- auto: VW Amarok 4motion
- Kontaktovat uživatele:
Ale to už jsou MTčkaStavros píše:tak kup Cooper discoverer STT
Problém je, že Stavros běžné bahňáky, tedy BFG MT, Cooper STT, Goodyear MTR apod. za bahňáky nepovažuje
. Tou správnou gumou do terénu jsou asi až Simexy, ale na těch se zase téměř nedá jezdit po silnici. Takže to aby člověk měl dvě sady kol - obyčejné silniční pneu na elektronech a Simexy nebo něco podobného na plecháčích. Nebo ještě lépe, mít x Land Roverů a každého na jiné použití. Nakonec to dopadne tak, jak psal Karel Sláma, že ať obujete cokoli, stejně nakonec skončíte na navijáku. A to je Karel zkušený offroaďák, na Defu 90 má Simexy, všechny uzávěrky a podvozek od Equipe...
Acone, pokud chceš gumy, které jsou o něco schopnější v terénu než BFG AT, pořád se ještě chovají na silnici slušně a nevadí ti trochu hlučnější jízda než na silničních pneu, jdi do Cooper S/T. Kupovat STT, pokud 70% km najedeš po silnici je kravina. Každá guma je větší nebo menší kompromis a ideální pneu prostě neexistuje.

Acone, pokud chceš gumy, které jsou o něco schopnější v terénu než BFG AT, pořád se ještě chovají na silnici slušně a nevadí ti trochu hlučnější jízda než na silničních pneu, jdi do Cooper S/T. Kupovat STT, pokud 70% km najedeš po silnici je kravina. Každá guma je větší nebo menší kompromis a ideální pneu prostě neexistuje.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- WOYTA
- tel.: +420 606 854 519
- auto: Discovery ll td5
Taky jsem rozhodnutej pro COOPER DISCOVERER S/T OWLS.
Dokonce jsem je už i objednal, ale nastal problém,že prodejce měl jen dvě a další by dodal až za měsíc
rozhodně chci všechny ze stejné výroby, tak jsem to zase zrušil.
Neznáte někdo někoho,kdo je sežene dřív a všechny čtyři stejné výroby? Dík WOYTA
Dokonce jsem je už i objednal, ale nastal problém,že prodejce měl jen dvě a další by dodal až za měsíc

Neznáte někdo někoho,kdo je sežene dřív a všechny čtyři stejné výroby? Dík WOYTA
- sloon
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem je objednával měl jsem ten samý problém.WOYTA píše:Taky jsem rozhodnutej pro COOPER DISCOVERER S/T OWLS.
Dokonce jsem je už i objednal, ale nastal problém,že prodejce měl jen dvě a další by dodal až za měsíc![]()
rozhodně chci všechny ze stejné výroby, tak jsem to zase zrušil.![]()
Poptával jsem to u různých firem a nejdřív a nejlevněji to slíbily tady http://www.nejlevnejsipneu.cz/cz/pneuma ... &prumer=16" onclick="window.open(this.href);return false; psali 8-12 dnů.
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
A nebylo by tady levnejsi http://www.mzb.cz/pneumatiky/9811100000 ... ls-cooper/" onclick="window.open(this.href);return false; 

Free Td4 2004 HSE automat
- sloon
- Kontaktovat uživatele:
Tam sem poptával taky a napsali že je nemají a neví kdy by je mohli dodat.Hunter píše:A nebylo by tady levnejsi http://www.mzb.cz/pneumatiky/9811100000 ... ls-cooper/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nejlevnější je mají zde ale dodací lhůta 4 týdny http://www.prodejpneumatik.cz/zbozi/coo ... 0r16-111s/" onclick="window.open(this.href);return false;
Proto jsem objednal z nejlevnějšíchpneu ty jsou schopni je dodat nejdřív.
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Je mi jasné, že to bude o kompromise, ale to mi nevadí, Disco ako také je tiež jeden veľký kompromis. Už som sa viac menej rozhodol pre tie S/Téčka. S autom síce jazdím viac po ceste, ale ciel je vždy nejaký terén a o tom to je. V každom prípade ďakujem za rady, bez nich by som uviazol v slepej uličke, resp. niekde v blate.Neklan píše:.....
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
ty S/T-cka klidne vezmi, dneska jsem je zkousel zase tady u nas po kopcich a kupodivu to fakt pekne funguje. V klidu je objednej a potom, az pojedes na chalupu, tak to pred tim kopcem rozpal, a zkus to prostrelit setrvacnosti, podivej se jak jezdi Eliott, bez sper a taky to jde.
- WOYTA
WOYTA píše:
Taky jsem je objednával měl jsem ten samý problém.
Poptával jsem to u různých firem a nejdřív a nejlevněji to slíbily tady http://www.nejlevnejsipneu.cz/cz/pneuma" onclick="window.open(this.href);return false; ... &prumer=16 psali 8-12 dnů.
Dík, hned zítra je zkusím objednat.
Taky jsem je objednával měl jsem ten samý problém.
Poptával jsem to u různých firem a nejdřív a nejlevněji to slíbily tady http://www.nejlevnejsipneu.cz/cz/pneuma" onclick="window.open(this.href);return false; ... &prumer=16 psali 8-12 dnů.
Dík, hned zítra je zkusím objednat.
- WOYTA
Tak Coopery dorazily od objednání 11 dní (nejlevnější pneu) 235/70r16 3.122,- ks vč. DPH.
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj všichni já sehnal BFG AT 225/70/16 za 3060,- s DPH takže spokojenost
, ale pokud by jsem šel do MT tak asi taky tyhle 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- WOYTA
tak přezuto, nevydržel jsem a zajel je hned vyzkoušet na rozdělanou silnici.
No a nic moc,páč je to tam samej jíl a tak se hned zalepily
To by se,ale asi zalepily i MT-čka.
Na silnici, bláto slušně vylítalo, tak zbytek večera nestrávím vydloubáváním jílu ze vzorku a můžu jít
.
No a nic moc,páč je to tam samej jíl a tak se hned zalepily

Na silnici, bláto slušně vylítalo, tak zbytek večera nestrávím vydloubáváním jílu ze vzorku a můžu jít

Vzhledem k tomu, že na RRC mám na léto sjeté silniční Pirellky, na kterých jsem auto koupil, objednal jsem si oblíbené Cooper Discoverer ATR 225/75R16". Objednal jsem to na nejlevnejsipneu.cz, kde psali, že dodávka 12 -15 dnů. Po dvou týdnech jsem se zeptal, jak to tedy vypadá a bylo mi řečeno, že jejich dodavatel potvrdil pouze předběžnou dodávku ve lhůtě 1 - 2 měsíce
. Alternativní BFG All Terrain dopadly stejně, a tak jsem si řekl, že se na ně můžu
a rozhlédnu se jinde. Nakonec jsem po telefonu sehnal BFG All Terrainy u pneuobchod.cz, v pondělí prý budou ve Vestci, kde zrovna momentápně mám poměrně často práci (navíc to tam mám z domu čtvrt hodiny autem), takže si pro ně zajedu. 2.912,-Kč včetně daně mi navíc přijde fajn cena. Takže konec dobrý (aspoň doufám), všechno dobré. Chtěl jsem zůstat věrný Cooperům, ale nakonec jsem byl donucen si poprvé od té doby, co mám Land Rovery, koupit jinou gumu než Cooper.

Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250