... ak pisem Profesional tak doporucujem Profesional. Neboj sa oznacenia Profesional.peto píše:a CBONE WINCH Premium12000 ?DanoDEF píše:... skus pozriet CB ONE Winch Profesional 12000
Navijáky
Moderátor: Acon
Re: Navijáky
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
500e je za champion moc vela, siel by som teraz do toho CBone winchu. ak to nemas na sutaze, tak by to malo vydrzat a za jeden champion mas dva cbone;-)
- marcel
- tel.: 0915 833178
- auto: DISCOVERY I
Toho CB ONE winch profesional mám aj ja a som spokojný.Akurát si myslím, že stačí aj 9500.12000 je zbytočne pomalá a aj 9500 má sily dosť.
- petriiik
- tel.: +421940505112
- auto: SVAŘÁK
ja ho mam tiez a som spokojny a som rad ze mam 12000
"Auto musi najskor ist, az potom moze vyzerat"
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
mam par dotazu, prave pacham zadni navijak
mam dve baterky spojene paralelne a porad.
predni navijak mam na tu prvni, muzu dat ten zadni na tu druhou? mam tam vic mista.
asi vim ze to neni moc dobry napad ale daji se dat oba navijaky na jeden odpojovac?

mam dve baterky spojene paralelne a porad.
predni navijak mam na tu prvni, muzu dat ten zadni na tu druhou? mam tam vic mista.
asi vim ze to neni moc dobry napad ale daji se dat oba navijaky na jeden odpojovac?
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
... mozesMiky_CZ píše:predni navijak mam na tu prvni, muzu dat ten zadni na tu druhou? mam tam vic mista.
... daju, zapojenie je niekedy vecou fantazie ak vies co robisMiky_CZ píše:asi vim ze to neni moc dobry napad ale daji se dat oba navijaky na jeden odpojovac?
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
Pochopil jsem že i na ocelové lano se dá použít průvlak. Z čeho musí být ten průvlak, nebo z čeho je vlastně nejlepší. Našel jsem litinu, ocel, a nerez.
A čím se nastavuje lano navijáku když nedosáhne kam má? Další ocelové lano? Syntetické lano? Kurta? Jak asi dlouhé to má být?
A čím se nastavuje lano navijáku když nedosáhne kam má? Další ocelové lano? Syntetické lano? Kurta? Jak asi dlouhé to má být?
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Co jsem koukal, tak na ocelové lano byl průvlak litinovej. Osobně mi ocelové lano s rolnama leží v regále a na autě je syntetika. Pokud clověk nechce tahat dřevo v lese, tak je podle mě lepší.
Na prodloužní to co je - běžně se používá kurta nebo řetěz. Hlavní je, aby to bylo dost pevné. Kurta se používá i třeba na omotání stromu.
Na prodloužní to co je - běžně se používá kurta nebo řetěz. Hlavní je, aby to bylo dost pevné. Kurta se používá i třeba na omotání stromu.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Řešim materiál průvlaku ve vztahu k životnosti ocel. lana. Přecijenom se to přes něj bude hodně šoupat. Kurta na strom je jasná. Pak počítám s dynamickou, a jen jsem nevěděl čím prodloužit naviják. Ještě jak pevnou vzít? Bude to na Defa který bude mít v plné polní okolo 3t. Naviják bych chtěl pro jistotu na 12tis lb, takže na jakou zátěž by z velkou rezervou měla kurta bejt? A jak silnou kladku?
-
Já bych t viděl jednoduše - naviják má teoreticky 12000liber, to je zhruba 6tun, takže kurtu bych viděl na 8t nebo víc. Stejně tak kladku, ta musí navíc odpovídat průměru lana.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- lumberjack
- tel.: 732 808 469
- auto: Defender TD5 110 HT
Koukni třeba sem: http://www.vazaci-technika.cz" onclick="window.open(this.href);return false; A můžeš vybírat...
Na prodloužení lana na naviják Ti může stačit klidně i nějakej provaz. Jen si vybrat, aby se moc nepropínal, ale s navijákem na autě je to jedno. Tu pevnost nemusíš zase moc přehánět, neznamená, že když má def 3t, že potřebuješ tak silnou kurtu.

Myslel jsem mít nějakou rezervu kdyby to nějak nechtěně v tahu cuklo. Tam by asi tažná síla letěla nahoru.
- lumberjack
- tel.: 732 808 469
- auto: Defender TD5 110 HT
Záleží jak tu kurtu chytneš, největší pevnost má když je rovně, pak kolem stromu oválně napůl a nejmíň když jí upneš přes nějakou ostrou hranu. Ale i tak maji kurty celkem tu nosnost poddimenzovanou a pak je lepší, když ti rupne kurta než řetěz. Já mám v autě 40m lana průměr asi 8mm, je to nějakej špagát na plachty plachetnic a tahal sem s tim kde co.
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
...v plne polni 3tuny?
Ja mam(def 110) s pevnostnim naraznikem,navijakem,2xbaterie,pulkou v nadrzi,bednou s naradim,drzakem rezervy a nejakejma blbostma asi 2250kg.
H.

H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
http://www.christophermccandless.info
-
Jenom bych to trošku doplnil - kurta určená na zvedání, na které budou napsány 3tuny, uvese tuším 4násobek. Jo to kvůli bezpečnosti při zvedání. Při vázání nebo vodorovném tahání už to ale neplatí. U osobního výtahu je toto předimenzování 10krát.
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Pokud budeš často tahat tak se to lano spíš zničíš nesprávným rovnáním lana na bubnu. Lano bude místy rozmačkané a překroucené, atd.mr-tomas píše:Řešim materiál průvlaku ve vztahu k životnosti ocel. lana. ...
Toho litinové průvlaku bych se nebál. Spíš se opotřebuje ten než to lano.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
To jsem rád, že to píšeš. To bude asi i moje cesta.Hubert píše:Pokud budeš často tahat tak se to lano spíš zničíš nesprávným rovnáním lana na bubnu. Lano bude místy rozmačkané a překroucené, atd.mr-tomas píše:Řešim materiál průvlaku ve vztahu k životnosti ocel. lana. ...
Toho litinové průvlaku bych se nebál. Spíš se opotřebuje ten než to lano.
- fidzi
- tel.: Xiaomi Mi2S
- auto: Discovery I 300Tdi
A proč nechceš syntetické lano?mr-tomas píše:Řešim materiál průvlaku ve vztahu k životnosti ocel. lana. Přecijenom se to přes něj bude hodně šoupat. Kurta na strom je jasná. Pak počítám s dynamickou, a jen jsem nevěděl čím prodloužit naviják. Ještě jak pevnou vzít? Bude to na Defa který bude mít v plné polní okolo 3t. Naviják bych chtěl pro jistotu na 12tis lb, takže na jakou zátěž by z velkou rezervou měla kurta bejt? A jak silnou kladku?
Každé skutečné dobrodružství začíná nárazem fantazie na skutečnost.
Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585
Land Rover Discovery I 300Tdi: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 30&t=23585
Protože jsem lama začátečník, a věřím tomu že bych syntetiku nejspíš hnedka o něco přerval. 

- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
mam v pi.i prezidenstke hlasovani, umrel mi noell
ale vytahl me z posledniho pruseru 

DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd